Efikasiteti i energjisë në shtëpi

Qendra për EkoTeknologji (CET) ndihmon ndërtimin dhe modelimin e profesionistëve në hartimin dhe ndërtimin e shtëpive dhe ndërtesave shumëfamiljare që plotësojnë standardet e ditëve të sotme për performancën. Ne kemi ekspertizë dhe përvojë në projekte shumëfamiljare me performancë të lartë, shumë prej të cilave janë projekte të strehimit të përballueshëm. CET gjithashtu punon në shtëpi me familje të vetme me performancë të lartë, duke përfshirë Net Zero dhe Passive House.

Ne jemi të apasionuar pas zvogëlimit të përdorimit të energjisë. Ndërtimi i shtëpive efikase është kritik sepse sektori i banimit në SH.B.A. llogarit rreth 21% të konsumit total të energjisë. Pjesa më e madhe e këtij konsumi të energjisë vjen nga ngrohja dhe ftohja. Kur shtëpitë janë "me rrjedhje" - do të thotë se ata humbin energji për shkak të mungesës së izolimit ose mbylljes së ajrit - ngrohja dhe ftohja e tyre bëhet joefikase. Jo vetëm që këto shtëpi joefikase rrisin konsumin e energjisë, duke rezultuar në fatura më të larta të energjisë, por ato janë gjithashtu më pak të rehatshme.

Mund të jetë tronditëse të dihet mbi këtë 44% e shtëpive në SH.B.A. ishin ndërtuar para vitit 1970hap skedarin PDF , shumica e të cilave nuk janë shumë efikase për shkak të mungesës së izolimit. Për shkak të kodeve më të rrepta të ndërtimit, programeve të certifikimit të shtëpive, programeve të shërbimeve dhe një interesi në rritje për ndërtesa më të gjelbërta, efikasiteti i energjisë në shtëpi është përmirësuar me kalimin e viteve. Ndërsa shtëpitë me performancë të lartë mund të jenë akoma pakica e stokut të banesave, popullariteti i tyre po rritet.

Përmes zbatimit të praktikave të tilla më të mira, ndërtimi i shtëpive të reja me efiçiencë të energjisë mund të konsumojë afërsisht 30-40% më pak energjihap skedarin PDF sesa shtëpitë e vjetra. Përmirësimi i izolimit dhe shtimi i masave të mbylljes së ajrit, mund të shpëtojnë pronarët e shtëpive përreth 15% në shpenzimet e ngrohjes dhe ftohjes. Shtëpitë me efiçiencë të energjisë mund të rezultojnë në fatura më të ulëta të energjisë, të shtojnë rehati në një hapësirë ​​dhe të kenë një ndikim më të ulët mjedisor.

Ndërtimi i pjesës së pasme të shtëpisë

Procesi i Ndërtimit të Ri

Chad Baker, një pronar shtëpie i vetëdijshëm për mjedisin, e kuptoi ndikimin që mund të ketë ndërtimi i një shtëpie me efikasitet energjetik. Duke filluar në 2018, Chad ka punuar me të Ekipi i Ndërtimit të Performancës së Lartë të CET të ndërtojë dhe të marrë një vlerësim të energjisë për shtëpinë e tij të re. Filloi me një konsultë se si të arrini një shtëpi me efikasitet të lartë. "CET ndihmoi duke na drejtuar përmes hapave të nevojshëm për të arritur një shtëpi sa më efikase të energjisë", tha Chad. Ekipi ynë i Ndërtimit me Performancë të Lartë ndihmoi në ndërtimin, si dhe më shumë përbërës të brendshëm si ndriçimi, ngrohja dhe sistemi i ujit të nxehtë.

Duke mos dashur më të mbështetej në lëndët djegëse fosile, Çadi vendosi të merrte ndërtimin e tij të ri energjia e vlerësuar. Një arsye tjetër për ndërtimin e një shtëpie me efiçiencë të energjisë dhe marrjen e një vlerësimi të energjisë ishte për qëllime monetare. Ai vuri në dukje se ndërtimi ishte "i kushtueshëm përpara, por më i ulët në planin afatgjatë". Ndërsa çmimi i afisheve ishte i shtrenjtë, investimi fillestar ka paguar pasi faturat e tij mujore praktikisht nuk ekzistojnë tani. Chad përmendi se pjesa më emocionuese është arritja e një gjurmë karboni neto-zero, e cila është arsyeja pse faturat e tij elektrike janë kaq të ulëta tani. Ai ka qenë në gjendje të arrijë një gjurmë kaq të ulët dhe faturë mujore për shkak të instalimit të paneleve diellore. *

Për pronarët e tjerë të shtëpive të cilët janë duke kërkuar ndërtimin e një shtëpie me efikasitet energjetik, Chad ndan që ai të dëshironte të kishte bërë më shumë hulumtime për të gjitha zbritjet në dispozicion. Këto zbritje mund t'i kishin kursyer atij disa para shtesë, të tilla si një për një ndarje mini që duhej të zbatohej para ndërtimit. Ai gjithashtu rekomandon që të jeni vigjilent kur bëhet fjalë për zgjedhjen e dritareve dhe dyerve. Çadi ishte i kujdesshëm për të zgjedhur dyert dhe dritaret e vlerësuara nga ENERGY STAR; ato që do të pasqyronin nxehtësinë nga dielli i drejtpërdrejtë, por prapëseprapë lejojnë të hyjë shumë dritë natyrore. CET zotëron dhe operon një dyqan ripërdorimi, Pazaret e EcoBuilding, e cila shet materiale ndërtimi të rikuperuara me çmime të zbritura. EcoBuilding Bargains ka një larmi të gjerë të dyerve dhe dritareve në magazinë.

Ballina e shtëpisë me borë

Frymëzuar? Na kontaktoni për të filluar fillimin e bërjes së energjisë në shtëpinë tuaj sot efikase! Telefononi 413-586-7350 x242 ose të përdorim tonë Formular Kontaktit.

* CET aktualisht nuk ka një program që ndihmon në instalimin ose financimin e paneleve diellorë