Trajtimi i ushqimit të tretur këtë sezon

Sezoni i festave është pikërisht afër, dhe me këtë zakonisht sjell tradita të përqendruara rreth ushqimit. Pavarësisht nëse është gjeldeti, latkes, apo kakao e nxehtë, ka mjaft ushqim të tepërt që hyn në vendgrumbullime rreth kësaj kohe. Një dajak 25% më shumë plehra gjenerohet nga familjet nga nëntori deri në janar.

Këshilla për të reduktuar humbjen e ushqimit në shtëpinë tuaj:

Përgatituni me kujdes

Përpiquni të merrni një numër të saktë të punonjësve dhe të planifikoni atë që ju nevojitet. Mbetjet janë të bukura (ndarja është kujdes!), por ka vetëm kaq shumë salcë boronicë që mund të mbajë një frigorifer! Të gjitha Recetat kanë një të dobishëm Planifikues i ushqimit për parti për t'ju ndihmuar me llogaritjet tuaja.

Merr Scrappy

Këto lëvozhga dhe kocka vegjetale krijojnë një lëng të mrekullueshëm, ndaj mos i hidhni jashtë! Farat e kungujve dhe të kungullit janë të shijshme të pjekura dhe do të habiteni se sa shumë gjëra mund të bëhen në një çaj! Shikoni tonë Ide për skrapin e ushqimit postoni për më shumë mënyra për të maksimizuar përbërësit tuaj.

Dhuroni tepricë

Nëse keni ushqim të tepërt, gjeni një qendër lokale të dhurimit të ushqimit që do të pranojë çdo shtesë që mund të keni. Kjo Lokatori i shpëtimit të ushqimit nga Sustainable America mund t'ju ndihmojë të gjeni një qendër që do të pranojë atë që keni.

Ushqeni tokën

Kompostojeni atë që nuk mund të përdorni apo dhuroni. Shikoni tonë këshilla për kompostimin në shtëpi.

Për më shumë këshilla, regjistrohuni në webinarin tonë, Shtëpi për pushime: Zvogëloni gjurmën tuaj të karbonit këtë sezon!

 


Të ushqyerit e komuniteteve dhe tokës përreth vendit

CET ka qenë një lider në lëvizjen e reduktimit dhe devijimit të ushqimeve të shpërdoruara për më shumë se 20 vjet, duke zbatuar disa nga programet e para të kompostimit të ushqimeve të shpërdoruara në vend dhe duke kontribuar në politikat publike efektive. Ne besojmë se menaxhimi më i mirë i ushqimit të humbur është thelbësor për të trajtuar ndryshimet klimatike, për të ushqyer më shumë njerëz të uritur dhe për të rritur ekonominë tonë. Këtu janë disa momente emocionuese nga i gjithë vendi.

Harta e vendit ku CET ofron zgjidhje për ushqimin e humbur

Ne jemi duke punuar në të gjithë vendin për zgjidhjet e ushqimit të shpërdoruar. E gjelbërta e errët tregon shtetet e SHBA-së që kanë nisur programe specifike me ndihmën tonë. Mësoni më shumë ose na kontaktoni për partner!

Rhode Island: Mbështetje Kompostimi Aquidneck Island

Tokat e shëndetshme Healthy Seas Rhode Island, një program kompostimi i ndihmuar nga CET, synon të frymëzojë sjellje afatgjatë të përgjegjshme ndaj mjedisit të nevojshme për të përmirësuar shëndetin e oqeanit. Komposti mund të përdoret si një amendament i tokës për kontrollin e erozionit të aksesit në breg dhe përmirësimin e shërbimeve të ekosistemit. Bashkëpunëtorë të tjerë përfshijnë Komposti i Tokës së Zezë, Hyrja e pastër në oqeandhe Fabrika e Kompostit. Me mbështetjen e programit të granteve të 11th Hour Racing, financuar nga The Schmidt Family Foundation, CET mund të ofrojë edhe më shumë asistencë ushqimore të humbur për shumë biznese në Rhode Island për të zbatuar me sukses dhe me kosto efektive strategjitë për të trajtuar ushqimin e tyre të humbur.

New Jersey: Plani i Menaxhimit të Qëndrueshëm të Materialeve Organike

Aleanca Klimatike e Nju Xhersit njoftoi një Plan të Qëndrueshëm të Menaxhimit të Materialeve Organike (SOMMP) për të mbështetur zbatimin e tij të fundit Ligji për riciklimin e mbetjeve ushqimore. Ky ligj kërkon që gjeneruesit e mëdhenj të mbetjeve ushqimore me mbi 52 tonë në vit të riciklojnë mbetjet e tyre ushqimore në një objekt të aksesueshëm. Për të mbështetur këtë ndalim, një grup pune prej 80 palësh të interesuara vullnetare kryen një analizë të mangësive të shtetit dhe më pas zhvilluan SOMMPhap skedarin PDF , një plan për praktikat më të mira për veprim bazuar në barrierat dhe mundësitë lokale. Nga edukimi organik te aplikacionet e shpëtimit të ushqimit, komiteti ofron 17 mundësi kryesore për veprim që do të udhëheqin rrugën e New Jersey-t përpara drejt menaxhimit të qëndrueshëm të materialeve organike.

Minesota: Kuzhinieri Sioux

Organizatat indigjene, si Shefi Siouxrestoranti i hapur së fundmi në Minesota, Owamnidhe jofitimprurëse e tyre, Sistemet e ushqimit tradicional të Atlantikut të Amerikës së Veriut (NATIFS), promovojnë sisteme të qëndrueshme ushqimore me çdo pjatë që ata shërbejnë, nga kuzhinat me pak mbetje deri tek përbërësit me burim në vend nga prodhuesit vendas. Me bazë në Midwest, ata punojnë për të edukuar dhe rritur aksesin e ushqimit vendas për të gjithë Ishulli i Breshkave dhe përtej.

Oregon: Politika e mbetjeve të ushqimit të metrosë

Këshilli i Metrosë Politika komerciale e skrapit të ushqimithap skedarin PDF po kërkon që gjeneruesit e mëdhenj të mbetjeve ushqimore si dyqanet ushqimore, restorantet, spitalet dhe shkollat ​​K-12 të ndajnë mbetjet e tyre ushqimore nga mbetjet e destinuara për deponitë. Mbetjet e ushqimit përbëjnë rreth 18% të mbetjeve të depozituara të këtij rajoni dhe më shumë se gjysma e tyre vjen nga bizneset. Duke u kërkuar bizneseve të riciklojnë mbetjet e tyre organike, kjo politikë do të devijojë çdo vit rreth 100,000 tonë mbetje ushqimore nga vendgrumbullimet.

Rhode Island: Ligji për Mbetjet e Ushqimit në Shkollë

La Ligji për mbetjet ushqimore të Shkollës Rhode Islandhap skedarin PDF do t'u kërkojë të gjitha shkollave në shtet, duke filluar nga 1 janari 2022, të respektojnë Ndalimin e Mbetjeve Ushqimore të shtetit për të devijuar mbetjet nga landfillet dhe për të promovuar dhurimin e ushqimeve që nuk prishen. Shkollat ​​do të duhet të kryejnë një auditim të mbetjeve çdo tre vjet me Rhode Island Resource Recovery Corporation (RIRRC), e cila do të sigurojë udhëzime dhe strategji të individualizuara për reduktimin e mbetjeve në çdo shkollë. Ai gjithashtu kërkon që të gjitha shkollat ​​e Rhode Island të zbatojnë dhe përdorin tabela të përbashkëta dhe inkurajon përzgjedhjen e kompanive të shërbimit ushqimor që riciklojnë mbetjet organike dhe blejnë të paktën 10% të produkteve në vend.

Kolorado: Financim i ri EPA për të mbështetur përpjekjet në Denver

Falë financimit të ofruar nga Agjencia e Shteteve të Bashkuara për Mbrojtjen e Mjedisit, Qendra për Ekoteknologjinë po trajton mbetjet ushqimore në Denver, Kolorado. Ne ofrojmë zgjidhje të ndryshme Wasted Food Solutions sipas nevojave të bizneseve lokale. Na kontaktoni për të mësuar më shumë!

Nju Jork: Një kalë vjen në Tusten

Qyteti i Tustenit kohët e fundit instaloi një Sistem riciklimi të mbetjeve organike me lëndë të ngurtë të lartë me dalje elektrike (ose HORSE) mikrodigjester në hambarin e qytetit të tyre, i cili do të sigurojë gjenerimin në vend të energjisë nga mbetjet ushqimore dhe materiale të ngjashme organike nga bizneset lokale. Mikrotretësi, dhe të tjerë si ky, është projektuar për të ulur koston e tretjes industriale anaerobe. KALI do të ushqehet me mbetje organike nga restorantet Tusten dhe biznese të tjera që kanë marrë udhëzime nga Qendra për Ekoteknologjinë për rikuperimin dhe devijimin e mbetjeve.

Connecticut: Udhëzues për shpëtimin e ushqimit

Qendra për EkoTeknologji u lëshua së fundmi Dhurimi i ushqimit në Connecticut u bë i lehtë.hap skedarin PDF Dokumenti ofron burime dhe raste studimore për të udhëzuar të tjerët për të ndërtuar programe të reja të shpëtimit të ushqimit në një sërë mjedisesh komerciale, nga shkollat ​​te dyqanet ushqimore. Dokumenti ndjek modelin e Hierarkisë së Rimëkëmbjes së Ushqimit të EPA-s, i cili i jep përparësi ushqimit të njerëzve të uritur së pari përpara metodave të tjera të riciklimit të lëndëve organike.

https://wastedfood.cetonline.org/wp-content/uploads/2021/10/WFS_Food_Donation_Guidance_Connecticut.pdf

WFS_Food_Donation_Guidance CT e përditësuar 10-11
hap skedarin PDF