Blini Pastër!

Si dikush që e do modën dhe bukurinë, unë e kuptoj joshjen e kozmetikës dhe produkteve të tjera të kujdesit personal. Sidoqoftë, është e qartë se ka dy çështje të dukshme kur bëhet fjalë për produktet e bukurisë - mbeturinat në të cilat ato çojnë dhe përdorimi i përbërësve jo të shëndetshëm në formulat e produktit.

Ju mund të pyesni veten- a nuk ka rregullore që duhet ta parandalojnë këtë? Ndërsa Administrata e Ushqimit dhe Barnave bën rekomandime për kompanitë, fuqia e saj është e kufizuar (Dimri). Mbikëqyrja bie kështu mbi supet e prodhuesve. Ata mund të jenë më të shqetësuar me fitimet dhe të jenë të zënë duke përdorur teknika të "larjes së gjelbër" duke mbajtur formula jo të shëndetshme (Riccolo). Përbërësit janë gjithashtu shqetësues për shkak të papastërtisë së mundshme. Metalet, për shembull, janë gjetur në kozmetikë. Ato potencialisht mund të shkaktojnë dëm pasi mund të grumbullohen në trup me kalimin e viteve (Bocca et al). Ndërsa është e vërtetë që përbërësit natyralë mund të shkaktojnë reaksione alergjike dhe dermatit kontakti, i njëjti rrezik vlen edhe për produktet konvencionale (de Groot et al., Pan et al). Bukuria e pastër është kështu zgjedhja më e mirë për shkak të ndikimit të saj relativisht pozitiv ose neutral në mirëqenien e dikujt.

Ndoshta markat tuaja të preferuara të kujdesit personal gjithashtu pretendojnë se formula e tyre është pjesërisht ose plotësisht e natyrshme.

"Bukuria e pastër" është e dobishme dhe ndryshon nga produktet konvencionale të bukurisë në atë që përdor kryesisht përbërës natyralë në formulimin e produktit. Për të ecur me imazhin e tyre të gjelbër, kompanitë mund të përdorin praktika dhe materiale të qëndrueshme jo vetëm kur bëhet fjalë për produktin, por edhe për sa i përket paketimit të tij. Kjo është një zgjedhje e lavdërueshme duke pasur parasysh se mbeturina të konsiderueshme plastike vijnë nga "mjetet dhe kontejnerët e aplikimit" të përdorur për kozmetikë (Baczkowska). Industria e paketimit të kozmetikës është një behemoth; në vitin 2018 ishte me vlerë 25.9 miliardë dollarë (Drobac et al). Plastikat përbëjnë më shumë se gjysmën e industrisë së paketimit në fjalë (Drobac et al). Pranishmëria e plastikës së disponueshme është një problem kur bëhet fjalë për bukurinë po aq sa është një problem kur bëhet fjalë për sektorë të tjerë të tillë si paketimi i ushqimit dhe pijeve.

Ju mund të ndjeni se këto fakte përbëjnë një thirrje për veprim. Nëse është kështu, lexoni për të mësuar në lidhje me mënyrat se si mund ta bëni rutinën tuaj të bukurisë më shumë humbje dhe shëndet të ndërgjegjshëm!

Përkujdesje lëkure

Blini një mjet pastrimi të qëndrueshëm ose të biodegradueshëm të fytyrës. Blerje Furça e ricikluar e fytyrës e EcoTools, ose sende të punuar me dorë nga Etsy.

Blej raunde të rrobave të pambukut të ripërdorshmeMe Në këtë mënyrë, ju nuk po hidhni një bandë pambuku sa herë që hiqni grimin tuaj. Mbani në mend se pambuku është gjithashtu një material tepër joefikas për tu prodhuar.

Kushtojini vëmendje përbërësve në kujdesin tuaj për lëkurë për një pamje më të mirë të lëkurës dhe rritje të shëndetit. Hidhini një sy në Grupi i Punës Mjedisore Skin Deep bazës së të dhënave dhe mësoni më shumë rreth përbërësve që hyjnë në produktet për të cilat arrini.

Kujdesi për lëkurën

Shtoni flokët tuaj në përzierje plehrash ose dhurojini në projekte të tilla si Programi i valës së pastër nga çështja e besimitMe Programi mbledh flokë dhe fibra për përdorim në gjëra të tilla si lulëzimet që përdoren gjatë derdhjeve të naftës.

Në vend të një furçë flokësh plastike, zgjidhni një bambu.

Blini shampo dhe kondicionerë me përbërës minimal dhe ricikloni çdo paketim pasi të keni përdorur artikujt.

Zgjidhni shampon të ngurtë dhe shirita kondicioner sesa shishe plastike të produktit të lëngshëm.

kozmetikë

Hapi i parë dhe më i rëndësishëm në zvogëlimin e sasisë së mbeturinave të lidhura me përbërjen që krijoni është të shmangni blerjen e shumë kozmetikës. Ju mund të kurseni para duke mos bërë blerje impulsive sa herë që ka një shitje. Në vend të kësaj, blini diçka vetëm kur ju nevojitet dhe e përdorni derisa të përfundojë plotësisht.

Pas përfundimit të produkteve, shikoni nëse mund të ricikloni paketimin e tyre përmes programeve me organizata si TerraCikli.

tetë monedha argjendi të rrumbullakëta në sipërfaqe të bardhë

Nëse keni rimel të vjetër, të skaduar, konsideroni të bëni një projekt arti prej tij dhe ta përdorni për piktura.

Shihni nëse ka opsione të rimbushshme nga të cilat mund të përdorni, pasi markat e bukurisë e kanë përdorur këtë mundësi që vonë (Coelho et al).

Kontrolloni për produktet që përdorin paketim të biodegradueshëm, të kompostueshëm ose të ricikluar/riciklueshëm.

Kur bëhet fjalë për pakësimin e kozmetikës me përbërës potencialisht të dëmshëm, mund të ketë një seksion të Bukurisë së Pastër të dyqanit ku blini, në të cilën mund të konsultoheni.

Kozmetikë e thjeshtë DIY duke përdorur përbërës natyralë është një tjetër mundësi.

Pavarësisht nëse marrim parasysh kujdesin për lëkurën, kujdesin e flokëve ose kozmetikën, industria e kozmetikës duhet të llogarisë me prodhimin e artikujve të kujdesit personal që janë jo të shëndetshme si për trupin e njeriut ashtu edhe për Tokën. Përmes ndryshimeve të thjeshta dhe të drejtpërdrejta, ju mund të thoni dhe mbështesni ndryshimin për mirë!