Papastërtitë në kompostim

By |2021-06-01T12:57:32-04:00Qershor 1st, 2021|kompostimi, Shpërdorim i ushqimit, E gjelbër për Shtëpi, Webinar|

Ushqimi i tretur përbën mbi 20% të rrjedhës së mbeturinave të ngurta komunale në Shtetet e Bashkuara. Pjesa më e madhe e këtij ushqimi të tretur përfundon në deponi, me vetëm rreth 4% të këtyre mbetjeve ushqimore të shkojnë në plehra. Kjo është një çështje sepse ndërsa ushqimi zbërthehet në deponi kalon nëpër një proces anaerobe, gjatë

Biseda për Inovacionin e CET

By |2021-04-23T11:32:53-04:00Prill 23rd, 2021|Ndryshimet Klimatike, Muaji i Tokës, Shpërdorim i ushqimit, Shko jeshile, Risi, Qëndrueshmëria, Webinar|

Çdo vit, Qendra për EkoTeknologji (CET) vendos qëllime ambicioze për të transformuar mënyrën e të jetuarit dhe të punës; dhe për të përmirësuar komunitetin, ekonominë dhe mjedisin tonë. Ne jemi duke lëvizur gjilpërën përmes përpjekjeve inovative pilot, duke përfshirë projekte lokale të reduktimit të karbonit, dekarbonizim, ulje maksimale të ngarkesës, dekonstruksion dhe më shumë! Në vitin 2020, CET uli emetimet e barabarta me marrjen

Ndërtimi i një të ardhme të qëndrueshme

By |2021-03-08T12:24:36-05:00March 2nd, 2021|arkitekturë, Ndërtesat, Ndryshimet Klimatike, Ndërtim, Efikasitetin e Energjisë, Inxhinieri, Ndërtimi i Gjelbër, E gjelbër për Shtëpi, Vlerësimet e Energjisë në Shtëpi, LEED, Ekipi i Ndërtimit të Ri, Materiale ndërtimi të ripërdorura, Pa kategorizuar, Webinar|

Ky postim në blog është një përmbledhje e ngjarjes sonë të fundit virtuale Ndërtimi i një Ardhmërie të Qëndrueshme. Një regjistrim i ngjarjes mund të gjendet në fund të kësaj faqe. Lexo më shumë "

Mos hidhni, mos dëshironi: Uebinar i ushqimit të kota

By |2020-11-23T16:54:40-05:00Nëntor 23rd, 2020|kompostimi, Shpërdorim i ushqimit, E gjelbër për Shtëpi, Webinar|

Çështja në dorë Afërsisht 30-40% e ushqimit në SH.B.A. është tretur, dhe shumica e këtij ushqimi të kotë ndodh në nivelin e konsumatorit. Ushqimi i harxhuar kushton një familje mesatare prej 4 mbi 1500 dollarë në vit, dhe në përgjithësi, u kushton fermerëve, bizneseve dhe konsumatorëve rreth 218 miliardë dollarë. Humbja e ushqimit gjithashtu harxhon burime dhe kontribuon

Përmbledhje Webinar e MFEP

By |2018-03-07T14:16:31-05:00March 6th, 2018|Energjia e fermës, Qëndrueshmëria, Webinar|

Farm Mountain View Farm në Easthampton, MA u dha 30,000 $ përmes një granti MDAR për të marrë panelet e tyre diellore. Programi i Energjisë në Fermë i Massachusetts (MFEP) është një projekt i përbashkët i Qendrës për EkoTeknologji dhe Departamenti i Burimeve Bujqësore të Massachusetts (MDAR) që ofron një sërë shërbimesh për fermat e Massachusetts për t'i ndihmuar ata

Shko tek Top