Po mendoni për kalimin në energjinë diellore, por keni disa shqetësime? Easyshtë e lehtë të mbingarkohesh me ide dhe mendime, veçanërisht sot me ritmin me të cilin prodhohet dhe përhapet informacioni, por është e rëndësishme të merrni kohë për të kërkuar të vërtetën. Ka shumë keqkuptime në lidhje me energjinë diellore rezidenciale, kështu që le të shkatërrojmë mitet dhe të pastrojmë retë që rrethojnë ëndrrat tuaja potenciale diellore!

Diellza e çatisëhap skedarin IMAGE

1 Solar nuk ju kursen më para

Ka pasur shumë ndryshime që kanë ndodhur në mënyrën e funksionimit të energjisë diellore kur bashkohen në rrjet. Meqenëse kompanitë e shërbimeve nuk u krijuan për këtë qëllim, është dashur ca kohë për të kuptuar sesi duhet të ekzistojë dielli në lidhje me rrjetin. Keqkuptimi këtu vjen matja e rrjetës, ku në disa shtete jeni në gjendje të paguheni direkt nga ndërmarrja e shërbimeve për çdo energji të tepërt që prodhoni dhe i jepni rrjetit. Në Massachusetts ju merrni një kredi për çdo energji të tepërt. Këto kredite mund të kursehen për muaj kur sistemi juaj mund të mos i mbulojë të gjitha nevojat tuaja, si në dimër. Teprica përtej nevojave tuaja gjithashtu mund të shitet përmes Synimi diellor i rinovuar i Massachusetts program, ose SMART, për një normë fikse për kWh për një periudhë 10 vjeçare. Pra, patjetër që ka ende para për t'u kursyer!

2 Ju duhet të keni një shtëpi për të përfituar nga panelet diellore

Jo e vërtetë! Ju ende mund të merrni me qira panelet diellorë përmes programeve diellore të komunitetit. Kopshtet diellore të komunitetit shpesh janë grupe shumë të mëdha të vendosura larg shtëpisë tuaj. Ju mund të merrni me qira një pjesë të paneleve diellorë që punojnë brenda buxhetit tuaj. Komuniteti diellor nuk ka për qëllim të eleminojë faturën tuaj elektrike, por ta zvogëloni atë! Ju normalisht mund të shihni një kursim rreth 10% në vit!

3 Solar do të ulë vlerën e shtëpisë tuaj

Disa njerëz mendojnë se edhe nëse duan diellor, personi pas tyre mund të mos jetë në rregull me mbajtjen e paneleve në çatinë e tyre, por studimet në fakt tregojnë se panelet diellorë shihen si një azhurnim i shtëpisë dhe rrit vlerën e shtëpisë së dikujt $ 15,000!

4 Ne nuk kemi mjaft diell në Massachusetts që dielli të jetë efektiv

Të kesh të paktën 4 orë piku dielli në ditë është më e mira për prodhimin diellor, dhe megjithëse Massachusetts mund të mos marrë aq shumë diell sa California, e cila ka 5.82 orë piku dielli në ditë, Massachusetts mesatarisht saktësisht 4! Panelet mund të mos jenë në gjendje të prodhojnë aq energji sa në shtetet me diell, por ka ende mjaft potencial për të parë një kursim të kostos, veçanërisht me mundësinë e ruajtjes së kredive tuaja për periudha më të errëta të vitit.

5 Diellor është shumë e shtrenjtë për mua për të përballuar

Massachusetts ofron shumë stimuj për të ndihmuar diellin të përballueshëm! Në nivelin shtetëror stimujt përfshijnë: 10% kredi diellore të taksave, kredi diellore masive me interes të ulët, stimuj SMART, dhe gjithashtu një kredi 30% të taksave diellore në nivelin federal!

Qendra për EkoTeknologji po punon gjithashtu me Qendrën e Energjisë së Pastër të Massachusetts dhe Departamentin e Burimeve të Energjisë për ta bërë energjinë e rinovueshme më të përballueshme për pronarët e shtëpive në Massachusetts me të ardhura të mesme përmes programit tonë të ri, Aksesi diellor! Me Solar Access ju merrni të gjitha stimujt nga lart, por edhe një subvencion shtesë të Solar Access, si dhe 6 muajt e parë të pagesave të mbuluara! Programi gjithashtu përfshin një sistem efikas të ngrohjes elektrike, i cili, kur mundësohet nga grupi juaj i ri diellor, do të ulë koston e faturave tuaja të ngrohjes!

Për më shumë informacion në lidhje me diellin në Massachusetts na telefononi në 413.341.0418 ose na dërgoni me email në solaraccess@cetonline.org!