Ngrënia e një diete me pak karbon

By |2022-04-21T15:19:08-04:00Prill 21st, 2022|Ndryshimet Klimatike, Muaji i Tokës, EkoFellows, Arsim, Energjia e fermës, Shko jeshile, Rezolutat e gjelbra, Risi, Qëndrueshmëria, zero mbeturinave|

Këtë Ditë të Tokës, festoni qëndrueshmërinë me pjatën tuaj! Edhe pse mendojmë se çdo ditë duhet të jetë Dita e Tokës, sot është një kujtesë e mirë e të gjitha gjërave që mund të bëjmë për të ndihmuar planetin. Studimet e fundit vlerësojnë se sistemi ynë global i ushqimit, rrjeti kompleks i industrive të përfshira në prodhimin, transportin dhe tregtimin e ushqimit

Tani po gatuajmë me magnet!

By |2022-05-11T15:21:26-04:00March 10th, 2022|EkoFellows, Efikasitetin e Energjisë, Shko jeshile, E gjelbër për Shtëpi, Qëndrueshmëria|

Keni dëgjuar për gatimin me induksion? A po pyesni se për çfarë bëhet fjalë gjithë zhurma? Apo ndoshta ju jeni një pronar shtëpie që pyesni veten nëse sobat me induksion ia vlen të ndërrohen? Qendra për Ekoteknologji (CET) ka nisur një fushatë, Gatim me magnet, për t'ju ndihmuar t'u përgjigjeni këtyre pyetjeve! Çfarë është gatimi me induksion? Ndryshe nga gazi, propani dhe elektrike

Ide të thjeshta të qëndrueshme të dhuratave të Shën Valentinit!

By |2022-02-10T16:55:11-05:00Shkurt 10th, 2022|Ripërdorimi krijues, Qëndrueshmëria|

Ka shumë mënyra për të reduktuar mbeturinat në ditën e Shën Valentinit, veçanërisht kur bëhet fjalë për dhuratat. Edhe pse mund të mos jetë tradicionale, kjo nuk do të thotë se dhurata ose përvoja do të vlejnë më pak! Dita e Shën Valentinit është javën tjetër, kështu që nëse nuk e keni kuptuar se çfarë t'i dhuroni të dashurit tuaj, ja disa

Në rast se e humbisni: Përmbledhje e Webinarit të motit!

By |2022-02-03T17:22:31-05:00Shkurt 3rd, 2022|Ndërtesat, EkoFellows, Vlerësimet e Energjisë në Shtëpi, Qëndrueshmëria, Pa kategorizuar, Webinar|

Punon moti! Më 31 janar, ne mbajtëm webinarin tonë të Punëve të Motit. Nëse keni humbur webinarin, ose dëshironi të rivizitoni një temë që kemi mbuluar, shikoni regjistrimin më poshtë! Rregullimi i motit në shtëpinë tuaj është një rregullim i lehtë që mund të rrisë shumë komoditetin tuaj duke ulur kostot e jetesës. Fokusi i webinarit përfshinte efikasitetin e energjisë në shtëpi,

Përvoja EcoFellowship - Fatin Chowdhury

By |2022-01-24T16:40:20-05:0020th janar, 2022|EkoFellows, Qëndrueshmëria|

Përvoja e EcoFellowship Pasi u diplomova me një diplomë në Biologji, gjeta se po kryeja punë me kohë të pjesshme me programet passhkollore të Institutit të Teknologjisë në Massachusetts. Aftësitë që kisha ushqyer në shkollë, në lidhje me gjëra të tilla si vetë-mjaftueshmëria e njëkohshme dhe shpirti i ekipit, ishin të rëndësishme në atë rol dhe në rolin tim në EcoFellowship më pas. Sa herë që kisha kohë të lirë, ndihesha i fuqizuar

Shko tek Top