Ndërsa moti bëhet më i ftohtë, ju mund të keni filluar të mendoni se si ta mbani shtëpinë tuaj të ngrohtë. Moterizimi është një proces në të cilin ju mbroni shtëpinë tuaj nga elementët e jashtëm, përfshirë borën, shiun dhe motin e ftohtë! Heterizimi i motit do të zvogëlojë konsumin e energjisë në shtëpinë tuaj dhe do t'ju kursejë energji dhe para. Gjithashtu, është shumë e lehtë për tu bërë!

Pse është e rëndësishme të bëhet?

Një arsye që moti i nxehtë është i rëndësishëm për tu bërë është që ju të bëheni më komod në shtëpinë tuaj. Jo-kalimi i motit do të sigurojë rehati më të mirë dhe më pak drafte, por gjithashtu do t'ju kursejë para në kostot e energjisë duke e bërë shtëpinë tuaj më efikase dhe miqësore me mjedisin. Shumë pronarë të shtëpive kanë të bëjnë me fatura më të larta të energjisë gjatë gjithë vitit dhe nuk e kuptojnë që teknikat e duhura të motit mund të zgjidhin përgjithmonë problemin. Moterizimi gjithashtu përmirëson cilësinë e ajrit, rrit kontrollin e lagështisë dhe parandalon gjëra të tilla si digat e akullit, tubat e ngrirjes dhe rritjen e mykut nga kondensimi (pasi ju po kontrolloni më shumë lagështinë).

Si janë kursimet e kostos?

Përmes përmirësimeve dhe azhurnimeve të motit, familjet mund të kursejnë mesatarisht 283 dollarë ose më shumë çdo vit, vlerësimi kombëtar të programit. Sipas Departamenti i Energjisë, gjithashtu mund të kurseni sa 10% në vit në ngrohje dhe ftohje thjesht duke e kthyer termostatin tuaj mbrapa 7 ° -10 ° F për 8 orë në ditë nga vendosja e tij normale.

Pra, çfarë mund të bëj si pronar / qiradhënës i shtëpisë?

Gjëja më e mirë që mund të bëni është të caktoni një vlerësim të energjisë në shtëpi, ku një specialist i energjisë do t'ju tregojë se si shtëpia juaj mund të jetë më efikase në energji! Shko te masovë.com për të mësuar më shumë.

Por, ka edhe shumë mënyra të ndryshme DIY, të cilat mund ta vjetërojnë shtëpinë tuaj me materiale që mund t'i blini në çdo dyqan pajisjesh.

Çfarë artikulli? Si mund ta përdor? Ku mund ta përdor?
Bleni një tub caulking në çdo dyqan pajisjesh dhe lidheni atë me një armë caulking. Ngadalë dhe vazhdimisht mbajeni këmbëzën për të krijuar një rruazë të gjatë. Pastaj zbuteni dhe lëreni të thahet. Rreth skajeve të dritareve / dyerve (përfshirë në bodrumin tuaj!), Rreth ngrohësve tuaj të bazës, çdo hapje në murin e shtëpisë tuaj si daljet, shfryn tharëse, si dhe tubat e gazit dhe ujit. Çdo gjë që ju mund të vulosni rreth!
Ngjitës shkumë Sigurohuni që të vishni doreza dhe syze mbrojtëse. Shtypni poshtë ngadalë, ajo vazhdon të lirohet edhe pasi të keni lëshuar këmbëzën. Çdo boshllëk i madh (më i madh se 1 inç), të tilla si rreth tubave në bodrumin / papafingo ose çarje.
Rripi i motit dhe kordoni i mbylljes Mund të blihet në çdo dyqan shtëpiak. Merrni kordonin dhe shtypeni në vend. Lehtësisht i lëvizshëm, nuk ka nevojë për armë caulking, por jo të ripërdorshme! Rreth dritareve (pasi dritarja juaj të mbyllet fort) ose dyert. Mund të përdoret gjithashtu si një bllokues i zërit!
Rrip i motit me vulë V / shkumë Pritini shiritin V ose shkumën në gjatësinë e dëshiruar dhe vendoseni poshtë, me V të kthyer brenda për të krijuar një vulë. Brenda dyerve ose dritareve për të krijuar një vulë.
Paketim i tkurrjes së izolimit të dritares Plastika e shtrirjes e siguruar mbi dritare dhe më pas përdorni tharëse flokësh për ta zvogëluar atë mbi dritare. Jo të ripërdorshme! Rreth kornizave të dritares suaj.

Shikoni segmentin tonë të apelimit masiv për të mësuar më shumë!