* Për lirimin e menjëhershëm *

ReBurim Ipswich
Ipswich, MA ka zhvilluar dekarbonizimi i parë program në shtet.

Dekarbonizimi, veprimi i reduktimit aktiv dhe të qëllimshëm të karbonit, është një përbërës kritik i përmbushjes së qëllimeve agresive të klimës së vitit 2050. Ipswich, MA ka zhvilluar planin e parë të veprimit për dekarbonizimin në shtet: ReSource Ipswich, në partneritet me Qendrën për EkoTeknologji (CET) dhe Kompaninë Elektrike me Shumicë Komunale të Massachusetts (MMWEC).

"Ipswich është me shumë fat që të ketë një ndërmarrje elektrike në pronësi lokale," tha menaxheri i dritës elektrike Ipswich Jonathan Blair. "Si një furnizues publik i energjisë, ne jemi të përkushtuar në mënyrë thelbësore për të ofruar besueshmëri të lartë, norma të përballueshme dhe shërbime të shkëlqyera për klientin. Përveç kësaj, si një partner i komunitetit ne e pranojmë që bota jonë po ndryshon dhe ne duhet të përshtatemi.  Duke u përqëndruar në një strategji të "vijës së trefishtë", ne përpiqemi të shkojmë përtej misionit tonë themelor dhe të kërkojmë zgjidhje në kryqëzimin e interesave sociale, ekonomike dhe mjedisore për të ndërtuar një komunitet më të qëndrueshëm "

Ipswich Electric Light Department (ELD) është anëtar i Kompanisë Elektrike me Shumicë Komunale në Massachusetts (MMWEC), një program i përbashkët veprimi për impiantet e dritave komunale. Menaxhmenti i ELD-së donte të mbështetej në programimin aktual dhe të pasqyrojë një gamë më të gjerë të qëllimeve të komunitetit (p.sh. efiçiencën e energjisë dhe elektrifikimin plus zvogëlimin e mbeturinave dhe ruajtjen e ujit), dhe të harmonizojë drejtpërdrejt stimujt financiarë me zgjidhje që japin përfitime sociale, ekonomike dhe mjedisore dhe që kontribuojnë ndaj një komuniteti më elastik.

“MMWEC është krenar për të mbështetur departamentin e ri të Ipswich Electric Light ReSource Ipswich programi dhe qasja e tij unike, gjithëpërfshirëse për adresimin e ndryshimeve klimatike, ”tha CEO i MMWEC, Ronald C. DeCurzio. "CET ka qenë një partner i fortë strategjik i MMWEC dhe ky program është një shembull i shkëlqyeshëm sesi MMWEC dhe CET mund të ndihmojnë ndërmarrjet anëtare të MMWEC të rregullojnë zgjidhjet e tyre në lidhje me ndryshimin e klimës dhe efikasitetin e energjisë."

Me shërbimet e hartimit të programit nga CET, të cilët gjithashtu administrojnë programin, ReSource Ipswich filloi në Mars 2021. Ky program i parë për dekarbonizimin e pasurisë në Massachusetts aktualisht përfshin stimuj, materiale arsimore dhe zbritje lokale për azhurnimin dhe dekarbonizimin e zarfit të ndërtesës, sistemet HVAC , pajisjet, pajisjet e oborrit, automjetet, menaxhimi i mbeturinave dhe përdorimi i ujit.

"Ipswich është një lider në atë që është e mundur për impiantet komunale të dritës", tha Presidenti i CET John Majercak. "Ne nuk mund të kërkojmë një partner më të mirë dhe ne shpresojmë që komunitetet e tjera të përfitojnë nga modeli ReSource gjithashtu."

"Së bashku me klientët tanë, ne jemi të përgatitur për të përmbushur sfidat e nesërme ballë për ballë dhe për t'i shndërruar ato në mundësi për sukses të qëndrueshëm," vazhdoi Bler. "Në fund të fundit, nëse do të arrijmë qëllime ambicioze, ne nuk mund të jemi të kënaqur me ndryshimin në rritje; problemet e mëdha kërkojnë ide transformuese dhe ne jemi të lumtur që kemi partneritet me CET dhe MMWEC për të eksploruar zgjidhje inovative. ”

___________________________________________

Për pyetjet: Ashley Muspratt, Drejtori i Inovacionit

##