Përvoja EcoFellowship

Pasi u diplomova me një diplomë në Biologji, gjeta se po kryeja punë me kohë të pjesshme me programet passhkollore të Institutit të Teknologjisë në Massachusetts. Aftësitë që kisha ushqyer në shkollë, në lidhje me gjëra të tilla si vetë-mjaftueshmëria e njëkohshme dhe shpirti i ekipit, ishin të rëndësishme në atë rol dhe në rolin tim në EcoFellowship më pas. Sa herë që kisha kohë të lirë, ndihesha i fuqizuar të gjeja mundësinë time të radhës duke pastruar rregullisht faqet e internetit si "Shtypja e duarve". Shtrëngimi i duarve rendit mundësitë e punës dhe praktikës për studentët dhe të diplomuarit e kolegjit në baza ditore. Për herë të parë takova Qendrën për Ekoteknologjinë dhe EcoFellowship ndërsa shikoja Idealist, një platformë që pret mundësi në fushën jofitimprurëse. Natyrisht, isha shumë i emocionuar për të gjetur një mundësi që trajtonte në mënyrë të përsosur interesat e mia në qëndrueshmëri, arsim në lidhje me shkencën dhe gatishmëri për karrierë. Nga leximi i përshkrimit tërheqës të punës mund të kuptoja se do të doja të isha një EcoFellow dhe të ndihmoja me ndikim në përhapjen e njohurive miqësore me mjedisin.

Duke hyrë në punën time të parë të vërtetë, e dija se gjërat do të ishin krejtësisht të reja për mua. Por unë kisha bërë kërkimin tim të sfondit. Për më tepër, profesionalizmi me të cilin janë zhvilluar intervistat e mia më ka lënë përshtypje. Isha i përgatitur mendërisht për një përvojë të plotë të të mësuarit dhe i emocionuar për atë që më prit. Në të vërtetë, ndërsa jam një Eko-Fellow në Qendrën për Ekoteknologji, më ka pëlqyer të mësoj për gjithçka, nga komunikimi efektiv deri tek dizajni grafik me ndikim.

Një pamje e ekranit nga Webinari ynë i suksesshëm i Weatherization, i cili përfshinte një pyetje dhe përgjigje me specialistin e energjisë CJ.

Roli im si EcoFellow
Roli EcoFellow është një natyrë mbështetëse. Megjithatë, ajo gjithashtu lejon pavarësinë dhe udhëheqjen. Unë punoj në partneritet me ekipe të ndryshme për të arritur qëllimet, duke iu referuar mbikëqyrëses time gjithmonë të dobishme Kaitlyn kur kam pyetje.

Ashtu si EcoFellows para meje, unë ndihmoj në krijimin e materialit të shkruar dhe audio-vizual që komunikon qëllimet e kompanisë sonë për të ndihmuar njerëzit të kursejnë energji dhe të reduktojnë mbetjet. Një nga detyrat kryesore që Cassie (tjetri EcoFellow) dhe unë kemi trajtuar është përgatitja dhe ekzekutimi i uebinarit. Ne kemi prezantuar me sukses webinarët virtualë mbi motin në shtëpi, si dhe zgjedhjet miqësore me mjedisin për kohën e dimrit. Prezantimi para një auditori është gjithmonë diçka që më duket emocionuese dhe argëtuese. Është një mundësi e shkëlqyer për të shkëmbyer njohuri që duhet të njihen gjerësisht, për të mirën e shoqërisë.

Unë gjithashtu kontribuoj në blogun CET me postime rreth temave si kursimi i përgjegjshëm, si dhe në postimet e mediave sociale. Teknologjia me të cilën jam njohur më tej përfshin faqen e internetit Canva, Adobe InDesign, Microsoft Teams dhe SmartSheet të bazuar në forma.

Një ditë tipike
Cassie dhe unë zgjohemi çdo ditë jave dhe punojmë me anëtarët e ekipit tonë Chiara, Louie, Kaitlyn dhe Emily. Për mua, dita ime e punës zakonisht fillon në 8:30 të mëngjesit dhe mbaron në 5 pasdite.
Unë kam punuar në bashkëpunim me ekipe të ndryshme në një mori projektesh. Nisur nga kjo, unë kam marrë trajnime dhe jam në gjendje të përballoj disa përgjegjësi. Për shembull, të mërkurave, unë mbuloj linjën telefonike CET, duke kontrolluar kutinë hyrëse të emailit dhe postën zanore për çdo pyetje dhe duke i regjistruar ato në përputhje me rrethanat. Sigurohem të shënoj disa që kanë nevojë për vëmendje më urgjente ose të veçantë dhe të mbaj kontakt të ngushtë me kolegët e mi. Në këtë mënyrë, të gjithë janë në lak dhe gjërat mund të shkojnë mirë. Ditët e tjera, marr pjesë në takime të dobishme dhe punoj në projekte të tilla si detyrat e dizajnit grafik dhe përpilimi i të dhënave.

Puna e Ekipit bën punën e ëndrrave
Puna së bashku me Cassie-n, Eco-Fellow-in tjetër, dhe shokët e mi të tjerë të ekipit të Komunikimit dhe Angazhimit, ka qenë kaq interesante dhe ndriçuese. Çdo personalitet është unik, por të gjithë shoqërohen nga një etikë e fortë pune.

CET inkurajon dhe nxit komunikimin e hapur, gjë që unë e dua. Kritika konstruktive është kaq e dobishme dhe është diçka që mund ta përdorni për të ndërtuar aftësitë dhe njohuritë tuaja.

Atmosfera mikpritëse është ajo në të cilën mund të jeni produktiv duke mësuar shumë. Bërja e pyetjeve dhe shprehja e vetvetes inkurajohet vërtet në këtë hapësirë ​​pune. Gjithmonë e kam parë këtë shumë mbresëlënëse dhe të favorshme për rritjen personale dhe profesionale.

Një moment nga një takim i rregullt mes meje dhe mbikëqyrëses sime, Kaitlyn.

Duke punuar në distancë
Të jesh në gjendje të punosh në distancë ka qenë një përvojë interesante. Edhe pse nuk jemi në afërsi fizike, ndihem ende pranë kolegëve të mi. Unë mendoj se ne të gjithë mendojmë se ka një lidhje të vërtetë mes nesh. Të gjithë janë kaq të zgjuar dhe të zhytur në mendime në mënyrën e tyre, dhe kjo padyshim i bën ditët e mia të punës të këndshme. Kjo gjithashtu e bën më pak të dukshëm faktin që ne nuk jemi në një mjedis konvencional zyre. Megjithëse puna në distancë vjen me sfida si për shembull t'i kushtohet vëmendje planifikimit më intensiv, është e mundur të bëni disa përpjekje shtesë dhe të jeni produktiv ndërsa punoni virtualisht.

Nën drejtimin e mbikëqyrësit dhe ekipit tim, jam përshtatur me atë që është normale e re dhe jam duke lulëzuar. Në përgjithësi, nuk mendoj se eksperienca ime ka munguar për shkak të kalimit virtual. Nëse ka ndonjë gjë, ka qenë më i pasur, duke më inkurajuar të jem më i përgjegjshëm.

Qëndrimi i Organizuar
Një praktikë që e kam parë të dobishme është të mbaj një regjistër ditor të detyrave që kryej çdo ditë. Ju nuk keni nevojë për ndonjë softuer të zbukuruar për ta bërë këtë - një dokument i thjeshtë Word funksionon mirë.

Më pëlqen që takimet javore ofrojnë strukturë, drejtim dhe një shans për t'u kontrolluar me të tjerët në ekipin tim. Dy takimet ankorojnë pjesën tjetër të javës. Ne parashtrojmë qartë atë që duhet të arrihet. Ne diskutojmë gjithashtu gjëra të tilla si "fitimet" tona personale në lidhje me punën që kemi përfunduar me sukses. Regjistrimi javor me Kaitlyn është ndriçues për sa i përket gjërave që duhet të bëj dhe ndjej se duhet të përmirësohem.

Arritjet dhe aftësitë që kam fituar

Arritjet që kam arritur dhe aftësitë që kam ndërtuar më kanë treguar se jam në gjendje të lulëzoj në mjedisin e punës. Të qenit kontribues në punën që është botuar më ka forcuar besimin dhe aftësinë. Kjo është e vërtetë për shkrimin, dizajnin grafik dhe fusha të tjera.

Për pjesën e mbetur të miqësisë, unë do të doja të ruaj ndjenjën time të përgjegjshmërisë në lidhje me punën time. Unë gjithashtu dua të vazhdoj të prodhoj prodhim me cilësi të lartë.

Pse Bashkësia është unike

Mundësia e EcoFellowship është unike e mahnitshme në atë që i gjithë ekosistemi në Qendrën për EkoTeknologji siguron në mënyrë aktive suksesin e kolegëve. Ju mund të pyesni veten për disa aspekte pozitive specifike që shoqërojnë rolin. Roli nxit dhe inkurajon lidhjen me kolegët dhe të diplomuarit e tjerë, si dhe plotësimin e mundësive të zhvillimit profesional.

Nëse jeni të interesuar të bëheni lider në fushën e qëndrueshmërisë, EcoFellowship është një mundësi e jashtëzakonshme. Do të kultivojë aftësitë tuaja dhe do të nxisë më tej ëndrrat tuaja profesionale. Roli është i dobishëm në atë që thekson përgjegjshmërinë dhe rritjen e lidhur me punën. Gjithashtu ndihem shumë i bekuar që kam një punë ku ndihem se ajo që po bëj është kuptimplotë dhe bën ndryshim. Në kohën që kam mbetur si EcoFellow, shpresoj të arrij edhe më shumë si një person dhe një përpjekje profesionale për përsosmëri në sferën mjedisore.