Kur fillova këtë shoqëri, isha shumë i emocionuar për të mësuar rreth zgjidhjeve efektive dhe të bazuara në shkencë për krizën klimatike. Isha i ngazëllyer për të rritur një grup aftësish që do të më përgatiste për t'iu përgjigjur sfidave mjedisore dhe për të mbështetur punën shumë të nevojshme për efiçencën e energjisë dhe reduktimin e mbetjeve.

Puna ime si EcoFellow

Koha ime në CET ka kaluar vërtet! EcoFellowship më ka dhënë një mundësi të shkëlqyer për të eksploruar punën tonë me programe dhe partneritete të ndryshme.

Që në fillim shpreha interesim për të punuar në reduktimin e mbetjeve ushqimore dhe për fat më caktuan detyra që zhvillonin aftësitë e nevojshme për të mbështetur programet tona të menaxhimit të mbetjeve dhe u njoha me qasjen tonë ndaj asistencës teknike.

Disa nga puna që kam bërë deri tani përfshin krijimin e shenjave të mbetjeve, kryerjen e kërkimeve mbi gjurmimin dhe dekarbonizimin e mbetjeve, shkrimin e blogeve, hartimin e propozimeve të programeve dhe organizimin e dy webinareve edukative mbi praktikat e qëndrueshme në shtëpi. Nëpërmjet këtyre detyrave, unë mund të praktikoj komunikimin me klientët tanë dhe të drejtoj kontaktin me publikun.

Pamja e ekranit të Fatinit dhe unë duke udhëhequr uebinarin tonë të parë së bashku rreth motit në shtëpinë tuaj. Gjithashtu në foto janë specialistja e energjisë CJ dhe mbikëqyrësja jonë Kaitlyn.

Një ditë në jetën

Çdo mëngjes, zakonisht do të bëj një kontroll ose takim në Ekipet për të shqyrtuar përparimin e detyrës ose përditësimet e programit. Fatinit, shokut tim të dashur, dhe mua shpesh na caktohen detyra mbështetëse për ekipet e Komunikimit, Inovacionit, Shitjeve dhe Operacionit të Programit, kështu që asnjë nga dy regjistrime nuk janë kurrë të njëjta. Pas kësaj, unë do të punoj me Fatin, një ekip ose në mënyrë të pavarur për të kapërcyer detyrat nga lista ime e detyrave. Puna nga shtëpia kërkon organizim dhe disiplinë, kryesisht për shkak të mungesës së hapësirës për zyra dhe ndërveprimit, megjithëse ndonjëherë kemi takime gjatë drekës vetëm për të përshëndetur dhe për t'u njohur më mirë me njëri-tjetrin. Disa nga të preferuarit e mi kanë takuar ish-studentët e EcoFellow dhe festën tonë të "zyrës" së Halloween-it!

Përveç mjeteve dhe ekipeve të Microsoft-it, kam mësuar gjithashtu të kuroj përmbajtjen e brendshme me mjete dixhitale. Mjetet si InDesign, Lightroom, Canva dhe Salesforce janë bërë pjesë e punës sime të përditshme dhe megjithëse sfiduese në fillim, tani janë bërë disa nga detyrat e mia të preferuara për të bërë.

Çdo javë është pak më ndryshe, por pa marrë parasysh detyrën, unë gjithmonë e gjej veten të frymëzuar nga perspektiva për të qenë në gjendje, në mënyrën time të vogël, të mbështes misionin tonë për të mbajtur ushqimin, burimet dhe toksinat jashtë landfilleve dhe emetimeve të ndotësve jashtë mjedisin tonë.

Mbikëqyrësja dhe mentori im fantastik Kaitlyn dhe unë gjatë një prej kontrolleve tona javore.

Një Bursë që përmbushi sfidat e nivelit të pandemisë (dhe pse duhet të aplikoni gjithashtu)

Më kujtohet se si ishte të diplomoheshe mes pasigurisë së një pandemie globale dhe megjithëse do të doja që të mos ishte e njëjta gjë për maturantët e këtij viti të kolegjit, e kuptoj se si mund të ndihen ata në këtë pikë të karrierës së tyre.

Nga pikëpamja e punonjësve, një nga gjërat më të mira për këtë EcoFellowship ishte mirëkuptimi dhe qasja fleksibël e ekipit tonë ndaj punës në distancë. Shumë gjëra në lidhje me jetën tradicionale të punës kanë ndryshuar dhe aftësia për të bërë punë kuptimplote dhe emocionuese nga siguria e shtëpisë sime e ndryshoi vërtet vitin tim.

Nuk mund të shpreh sa mirënjohës jam për këtë mundësi, dhe megjithëse jam i trishtuar që kemi mbaruar gjysmën e rrugës, e di që po largohem me aftësi dhe kujtime që nuk do t'i harroj kurrë. Nëse dikush që e lexon këtë po mendon të aplikojë, merre nga unë, kjo është mundësia e jetës!

Foto e Fatinit dhe unë duke vizituar LowTech Lab, dhe gjithashtu hera jonë e parë që takohemi personalisht!