Vjeshta është sezoni i gjetheve shumëngjyrëshe, erëzave të kungujve gjithçka dhe shtëpive të përhumbura. Ai sjell gjithashtu ditë më të shkurtra dhe temperatura më të ftohta, kështu që është një kohë e shkëlqyeshme për të menduar për Efikasitetin e Energjisë në Shtëpi! Nëse shtëpia juaj është e përhumbur nga drafte të ftohta dhe fatura të frikshme të shërbimeve, ju mund të merrni masa për ta bërë shtëpinë tuaj më efikase dhe më të rehatshme të energjisë, ndërsa ulni ndjeshëm faturat tuaja.

Këtu janë disa ide për të kursyer energji dhe para gjatë gjithë vitit:

Merrni një vlerësim të energjisë në shtëpi:

Pavarësisht nëse merrni me qira ose keni në pronësi, nëse paguani një faturë të shërbimeve në Massachusetts (dhe shumicën e shteteve të tjera), ju keni të drejtë për një vlerësim të energjisë pa kosto. Në varësi të vendit ku jetoni, mund të kualifikoheni për një sërë përmirësimesh të energjisë falas, duke përfshirë:

 • Llamba LED
 • Aeratorët e rubinetit të kursimit të ujit dhe kokat e dusheve
 • Termostat e programueshëm
 • Nënshkrimi gjithëpërfshirës i ajrit.

Ju gjithashtu mund të kualifikoheni për stimuj bujarë për izolimin në papafingo dhe mur, dhe zbritje për ngrohje me efikasitet të lartë dhe sisteme të ujit të nxehtë dhe pajisje Energy Star. Vizitoni Faqja jonë e internetit or Ruaj masivin për të mësuar më shumë dhe për të filluar sot!

Mësoni disa teknika të motitizimit DIY:

Ju mund të filloni me kursimet menjëherë me disa mjete dhe materiale të zakonshme të disponueshme në shumicën e dyqaneve të pajisjeve. Mbytja dhe heqja e motit rreth dritareve dhe dyerve të vizatuara, mbushja e boshllëqeve të bodrumit dhe çarjeve me ngjitës të shkumës me llak, ose shtimi i një spastrimi në një derë me rrjedhje janë vetëm disa nga mënyrat e thjeshta dhe me kosto të ulët që mund të filloni për të ulur kostot e energjisë dhe rrisni nivelet e komoditetit tuaj përreth shtëpisë. Për të mësuar më shumë, shikoni tonë Punëtori virtuale e Weatherization.

Dhe mbani në mend: moterizimi gjithashtu përmirëson cilësinë e ajrit, rrit kontrollin e lagështisë dhe mund të ndihmojë në parandalimin e digave të akullit, tubave të ngrirjes dhe rritjes së mykut nga kondensimi!

Po kërkoni këshilla të thjeshta për efiçiencën e energjisë që mund të bëni sot që ofrojnë kursime të menjëhershme?

 • Fikni dritat në dhoma të lira.
 • Instaloni një shirit elektrik inteligjent për të çaktivizuar të gjithë elektronikën tuaj të papërdorur.
 • Lani rrobat tuaja në ujë të ftohtë.
 • Shtoni një kohëmatës në dushin tuaj për t'ju ndihmuar të merrni dushe më të shkurtër.
 • Kthejeni termostatin tuaj 5-10 gradë gjatë natës (ose më mirë akoma, instaloni një termostat të programueshëm).
 • Hapni perdet tuaja për të lejuar që dielli të ngrohë shtëpinë tuaj gjatë ditës dhe mbyllini ato natën për ta mbajtur atë nxehtësi brenda. Heqja e dritareve të ekranit të panevojshëm në dimër gjithashtu mund të rrisë fitimin tuaj diellor!
 • Bleni produkte me efiçiencë të energjisë dhe kurseni me CET! Ju mund të blini materiale ndriçimi me efikasitet me energji me kosto të ulët dhe motin e motit Pazaret e EcoBuilding dyqan në Springfield.

Punimet e motitizimit: Këshilla të DIH-it për heterizimin në shtëpi nga Qendra për EkoTeknologji on Vimeo.