Qendra me bazë në Massachusetts për EkoTechnology midis 12 organizatave për të marrë fonde nga EPA për të mbështetur tretjen anaerobe në komunitete

10 / 01 / 2020

Të dhënat e kontaktit: 

John Senn (senn.john@epa.gov)

(617) 918 1019-

BOSTON - Sot, Agjencia e Mbrojtjes së Mjedisit të SHBA (EPA) njoftoi se Agjencia zgjodhi 12 marrës për të marrë rreth 3 milion dollarë fonde për të ndihmuar në uljen e humbjes së ushqimit dhe mbeturinave dhe për të devijuar mbetjet e ushqimit nga deponitë duke zgjeruar kapacitetin e tretjes anaerobe në Shtetet e Bashkuara. Llojet e projekteve të zgjedhura për financim përfshijnë studime të fizibilitetit, projekte demonstruese, si dhe asistencë teknike dhe trajnim. EPA parashikon që do t'i bëjë këto çmime pasi të plotësohen të gjitha kërkesat ligjore dhe administrative.

Qendra për EkoTeknologji me bazë në Massachusetts do të marrë një grant 290,422 dollarë dhe planifikon të punojë me agjenci qeveritare, transportues, biznese ushqimore, shoqata tregtare dhe subjekte të tjera në Anglinë e Re dhe Mid-Atlantikun për të siguruar asistencë teknike, trajnim dhe ndërtimin e kapaciteteve që do të zhvillojnë dhe shpërndajnë burimet e tretjes anaerobe.

Lexoni publikimin e plotë nga EPA.

Artikull i Berkshire Eagle: Fermë në tryezë për të depozituar? EPA kërkon jofitimprurëse me zyrën e Pittsfield për të trajtuar problemin e mbetjeve ushqimore

 

Barstow-Farm-Anaerobe-Digester

Digester anaerob në Longview Farm në Barstow