Sipas Këshillit të Mbrojtjes së Burimeve Natyrore (NRDC), 40% e ushqimit në SHBA mbetet e pangrënë. Ky ushqim i humbur vlerësohet në rreth 165 miliardë dollarë në vit dhe kur hidhet në një vendgrumbullim, është një kontribuues i rëndësishëm në gazrat serrë. Devijimi i mbetjeve ushqimore nga asgjësimi është një prioritet dhe mund të arrihet duke parandaluar mbetjet në radhë të parë, duke dhuruar për të ushqyer njerëzit dhe kafshët, ose duke i dërguar ato në vendet e përpunimit të lëndëve organike si plehrat ose tretja anaerobe.

Rhode Island është vetëm një shtet që i jep përparësi devijimit të ushqimit të humbur nga asgjësimi dhe rikuperimit të ushqimit të ngrënshëm. Strategjia e Ushqimit të RI, Relish Rhody, përfshin synimet për të reduktuar pasigurinë ushqimore në më pak se 10% dhe për të devijuar ushqimin e humbur nga deponitë. Sipas këtij raporti, rreth 35% e të gjitha mbetjeve të depozituara në landfillin e Rhode Island Resource Recovery Corporation (RIRRC) janë materiale organike.

Me mbështetjen e programit të granteve të 11th Hour Racing, financuar nga Fondacioni i Familjes Schmidt, CET ofron ndihmë ushqimore të humbur për shumë biznese në të gjithë shtetin e oqeanit për të zbatuar me sukses dhe me kosto efektive strategji për të trajtuar ushqimin e tyre të humbur. Granti është pjesë e Healthy Soils Healthy Seas Rhode Island, një program kompostimi që synon të frymëzojë sjellje afatgjatë të përgjegjshme ndaj mjedisit të nevojshme për të përmirësuar shëndetin e oqeanit. Për të mësuar më shumë rreth programit Toka të shëndetshme, dete të shëndetshme, shikoni këtë përmbledhje video në blogun tonë.

CET është qendër të vëmendjes bizneset dhe institucionet në të gjithë Rhode Island që po kërkojnë strategji për të reduktuar ushqimin e humbur.

Middletown i Diegos praktikon strategji të qëndrueshme për reduktimin e mbetjeve ushqimore, të tilla si përdorimi i ndërthurur i përbërësve, kthimi i mbetjeve në stok, gatimi i ushqimit sipas porosisë dhe kontrolli i madhësisë së porcioneve.

Midtown Oyster Bar & Surf Club përmirësoi sistemet e tyre të përgjithshme të menaxhimit të mbetjeve për të përfshirë më mirë devijimin e mbetjeve ushqimore në praktikat ekzistuese dhe ishin në gjendje të kompostonin 34 tonë mbetje ushqimore në një vit.

Peshkimi i Kepit të Atlantikut i është afruar me entuziazëm sfidës së vështirë të largimit të guaskës së molusqeve nga asgjësimi, duke gjetur disa zgjidhje vetëm për sasi më të vogla se ato që prodhojnë, si p.sh.

Shkolla Farm Barrington dhuron rreth 30% të prodhimit të saj në një qilar lokal ushqimor dhe komposton mbetjet e ushqimit nga i gjithë distrikti në vend.

Lexoni më shumë rreth këtyre historive frymëzuese këtu.hap skedarin PDF

Spotlights WFShap skedarin PDF

CET, Hyrja e pastër në oqeandhe Zero Waste Providence (ZWP) së fundmi ka bashkëpunuar për të organizuar një sërë ngjarjesh për restorantet e Rhode Island. Çdo ngjarje theksoi histori suksesi nga institucionet lokale që kanë zbatuar programe parandalimi, dhurimi dhe kompostimi. Sin Desserts, i cili foli në ngjarjen e dytë, komposton mbeturinat e ushqimit të shtëpisë me Kompostin e Ciklit të Harvestit dhe partnerët me Rescuing Leftover Cuisine dhe Too Good To Go për të rikuperuar ushqimin e tepërt të ngrënshëm.

Ndiheni të frymëzuar? Kontaktoni ekipin e CET për të kërkuar ndihmë pa kosto për mbetjet. Si pjesë e këtij procesi, CET mund të zhvillojë një takim në vend ose virtual për të mësuar më shumë rreth biznesit tuaj dhe nevojave tuaja unike, dhe më pas do të sigurojë një raport të personalizuar me rekomandime. Filloni sot!