Nga Shelby Kuenzli, Digital Marketing EcoFellow, përditësuar nga EcoFellows Fatin Chowdhury dhe Cassie Rogers

Çfarë është pazaret EcoBuilding?

Qendra për EkoTeknologji është krenare të thotë se ne kemi bërë me sukses kuptimin e gjelbër për 45 vitet e fundit. Një nga mënyrat e shumta në të cilën ne kemi një ndikim është duke vepruar tonë Pazaret e EcoBuilding dyqan. Që nga hapja e tij në 2001 (atëherë e quajtur ReBuild), EcoBuilding Bargains është bërë dyqani më i madh i materialeve të ndërtimit të përdorura në New England. Ai mbështet misionin e CET duke mbajtur mijëra tonë materiale jashtë landfilleve. Në vitin 2019, ne mbajtëm 222 ton materiale krejtësisht të mira që të mos shkojnë dëm duke ua ofruar klientëve tanë.

Ne i duam donatorët tanë!

EcoBuilding Bargains pranon dhurime të materialeve me cilësi të lartë për përmirësimin e shtëpisë dhe i shet publikut me çmime të ulëta në një mjedis të përshtatshëm me pakicë. Ne e bëjmë procesin tepër të lehtë për të donatorët duke ofruar një shërbim të përshtatshëm për marrje falas, zbritje të taksave dhe kursime në kostot e asgjësimit. Jo vetëm që këto donacione kursejnë mjedisin, por ato gjithashtu mund të kursejnë donatorët dhe klientët një shumë të konsiderueshme parash!

hap skedarin IMAGE Disa nga donatorët kryesorë të materialeve janë kontraktorët dhe pronarët e shtëpive që kanë materiale të tepërta nga ndërtimi ose dekonspirimi i një shtëpie. Dekonstruksioni është çmontimi i kujdesshëm i një ndërtese për të përdorur materialet e saj për ri-përdorim, rindërtimin, riciklimin dhe administrimin e mbeturinave.

Pse ka rëndësi dekonstruksioni

Ky dekonstruksion i kujdesshëm i shtëpive për të lejuar ripërdorimin e materialeve të ndërtimit ka shumë përfitime serioze për mjedisin:

  • Zbërthimi zvogëlon serën që ndryshon klimën hap skedarin IMAGE emisionet e gazit nga deponitë dhe inceneratorët.
  • Zvogëlon nevojën për deponi më toksike. Gjithnjë e më shumë deponi nevojiten pasi mbeturinat e ndërtimit dhe shkatërrimit janë në rritje. Këto mbeturina llogariten për më shumë se gjysmën e të gjitha mbetjeve të ngurta në SHBA.
  • Zvogëlon efektet e dëmshme të nxjerrjes së burimeve natyrore, transportit dhe konsumit të energjisë për materialet e reja të ndërtimit.
  • Ai riciklon materialin e përdorshëm për ripërdorim dhe rindërtimin krijues.
  • Ai e mban materialin lokal, duke zvogëluar efektet shtesë të pafavorshme të korrjes, minierave dhe transportit.

hap skedarin IMAGE

Ndikimet ndaj klientit dhe komunitetit

Përveç ndikimit të devijimit të mbetjeve nga EcoBuilding Bargains, dyqani po ndikon gjithashtu duke ofruar opsione shtesë miqësore me mjedisin për klientët. Për shembull, ne shesim një shumëllojshmëri të gjerë të llambave LED, koshave të kompostos në shtëpi dhe fuçive të shiut. Ekzistojnë gjithashtu opsione bojërash me kosto efektive dhe miqësore me tokën që janë bërë nga bojëra lateksi të ricikluara.

EcoBuilding pazaret po vazhdon të lulëzojë. Donacionet janë në nivelin më të lartë të të gjitha kohërave, siç janë edhe shitjet e materialit të ripërdorur. Ne vazhdojmë të bëjmë një ndikim të rëndësishëm mjedisor duke zvogëluar sasinë e mbeturinave që shkojnë në deponi dhe ne po bëjmë një ndryshim në Springfield duke krijuar vende pune, duke ofruar hapësirë ​​dhe aktivitete programuese të komunitetit dhe duke siguruar produkte cilësore për klientët me çmime të përballueshme. Ndaluni në dyqan për të parë se për çfarë kemi të bëjmë dhe si mund të jesh pjesë e krijimit të kuptimit të gjelbër!

hap skedarin IMAGE

Si të na gjeni

EcoBuilding Bargains është i hapur nga ora 9:00 deri në orën 6:00 nga e hëna deri të shtunën dhe nga ora 11:00 deri në orën 5:00 të dielën. EcoBuilding Bargains ndodhet në 83 Warwick St., Springfield, MA 01104.

Provoni një Takimi për blerje virtuale dhe na lejoni t'ju tregojmë rreth dyqanit tonë LIVE me një specialist të shitjeve virtuale! Për më tepër, ju mund të vizitoni dyqanin tonë eBay për artikujt që janë në dispozicion për t'u dërguar direkt tek ju.

Për informacion rreth mënyrës së dhurimit, klikoni këtu. Vizitë Faqja jonë e internetit për të parë një përzgjedhje të asaj që kemi në magazinë, ose na telefononi në (413)-788-6900 nëse keni ndonjë pyetje.

Mezi presim t'ju shohim!