Punimet e motit!

Më 18 tetor, ne mbajtëm webinarin tonë të Punëve të Motit. Nëse keni humbur webinarin, ose dëshironi të rivizitoni një temë që kemi mbuluar, shikoni regjistrimin më poshtë!

Rregullimi i motit në shtëpinë tuaj është një rregullim i lehtë që mund të rrisë shumë komoditetin tuaj duke ulur kostot e jetesës.

Fokusi i uebinarit përfshinte efikasitetin e energjisë në shtëpi, programet e disponueshme të motit dhe këshillat "Bëje vetë" (DIY).

Për sa i përket efikasitetit të energjisë në shtëpi, ne diskutuam faktin që një vlerësim i energjisë në shtëpi është falas për këdo që paguan një faturë të shërbimeve në Massachusetts. Ky është padyshim një burim për të përfituar! HEA shpërndahet përmes Mass Save, kompanisë suaj komunale të energjisë ose një organizate veprimi në komunitet, nëse keni të drejtë të ardhurash. AHAL do të kërkojë një vizitë virtuale ose personalisht nga një specialist i energjisë. Ndërkohë që shërbimet komunale mund të ofrojnë gjëra të ndryshme, HEA e kursimit masiv përfshin një inspektim të shtëpisë, raport energjie, kredi HEAT me interes 0%, masa kursimi të menjëhershme, zbritje të pajisjeve, testime të sigurisë në djegie, izolim me kosto të ulët dhe izolim falas me ajër. Masat e kursimit të menjëhershëm mund të përfshijnë gjëra të tilla si termostate të programueshëm dhe aeratorë rubineti.

Në lidhje me programet e disponueshme të motit, burimi më i mirë është Mass Save. Mund t'i telefononi në 1-866-527-7283 ose të shkoni te ata . Ju gjithashtu mund të shkoni në Kurseni energji në faqen kryesore në faqen e internetit të Qendrës për Ekoteknologji. Mbani parasysh se Shërbimi për parandalimin e humbjes së energjisë në shtëpi (HELPS) vlen për ata që jetojnë në qytete me shërbime komunale. Programet energjetike të veprimit të komunitetit ofrojnë gjithashtu asistencë ndaj motit sipas të ardhurave.

Shkenca bazë e ndërtimit është e rëndësishme të merret parasysh në kontekstin e motit. Kryesisht, Stack Effect është në lojë. Efekti Stack nënkupton që ajri i jashtëm i ftohtë, i dendur dhe i jashtëm të hyjë në shtëpi nëpërmjet infiltrimit, ndërsa ajri i ngrohtë dhe i gjallë largohet përmes eksfiltrimit, përmes çatisë. Efekti rritet me uljen e temperaturës. Kuptimi i Efektit Stack na ndihmon nga ana tjetër të kuptojmë se pse është i rëndësishëm moti.

Në këtë drejtim, ne më pas mbuluam këshilla Bëje vetë për motin e shtëpisë tuaj.

Mbani mend: izolimi i ajrit është hapi i parë në motin e çdo shtëpie. Procesi i izolimit të ajrit përfshin identifikimin e pikave në shtëpi ku ndodh rrjedhja e ajrit dhe më pas marrjen e masave për të parandaluar rrjedhjen e ajrit. Pas kësaj, mund të filloni të izoloni shtëpinë tuaj. Izolimi zvogëlon humbjen e energjisë termike përmes materialeve.

Ndryshime specifike të tilla si instalimi i fshirësve të dyerve, guarnicioneve me shkumë dhe vulosjes V, duke përdorur izolimin e kapakëve, shkumës me spërkatje dhe izolimit të tubave me shkumë, gjithashtu mund të bëjnë një ndryshim.

Shpresojmë që ju e keni gjetur webinarin tonë të motit informativ dhe të dobishëm. Mos harroni, moti është mbrojtja më e mirë që një shtëpi mund të ketë kundër joefikasitetit!

Webinar i Punëve të Motit Vjeshtë 2021 nga Qendra për EkoTeknologji on Vimeo