Ka shumë mënyra për të reduktuar mbeturinat në ditën e Shën Valentinit, veçanërisht kur bëhet fjalë për dhuratat. Edhe pse mund të mos jetë tradicionale, kjo nuk do të thotë se dhurata ose përvoja do të vlejnë më pak! Dita e Shën Valentinit është javën e ardhshme, kështu që nëse nuk e keni kuptuar se çfarë t'i dhuroni të dashurve tuaj, këtu janë disa ide dhuratash të qëndrueshme dhe të menduara të minutës së fundit.

Mënyrat e kthimit

Sponsorizoni edukimin e një fëmije, ose mbillni një pemë në emër të të dashurit tuaj; ose dhuroni për një organizatë jofitimprurëse ose një strehë.

Regjistroni një yll për të dashurin tuaj.

Duart e një personi që mbjell një pemë.

DIY

Produktet e shëndetit dhe bukurisë DIY janë gjithmonë alternativa të shkëlqyera ndaj produkteve të shtrenjta, të mbushura me kimikate të dyqaneve. Të merrni kohë për të bërë këto produkte do t'i tregojë të dashurit tuaj se sa kujdeseni për to! Disa nga këto produkte bukurie DIY përfshijnë:

Maska e fytyrës me argjilë në shtëpi. Përbërësit e produkteve të bukurisë diy eko miqësore me zero mbeturina në sfond të lehtë, të sheshtë,

Të gjitha këto produkte kërkojnë përbërës minimalë, shumicën e të cilëve tashmë mund t'i gjeni nëpër shtëpinë tuaj.

Përvojë

Në vend që të blini lule, letra ose çokollatë, përvojat e dhurimit janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të kaluar kohë cilësore me një të dashur. Regjistrohuni për një masazh çiftesh, duke shkuar për të parë një bandë të preferuar, duke marrë një klasë pikture, ose duke marrë me qira një Airbnb për një arratisje në fundjavë janë alternativa të shkëlqyera për dhurata krahasuar me dhuratat tradicionale të Ditës së Shën Valentinit.   

hap skedarin IMAGE Lule

Pothuajse 80% e luleve të freskëta të shitura në Shtetet e Bashkuara nuk rriten në Amerikën e Veriut, por në Kolumbi, Ekuador, Meksikë, Hollandë dhe Izrael. Transporti i luleve nga ato vende në Shtetet e Bashkuara kërkon një sasi të madhe transporti, energjie, ftohjeje dhe kosto magazinimi, duke lënë një gjurmë të madhe karboni.

Në vend të një buqete ose lule të prera të freskëta, merrni parasysh një fabrikë në vazo. Dhënia e një bime në vazo (nga një çerdhe lokale ose qendër kopshti) do të zgjasë më shumë, dhe nëse doni të qëndroni klasike, opsionet me lule në vazo si orkide, zambakë dhe azalea janë gjithashtu një kompromis i shkëlqyeshëm.

Nëse nuk keni gishtin e madh të gjelbër, suculents janë një opsion i shkëlqyeshëm pasi kërkojnë pak mirëmbajtje!

 

 

 

Cokollate 

Nëse do të shpenzoni para për çokollatë, sigurohuni që ia vlen të blini Çokollatë e Fair Trade. Kjo nënkupton blerjen e produkteve me burim etik që nuk rrezikojnë mirëqenien e punëtorëve të tyre për fitim. Megjithëse Tregtia e Ndershme mund të jetë pak më e shtrenjtë se Tregtia jo e Drejtë, njohja e përbërësve etikë se ku po shkon dollari juaj duhet të jetë e mjaftueshme për të dashur të siguroheni që tjetri juaj i rëndësishëm po merr çokollatën me cilësinë më të lartë që meritojnë në këtë ditë të veçantë.

Këtu është një listë e shkëlqyeshme e burimeve në markat e Çertifikuara të Tregtisë së Tregtisë.

Darkë

  • Nëse planifikoni të dilni për darkë, shmangni dëmtimin e ushqimit duke marrë mbetjet e mbetura në shtëpi!

Kids

  • Në vend që ta merrni fëmijën tuaj të njëjtën kuti ose lodër të vjetër me çokollatë valentine në formën e zemrës, një alternativë e shkëlqyeshme dhe e thjeshtë është të blini karamele me shumicë ose ndonjë ushqim tjetër të ëmbël dhe t'i vendosni në disa kavanoza të vegjël me murator. Nëse supermarketi juaj lokal nuk ka një pjesë të madhe, blini ëmbëlsira që janë tashmë në kuti letre si Milk Duds, Nerds, etj.
  • Kjo dhuratë është vizualisht i këndshëm, kërkon pak përpjekje dhe mund të sigurojë një mundësi argëtuese, të shijshme dhe të qëndrueshme për fëmijën tuaj.

Letra

  • Bëni kartat e Shën Valentinit nga sendet që keni tashmë në shtëpitë tuaja, të tilla si materiale të ricikluara, revista, kalendarë, madje edhe kartona.

Pavarësisht nëse planifikoni një fundjavë largimi romantik ose mbillni një pemë në emër të të dashurit tuaj, ndonjë prej këtyre opsioneve është i menduar, i përshpirtshëm dhe i qëndrueshëm. Paç fat!