Në Anglinë e Re, ngrohja e shtëpive tona mund të bëhet një mënyrë jetese, pavarësisht nëse është copëtimi i drurit për të ndezur zjarrin, ose monitorimi i pandërprerë i termostatit - ne kujdesemi për sa energji përdorim dhe e dimë që kemi bërë mirë kur mund të shohim ndryshimin në faturat tona të shërbimeve. Prandaj pompat e nxehtësisë me burim ajri (ASHP) mund të jenë një mundësi e shkëlqyer për ju! ASHP-të nuk janë domosdoshmërisht të reja, ato janë certifikuar me EnergyStar që nga viti 1995, por ndërsa përparimet teknologjike vazhdojnë të përmirësojnë efikasitetin e tyre, ato janë bërë avantazh i ngrohjes DHE ftohjes. Rightshtë e drejtë - ata mund t'i bëjnë të dyja!

hap skedarin IMAGE

A mund ta gjeni ASHP në këtë shtëpi moderne? Ato janë mjaft diskrete për t’u fshehur në sytë e thjeshtë! Shtëpi nga Jeremy Levine Dizajn

Cilat janë pompat e nxehtësisë me burim ajri?

Burimet e ajrit Pompat e nxehtësisë janë pajisje mjaft ngrohëse dhe ngrohëse që funksionojnë me energji elektrike. Ata punojnë duke marrë nxehtësi nga ajri i jashtëm dhe duke e zhvendosur atë në shtëpi në kohë të motit të ftohtë, por me një goditje çelësi ata mund të heqin nxehtësinë nga shtëpia juaj dhe ta kanalizojnë atë jashtë. Ky është i ndryshëm nga shumica e sistemeve të ngrohjes, të cilat duhet të gjenerojnë nxehtësi para se të mund të përdoret, pasi ASHP-të lëvizin vetëm nxehtësinë.

Cilat janë përfitimet nga pompat e nxehtësisë me burim ajri?

  • Kosto më të ulëta të shërbimeve
  • Ulni energjinë e përdorur për të ngrohur dhe ftohur shtëpinë tuaj
  • Ulni gjurmën e karbonit në shtëpinë tuaj duke prodhuar më pak gazra serë
  • Mundësia për të siguruar ngrohjen tuaj mundësohet nga energjia e rinovueshme duke u bashkuar New England GreenStart ose New England Wind
  • Një sistem për ngrohje dhe ftohje
  • Instalim i vetëm dhe diskret - jo më kondicionerë të majmë në dritaret tuaja

A është e përshtatshme për mua një pompë nxehtësie me burim ajri?

Në Anglinë e Re, ASHP përdoren më shpesh për të zhvendosur format e ngrohjes tashmë të vendosura në shtëpi, si vaji, propani ose rezistenca elektrike, por shtëpitë e ngrohura me gaz natyror ose dru mund të mos shohin aq shumë kursime madje edhe me një pompë nxehtësie për shkak të kostove të ulëta të karburantit. Po bëhet gjithnjë e më e zakonshme të shohim ASHP-të burimin e vetëm të ngrohjes dhe ftohjes në një shtëpi ndërsa përparon teknologjia. Sipas Partneritetet për Efiçiencën e Energjisë në Verilindje, zëvendësimi i ngrohjes elektrike të bazës me një ASHP zvogëlon kostot e ngrohjes me rreth 3000kWh çdo vit, e cila është afërsisht 459 dollarë. E njëjta organizatë vlerësoi një kursim vjetor prej 948 $ kur kalonte nga nafta!

Çfarë duhet të kërkoj në një ASHP?

Duhet të keni parasysh dy vlerësime të ndryshme të efikasitetit për ASHP-të, vlerësimet SEER dhe HSPF. SEER qëndron për Raportin e Efikasitetit të Energjisë Sezonale dhe është një masë për aftësinë e njësive për të ftohur një hapësirë ​​në mënyrë efikase. HSPF, ose Faktori i Performancës sezonale të ngrohjes, është një masë e efikasitetit të ngrohjes. Pompat e nxehtësisë me burim ajri nuk kanë qenë gjithmonë aq efikase sa sot, por falë përparimeve të fundit teknologjike ASHP mund të përdoren shumë më pak se 0 ° F kur përdorni një ASHP të tipit të klimës së ftohtë. Duke jetuar në një vend më të freskët si Verilindja, është më e rëndësishme që ASHP-i juaj të ketë një vlerësim më të lartë HSPF në mënyrë që të luftojë ato dimra të ftohtë!

Për më shumë informacion mbi pompat e nxehtësisë me burim ajri, vizitoni Departamentin e Energjisë .