Deri në vitin 2030, emetimet e karbonit në Massachusetts duhet të jenë 50% nën nivelet e vitit 1990 dhe shteti synon të arrijë Neto Zero deri në vitin 2050. Këto objektiva përputhen me objektivat federale për të reduktuar emetimet me mbi 50% nën nivelet e 2005 deri në vitin 2030. Gara është në vazhdim dhe Ashley Muspratt, në krye të Qendra për EkoTeknologji (CET), ka një mënyrë për të na çuar atje.

Muspratt u emërua së fundmi President i CET, një organizatë jofitimprurëse mjedisore që po përshpejton përpjekjet për reduktimin e mbetjeve dhe efiçencën e energjisë për më shumë se 45 vjet dhe ka dekada përvojë të gjerë në shtëpitë dhe bizneset e njerëzve.

"Qëllimet shtetërore dhe federale të klimës kërkojnë që ne të transformojmë ekonominë tonë me një ritëm dhe shkallë të paparë", shpjegon Muspratt. “Unë besoj se organizata si CET kanë një mundësi unike për të sjellë zgjidhje inovative në treg – ato që e bëjnë të lehtë dhe bindëse për klientët reduktimin e emetimeve të karbonit. Ndërveprimi ynë i përditshëm me njerëzit dhe bizneset është një platformë e fuqishme për mobilizimin e ndryshimit.”

CET u themelua në vitet 1970 dhe ishte një nga organizatat e para mjedisore të këtij lloji. E ndërtuar mbi një model të punës me bizneset dhe banorët drejtpërdrejt, CET ndihmon pjesëmarrësit të adoptojnë sjellje dhe të zbatojnë teknologji që reduktojnë karbonin përmes reduktimit të mbetjeve, efikasitetit të energjisë dhe elektrifikimit. Të udhëhequr nga motoja, ne bëjmë të gjelbër të bëjë kuptim, ato janë një burim i besuar për zgjidhjet që ofrojnë përfitime mjedisore dhe ekonomike për klientët dhe partnerët e tyre.

Muspratt iu bashkua CET në vitin 2018, së fundmi shërbeu si Drejtoreshë e Inovacionit, ku drejtoi shërbimet e reja të dekarbonizimit të ndërtesave, zgjidhjet ushqimore të shpërdoruara dhe mundësitë e financimit për klientët dhe partnerët. Përpara CET ajo punoi ndërkombëtarisht për më shumë se një dekadë, duke përfshirë themelimin dhe udhëheqjen e një kompanie sanitare në Afrikën Sub-Sahariane për shtatë vjet. Ajo ka një MS në Inxhinieri Mjedisore dhe një PhD në Energji dhe Burime nga Universiteti i Kalifornisë, Berkeley.

Muspratt ka udhëhequr gjithashtu iniciativat e Diversitetit, Barazisë dhe Përfshirjes të CET, duke punuar ngushtë me stafin dhe konsulentët për të mundësuar ndryshime transformuese.

“Ne po shikojmë nga afër aksesueshmërinë e programeve tona dhe si të kemi ndikim më të madh e më të shpejtë”, tha Muspratt. “Është kritike që ne të gjejmë zgjidhje për çdo segment të shoqërisë dhe të mendojmë në mënyrë holistike për adresimin e sfidave të drejtësisë mjedisore, shëndetësore, ekonomike dhe sociale.”

Muspratt pason John Majercak, i cili shërbeu si President i CET për 12 vjet dhe punoi në organizatë për më shumë se 30. "Nuk mund të isha më i emocionuar për organizatën," tha Majercak për rolin e ri të Muspratt. "Qëllimet klimatike janë agresive dhe me udhëheqjen e Muspratt CET është gati të ndihmojë rajonin dhe vendin të arrijë neutralitetin e karbonit."

Kryetarja e Bordit të CET, Janet Warren, vazhdon "Muspratt ka një vizion të jashtëzakonshëm se ku ta sjellë CET më pas, dhe ajo ka një ekip të shkëlqyer drejtues dhe staf për ta mbështetur".

CET aktualisht ofron një mori programesh, nga ndërtesë me performancë të lartë Vlerësimet e energjisë në shtëpi dhe biznese nëpërmjet shërbimeve komunale të zonës, vlerësimet e mbetjeve (të ofruara në Massachusetts sipas kontratës përmes MassDEP Riciklimi Punon MA program, dhe në Connecticut me mbështetjen e Departamentit të Energjisë dhe Mbrojtjes së Mjedisit në Konektikat), për tretësirat ushqimore të shpërdoruara mbarëkombëtare. Ata gjithashtu zotërojnë dhe operojnë Pazaret e EcoBuilding, dyqani më i madh i materialeve të ndërtimit të rikuperuar në New England që përfshin një veshje të tregtisë elektronike.

"Ne po shikojmë gjithashtu mënyra inovative për të reduktuar karbonin," vazhdoi Muspratt. “Ne kemi pilotuar një programi i sobës me induksion, Një program konsultimi për pompën e nxehtësisë, dhe mënyra inovative për të financuar heqjen e barrierave përmes programeve si ne Fondi i Klimës në Komunitet. Ne e dimë se do të duhet kreativitet dhe ambicie për të përmbushur qëllimet shtetërore dhe federale të klimës, dhe CET është organizata e duhur për ta bërë këtë.”

Për të mësuar se si CET mund t'ju ndihmojë, na kontaktoni sot.