Ne të gjithë duam të bëjmë pjesën tonë për të zvogëluar gjurmën tonë të karbonit në një farë mënyre, por kur nuk zotëroni shtëpinë tuaj, çfarë mund të bëni për të ndihmuar? Ne kemi bashkuar 3 gjëra të shpejta që qiramarrësit mund të bëjnë për të jetuar më të qëndrueshëm dhe për të bërë një ndryshim!

Merrni një Vlerësim të Energjisë në Shtëpi

Një nga mënyrat më të mira për të filluar kursimin e energjisë është caktimi i Vlerësimit të Energjisë në Shtëpi (HEA) përmes njërës ose tjetrës Kurseni në masëose Shërbimet e Parandalimit të Humbjes së Energjisë në Shtëpi (NDIHM)) nëse jetoni në një qytet me shërbime komunale. Nëse paguani një faturë të shërbimeve në shtetin e Massachusetts, keni të drejtë për një HEA. Ky proces përfshin që një ekspert i energjisë të vijë në shtëpinë tuaj, ose të takohet virtualisht me ju, dhe të vlerësojë se ku në shtëpinë tuaj (me qira ose në pronësi) ka mundësi të kursimit të energjisë. Kjo do t'ju ndihmojë të kurseni energji, të përmirësoni rehatinë dhe të ulni kostot e shërbimeve. Ndërsa mund të merrni një HEA falas pa lejen e pronarit tuaj, është akoma një ide e mirë të kontrolloni me pronarin tuaj përpara se të filloni këtë proces.

Gjatë HEA, ju do të merrni masa të kursimit të menjëhershëm pa kosto. Kjo mund të përfshijë artikuj si llamba LED, rripa të përparuar të rrymës, kokat e dusheve me fluks të ulët dhe më shumë. Të gjitha këto mund të rezultojnë në rritjen e kursimit të energjisë çdo muaj!

Eksperti juaj i energjisë shpesh do të rekomandojë përmirësime të energjisë që mund të bëhen në strukturën e shtëpisë tuaj. Sidoqoftë, para se të shtoni ndonjë izolim ose të azhurnoni pajisjet kryesore ose pajisjet HVAC, pronari juaj do të duhet të përfshihet në procesin e miratimit dhe koordinimit.

Për më tepër, vetëm klientët që jetojnë në një shtëpi me 1-4 njësi kanë të drejtë për një HEA rezidenciale. Nëse jetoni në një ndërtesë me më shumë se pesë njësi, mund t'i referoheni pronarit të ndërtesës ose menaxherit të pronës tuaj Programi shumëfamiljar i CET ose telefononi në 855-472-0318. Klientët që jetojnë në ndërtesa me më shumë se 1-4 njësi kanë ende të drejtë për masa të kursimit të menjëhershëm dhe përfitime të tjera të programit. Koordinoni me shoqatën tuaj të condo ose menaxherët e pronave për të filluar. Kontaktoni ndërmarrjen tuaj ose Kurseni masiv për të mësuar më shumë se si mund të merrni këto masa të kursimit të energjisë.

Për të caktuar një HEA, ose mund të telefononi Mass Save në 866-527-7283, HELPS në 888-333-7525, ose të plotësoni Formulari i Kontaktit të Vlerësimit të Energjisë në Shtëpi të CET.

Vlerësuesi i energjisë po përgatitet të hyjë brenda

Kaloni në energjinë e rinovueshme

Si qiramarrës, ka shumë të ngjarë të duhet të paguani për një lloj shërbimi. Nëse paguani për energji elektrike, flisni me ofruesin tuaj të shërbimeve për kalimin në energji të rinovueshme, ose shkoni në faqen e internetit të qytetit tuaj për të parë se çfarë mund të ofrojnë. Shumë qytete ofrojnë Grumbullimi i Zgjedhjeve të Komunitetit, e cila ju lejon të blini energji të rinovueshme në faturën tuaj ekzistuese elektrike, shpesh me kursime deri në 10%.

Një tjetër mundësi për banorët e Anglisë së Re është Aleanca e Konsumatorëve të Energjisë së Gjelbër Programi Powered Green. Ky opsion përputhet me përdorimin tuaj të energjisë elektrike me energji të ripërtëritshme të certifikuar për të siguruar që blerja juaj po ndihmon vërtet për të marrë më shumë energji të rinovueshme në rrjetin e energjisë. Ekziston një kosto e vogël shtesë mujore, e cila investohet për të zhvilluar më shumë infrastrukturë të energjisë së rinovueshme në rajon. Primi mujor për këtë program zbritet nga taksat federale.

Sidoqoftë, kini kujdes nga furnitorët alternativë të cilët mund të mos furnizojnë me të vërtetë energji të gjelbër siç është premtuar. Kjo artikull nga Shoqëria Kombëtare Audubon është një burim i shkëlqyeshëm për të bërë kalimin e mençur të energjisë së rinovueshme. Ju gjithashtu mund të gjeni më shumë informacion në lidhje me opsionet në të gjithë vendin përmes Koalicioni Amerikan i Furnizuesve Konkurrues të Energjisë.

Një mënyrë tjetër që qiramarrësit mund të kalojnë në energji të rinovueshme është përmes komuniteti diellor, e cila lejon paguesit e tarifave të regjistrohen në ofruesit lokalë të energjisë diellore. Ju mund të gjeni një listë të ofruesve të diellit të komunitetit në Massachusetts këtu.

Kontaktoni me CET në 413-341-0418 ose cet@cetonline.org për të mësuar më shumë rreth opsioneve të energjisë së rinovueshme.

Plehrash për të zvogëluar mbeturinat

Një mënyrë tjetër që ju të mund të keni një ndikim pozitiv mjedisor në banesën tuaj është zvogëlimi i mbeturinave tuaja! Një nga mënyrat më të thjeshta për ta bërë këtë është duke kompostuar mbetjet tuaja të ushqimit. Për ta bërë këtë edhe më të lehtë, dhe për të mbajtur erërat e ulëta, mbajini mbetjet tuaja të ushqimit në një qese letre kafe ose kolektor plehrash kuzhine dhe ruajeni në frigoriferin tuaj. Pasi çanta juaj të jetë e mbushur, gjeni një vend ku ju mund të kompostoni. Pa pjellë është një burim i shkëlqyeshëm që mund t'ju ndihmojë të gjeni një vendndodhje afër jush. Mund të ketë gjithashtu shërbime të marrjes së plehrave në zonën tuaj. Këto kompani do të mbledhin mbeturinat tuaja organike në koshat që ato ofrojnë, dhe disa madje kthejnë koshat e mbushur me plehra të gatshme që mund të përdorni!

Nëse nuk ka vendndodhje për braktisje ose shërbime të marrjes pranë jush, atëherë mund të provoni vermikompostimi! Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të kompostuar brenda shtëpisë tuaj me ndihmën e krimbave. Krimbat e kuq wiggler mund të kthejnë mbetjet tuaja të ushqimit në plehrash në një kosh të brendshëm pa erë. Ky produkt i përfunduar do të sigurojë një ndryshim të vlefshëm të tokës që mund të ndihmojë lëndinën, kopshtin dhe bimët tuaja të rriten dhe të lulëzojnë.

Ju gjithashtu mund të përdorni një fuçia e kompostimit diellor, nëse keni hapësirë ​​personale në natyrë! Kjo kërkon më shumë përpjekje, por ju merrni shpërblimin e krijimit të plehut tuaj për shtretërit e luleve ose bimëve në vazo.

Mbetjet e ushqimit që hyjnë në një kosh të vogël plehrash në një banak të kuzhinës

Opsione të tjera

Për të vazhduar të zvogëloni gjurmën tuaj të karbonit si qiramarrës, merrni parasysh këto hapa të tjerë të thjeshtë:

  • Thani rrobat tuaja duke përdorur një mbajtëse tharëse në vend që të përdorni tharëse. Tharësit e rrobave janë përgjegjës për të rreth 6% të përdorimit të energjisë mesatare të shtëpisë. Tharja e ajrit e rrobave tuaja mund të zvogëlojë gjurmën e karbonit në një familje 2,400 paund në vit.
  • Përdorni një rrymë inteligjente për të futur pajisjet tuaja. Kur pajisjet nuk janë në përdorim dhe janë në modalitetin e gatishmërisë, këto shirita inteligjentë mund të ndërpritni energjinë dhe rezultojnë në kursime të energjisë.
  • Përdorni një termostat të programueshëm për të kursyer energji dhe para. Sipas Energy Star, kur përdoret si duhet, një termostat i programueshëm mund të kursejë rreth 180 dollarë në vit.
  • Zëvendësoni llambat tuaja me llamba LED. Përdorimet e ndriçimit LED 75% më pak energji sesa ndriçimi inkandeshent.
  • Merrni me vete çantat tuaja të pazarit, kur shkoni në dyqan.
  • Përdorni lecka në vend të peshqirëve të letrës për të shkurtuar mbetjet. Peshqirët e letrës së hedhur rezultojnë në 254 milion ton e plehrave çdo vit globalisht. Konsideroni të tjera zëvendësime të ripërdorshme për t'ju ndihmuar të shkurtoni mbeturinat.
  • Nëse jeni duke kërkuar për një makinë të re, merrni parasysh azhurnimin në një automjet elektrik. Ka programe të ndryshme që mund t'ju ndihmojnë të azhurnoni për një zbritje, të tilla si Udhëtoni jeshil program nga Aleanca e Konsumatorëve të Energjisë së Gjelbër.