Timeshtë koha të mirëpresim një tjetër raund të EcoFellows në ekipin në Qendrën për EkoTeknologji! Programi EcoFellowship është një pozitë një vjeçare e paguar e shoqërisë për të punuar me stafin e CET dhe EcoFellows të tjerë për të kryer një sërë aktivitetesh në lidhje me nismat e veprimit të klimës dhe programimin arsimor në Massachusetts perëndimore. EcoFellows mbështesin iniciativat e CET për të ndihmuar banorët, studentët, institucionet dhe bizneset në të gjithë rajonin në programet e vazhdueshme në efiçiencën e energjisë, shërbimet e energjisë në shtëpi, energjinë e rinovueshme dhe zvogëlimin e mbeturinave përmes riciklimit, ripërdorimit dhe kompostimit. EcoFellowship gjithashtu ofron mundësi të zhvillimit profesional për këta të sapodiplomuar të kolegjit, duke i inkurajuar ata që të përfshihen në komunikimin me komunitetin, programet shkollore dhe organizatat e tjera mjedisore.

Prezantimi i EcoFellows

Ozette Ostrow

Ozette OstrowUnë jam rritur në perëndim të Miçiganit, afër bregut të detit. Ndërsa gjithmonë më ka dashur të jem jashtë dhe të eksploroj vendet e shkëlqyera, unë nuk isha adhurues i dimrave të Miçiganit. Gati për një aventurë të re me më pak borë dhe më shumë diell, e gjeta veten në Universitetin e Miamit!

Shpejt fillova të konstatoj implikimet befasuese që kanë ndryshimet klimatike në këtë qytet bregdetar, veçanërisht në lidhje me rritjen e nivelit të detit. Gjithmonë kam menduar se ngritja e deteve do të vijë në një pikë të mëvonshme në të ardhmen, por kur dëgjova për përmbytjen e "ditës me diell" që ndodhte aktualisht në Miami - një fenomen i përkeqësuar nga ngritja e nivelit të detit që ndodh gjatë ngjarjeve unike të baticës së lartë duke shkaktuar përmbytje në zona të ngritura - kuptova urgjencën e situatës dhe vendosa të bëja drejtimin në Shkencën e Mjedisit.

Me këtë si drejtimin tim, kisha privilegjin të studioja jashtë vendit në Ekuador për një semestër. Kam jetuar në kontinent për një muaj, ku kam kaluar një javë në Amazon dhe më pas kam udhëtuar në ishujt Galapagos, ku kam kaluar tre muaj të shkëlqyeshëm! Kjo mundësi ishte një nga përvojat më pasuruese, arsimore që pata fatin të kisha gjatë studimeve universitare. Unë isha në gjendje të shihja nga afër se sa e ndërlidhur është bota, rëndësinë e biodiversitetit, dhe kulturat e reja me përvojë (dhe madje përmirësova spanjishten time).

Pjesëmarrja në National Geographic On Campus Event në UMiami

Pjesëmarrja në National Geographic On Campus Event në UMiami

Pas studimeve jashtë vendit, isha gati të përktheja përvojat e mia në veprime përsëri në shtëpi. Unë u bashkova me një organizatë të quajtur EcoReps, e cila ndihmoi në edukimin e studentëve për mënyrat se si ata mund të jenë më eko-miqësorë dhe të riciklohen më mirë në kampus. Ishte shpërblyese të shihja moshatarët e mi duke ndërmarrë hapa për të filluar përfshirjen e ndryshimeve të vogla, por të qëndrueshme, në jetën e tyre të përditshme.

një luan deti i përgjumur në Galapagos

një luan deti i përgjumur në Galapagos

Pas studimeve universitare, u transferova në një qytet të vogël në jug të Spanjës dhe mësova anglisht atje për disa muaj. Më pëlqente të jepja mësim, por isha shumë i etur të filloja të aplikoja diplomën dhe të ndiqja pasionin tim për mjedisin. Kur gjeta EcoFellowship të CET, e dija që duhej të aplikoja! Duket si përshtatja e përsosur dhe ishte gjithçka që kërkoja për të kombinuar interesat e mia në mjedis me mësimin e të tjerëve për mënyrat se si ata mund të zvogëlojnë mbeturinat dhe të jenë më efikasë.

Unë me të vërtetë po pres të gjitha mundësitë e zhvillimit profesional, të mësoj më shumë rreth fushës mjedisore dhe të kuptoj më mirë zgjidhjet e bazuara në shkencë që CET zbaton. Unë ende nuk jam 100% i sigurt se çfarë dua të bëj me karrierën time, por jam i interesuar të fitoj një kuptim më të thellë të devijimit të mbetjeve; sidomos mbetjet ushqimore dhe tekstile.

Duke humbur mendjen mbi Plaza de Espana në Sevilla, Spanjë

Duke humbur mendjen mbi Plaza de Espana në Sevilla, Spanjë

Deri më tani, përvoja ime si EcoFellow ka tejkaluar pritjet e mia! Kultura e punës në CET është e pashembullt. Jam shumë i ngazëllyer që bashkëpunoj me kolegët e mi të rinj dhe ndihmoj të bëj ndikime pozitive në lidhje me masat e qëndrueshme brenda kësaj organizate inovative!

Jared Shein

Jared Sheinhap skedarin IMAGE Unë kam lindur dhe rritur në Newton Massachusetts dhe kam mbaruar UMass me një diplomë në filozofi. Ndërsa disa nga miqtë e mi e kanë njohur që të vegjël që dëshironin të ishin mjekë, mësues ose inxhinierë, unë kurrë nuk e dija se çfarë doja të bëja, dhe koha ime në UMass pasqyroi këtë pasiguri. Unë fillova shkollën të padeklaruar dhe pastaj vura sytë e mi në një diplomë biznesi, ose ndoshta ekonomi - e cila ndryshoi në shkenca kompjuterike, pastaj matematikë, pastaj arsim dhe në fund filozofi.

Hoping nga major në major nuk ishte e lehtë. Ndjeva shumë presion për të zgjedhur diçka, dhe për t'u siguruar që diçka ishte praktike, në mënyrë që të mund të gjeja një punë menjëherë nga shkolla. Në retrospektivë sidoqoftë, jam i lumtur që mora rrugën gjarpëruese. Përvoja ime në kolegj nuk ishte shumë e qëndrueshme, por as edhe "bota reale", dhe unë fitova një familjaritet me pasigurinë që më ka shërbyer mirë në kërkimin e punës time dhe më çon në një interes në mjedis, dhe përfundimisht në CET.

Të qenit i padeklaruar vazhdimisht gjithashtu më detyroi t'u kushtoja vëmendje të madhe interesave të mia, njëra prej të cilave është buka e mirë. Kam lexuar në lidhje me të në një libër nga Michael Pollan dhe pasthënie thjesht nuk mund të lëkundja ndjenjën se doja të isha një furrtar. Kështu që, verën pas vitit tim të ri, u përpoqa të isha furrtare. Kam punuar në një furrë të vogël artizanale në një pije ferme në mes të Nju Jorkut. Bëra shumë bukë dhe kalova shumë kohë duke biseduar me pronarët e furrave për shtigjet e tyre dredha-dredha. Në mëngjeset e ftohta të hershme, bukëpjekësi më tregonte histori në lidhje me bujqësinë në fëmijërinë e tij, dhe se si temperaturat më të ngrohta kanë shkaktuar shumë më shumë shi në zonë tani sesa kishte në vitet 70 dhe 80.

Bakery me gur zemrehap skedarin IMAGE

Kam kaluar një verë të shkëlqyeshme duke punuar këtu në Heartstone Bakery. Furra e bukës ndodhet në një fermë dhe unë shpesh do të admiroja peizazhin gjatë pushimeve të mia

Në të kaluarën, kurrë nuk do të kisha menduar me të vërtetë për ndryshimin e klimës si diçka aktuale. Në mendjen time ishte gjithmonë diçka që do të na ndikonte më vonë nëse nuk do të bënim diçka. Unë do t'i shihja pasojat si një burrë i moshuar dhe fëmijët e mi do të duhet të merren me efektet e këqija. Por këtu në furrë, pashë që ndryshimet ishin tashmë duke u zhvilluar pasi temperaturat më të larta bënë që më shumë ujë të avullojë në atmosferë që çon në një shi më të rëndë dhe më të paparashikueshëm.

Kjo bisedë më qëndroi ndërsa isha përsëri në shkollë duke punuar shumë në kërkimin e punës sime. Unë bëra më të mirën time për të fituar përvojë, për të biseduar me njerëz, për të kërkuar aplikime për punë dhe tituj, dhe për t'i kushtuar vëmendje asaj që doli jashtë. Ajo që u tërhoq ishte kryesisht ndërmarrjet e energjisë së pastër dhe vendet e punës në organizata të tjera mjedisore dhe kur takova dy nga EcoFellows të vitit të kaluar në një panair të karrierës UMass, EcoFellowship i CET u duk si një përshtatje e natyrshme.

Unë mendoj se Fellowship është një vend i përsosur uljeje për mua. Pas vitesh shikimi, tani e di që dua të punoj me mjedisin, por e vërtetë për tu formuar, nuk e di akoma se çfarë dua të bëj brenda industrisë.

Jam i lumtur që gjeta një vend ku mund të zbatoja aftësitë e komunikimit që kam fituar në kolegj, të mësoj gjithçka rreth CET dhe të përfshihem në shumë fusha të ndryshme. Unë pres që të punoj në angazhimin e projekteve të energjisë dhe mbeturinave dhe të mësoj rreth punës që po bëjnë bashkëpunëtorët e mi dhe të diplomuarit e EcoFellow. Unë gjithashtu pres që të bëj punë që bën një ndikim pozitiv dhe të mësoj për rolin që mund të luaj duke ndihmuar njerëzit të bëhen më efikasë dhe të zvogëlojnë mbeturinat. Pas kaq shumë pasigurie, jam i ngazëllyer për të filluar një karrierë interesante dhe përmbushëse.