Çfarë është Dekonstruksioni?

EPA vlerësoi se rreth 600 milion ton materiale ndërtimi dhe prishjeje u hodhën në SH.B.A. në 2018. Këto materiale të hedhura vijnë nga prishjet dhe rinovimet e ndërtesave dhe pesha e tyre totale është më shumë se dyfish ajo e të gjitha mbeturinave të tjera të ngurta komunale vjetore të SHBA. Një mënyrë e shkëlqyeshme për t'i devijuar këto mbeturina nga deponitë dhe për t'i dhënë materialeve të rikuperueshme një jetë të dytë është përmes dekonspirimit.

Dekonstruksioni është procesi i marrjes së një ndërtese veç e veç, pjesë-pjesë, dhe shpëtimi i pajisjeve dhe materialeve në vend që ta shembni atë. Deri në 70% e materialeve mund të riciklohenhap skedarin PDF , dhe deri në 25% e materialeve mund të ripërdorenhap skedarin PDF në një zbërthim shtëpie. Kjo mund të bëhet në dy mënyra: një shirit i butë ose një dekonstruksion i plotë.

Një shirit i butë në thelb merr të gjithë elementët jo-strukturorë brenda dhe jashtë një shtëpie ose ndërtese për të lehtësuar prishjen, rinovimin ose rimodelimin. Kjo mund të përfshijë artikuj si pajisje, dysheme, komplete dollapësh, etj. Shiritat e butë janë zakonisht më të shkurtër dhe duhen vetëm disa ditë për t'u përfunduar.

Nga ana tjetër, një dekonstruksion i plotë mund të shpëtojë më shumë materiale. Sende të tilla si asfalt, beton, pllaka gipsi të pastër, metal, etj janë të gjitha të shpëtueshme. Ky proces zgjat pak më shumë se një shirit i butë dhe mund të zgjasë diku nga një javë deri në dy muaj - në varësi të madhësisë së projektit.

Përfitimet

Dekonstruksioni jo vetëm që i mban materialet jashtë deponive dhe u jep sendeve të bukura një jetë të dytë, por gjithashtu krijon vende pune. Në fakt, dekonstruksioni krijon 6 deri në 8 punë për çdo 1 punë që rrënimi krijon. Mund të çojë gjithashtu në një gjurmë më të ulët të karbonit pasi parandalon emetimet nga prodhimi i artikujve të rinj. Përveç ndikimeve mjedisore dhe sociale të dekonstruksionit, ka edhe përfitime financiare.

Kostoja e një projekti dekonspirimi ndryshon rast pas rasti. Sidoqoftë, kur dhuroni materiale të dekonstruktuara për organizata bamirësie, paguesit e taksave mund të kërkojnë zbritje të taksave. Si rezultat, dekonspirimi ndonjëherë mund të jetë më pak të shtrenjtëhap skedarin PDF sesa prishja pas zbritjeve të taksave. Kjo jo vetëm që ndihmon paguesit e taksave, por materialet e dekonstruktuara shiten më pas me një çmim të zbritur, i cili mund të ndihmojë pronarët e shtëpive me të ardhura më të ulta në projektet e tyre të shtëpive.

Filloni një projekt të dekonstruksionit

Nëse jeni të interesuar të rregulloni një projekt të dekonstruksionit, mënyra më e lehtë për të filluar është të kontaktoni një kontraktor lokal të dekonstruksionit. Për shembull, kontraktorët si Joe DeRisi nga Minatorët Urbanë dhe Bob Chamberlain nga Prishja e qenve të çmendur mund të ndihmojë me këtë proces me pronarët e shtëpive, kontraktorët dhe bizneset në të gjithë MA, CT, RI dhe NH. Mësoni më shumë rreth punës që bën Bob këtu, si dhe histori të tjera të konsumatorëve këtu.

Ku shkojnë këto materiale të dekonstruktuara? Vende si Habitat për njerëzimin dhe Pazaret e EcoBuilding merrni sende të ndryshme të dekonspiruar dhe kurseni materiale të dobishme nga deponitë. EcoBuilding Bargains është dyqani më i madh i rikuperuar i materialeve të ndërtimit në New England dhe ofron një shërbim kamionësh FALAS për të marrë ndonjë material të shpëtuar.

Kamion dhurimi EcoBuilding pazaret jashtë dyqanit

Dhuroni artikuj

Po kërkoni të dhuroni artikuj? Mësoni se cilat materiale pranojnë EcoBuilding Bargains këtu. Ose mund të kontaktoni Specialistët tanë të Rimëkëmbjes dhe Dhurimeve John Celesk Freya Bromwich për më shumë informacion. John punon me klientë në Eastern MA dhe RI, dhe Freya punon me klientë në të gjithë Western MA, CT dhe NY.

Të gjitha materialet e pranuara mund të merren, pa asnjë kosto, nga vendet e punës, bizneset dhe shtëpitë. Ju lutemi plotësoni tonë formularin e dhurimit në internet ose telefononi në 413-788-6900 për të caktuar një shërbim të marrjes përpara se të sillni donacione të mundshme.

Dëshironi të blini materiale të rikuperuara? Vizitoni Pazaret e EcoBuilding në Rrugën Warwick 83 në Springfield, MA në dyqan për artikuj si pajisje, dollapë kuzhine, dhe shumë më tepër!