Duke u ngarkuar ...

Ruani materiale të dobishme nga Landfill

Na kontaktoni sot!

dekonstruksioni

EPA vlerësoi se rreth  hapet në një dritare të re600 milion ton materiale ndërtimi dhe prishjeje u hodhën në SH.B.A. në 2018. Këto materiale të hedhura vijnë nga prishjet dhe rinovimet e ndërtesave dhe pesha e tyre totale është  hapet në një dritare të remë shumë se dyfish ajo e të gjitha mbeturinave të tjera të ngurta komunale vjetore të SHBA. Një mënyrë e shkëlqyeshme për t'i devijuar këto mbeturina nga deponitë dhe për t'i dhënë materialeve të rikuperueshme një jetë të dytë është përmes dekonspirimit.

Dekonstruksioni është procesi i marrjes së një ndërtese veç e veç, pjesë-pjesë, dhe shpëtimi i pajisjeve dhe materialeve në vend që ta shembni atë. Deri në  hapet në një dritare të re70% e materialeve mund të riciklohenhap skedarin PDF , dhe deri në  hapet në një dritare të re25% e materialeve mund të ripërdorenhap skedarin PDF  në një zbërthim shtëpie. Kjo mund të bëhet në dy mënyra: një shirit i butë ose një dekonstruksion i plotë.

Përfitimet e dekonstruksionit:

Dekonstruksioni është një alternativë konkurruese me kosto ndaj prishjes së ndërtesave konvencionale. Duke ripërdorur materialet e ndërtimit, mund të realizohen shumë përfitime mjedisore dhe sociale, duke përfshirë: 

  • Reduktimi i konsumit të burimeve të reja
  • Krijimi i tregut me vlerë të shtuar nga materialet e mbeturinave
  • Minimizimi i mbetjeve dhe ndotjes së landfillit
  • Zgjerimi i mundësive të punës dhe aftësive për zhvillimin e fuqisë punëtore

Burime të dobishme:

Shpërndani fjalën për dekonstruksionin! Ndani këto grafika në faqet tuaja të mediave sociale.

Grafika e dekonstruksionit 1
Grafika e dekonstruksionit 2

Riciklimi Punon në Massachusetts

hapet në një dritare të reRiciklimi Punon në Massachusetts është një program i ndihmës për riciklimin është krijuar për të ndihmuar bizneset dhe institucionet të maksimizojnë mundësitë e riciklimit, ripërdorimit dhe kompostimit.

Qendra për EkoTeknologji ka bashkëpunuar me MassDEP për të administruar këtë program dhe shërbimet e mëposhtme:

NA KONTAKTONI rreth RecyclingWorks MA:
Telefononi: (888) 254 5525-hap telefonuesin e telefonit   Email:  info@recyclingworksma.com

Pazaret e EcoBuilding

hapet në një dritare të rePazaret e EcoBuilding është dyqani më i madh i materialeve të ndërtimit të përdorura në New England! Na dhuroni sende për t’i mbajtur nga deponia.

NA KONTAKTONI në lidhje me pazaret e EcoBuilding
Telefononi: (413) 788 6900-hap telefonuesin e telefonit   Email:  ecobuildingbargains@cetonline.orgkrijoni email të ri