CET vazhdon Ofrimin e Ndihmës së Ushqimit të Humbur në Rhode Island me Mbështetje nga programi i granteve të 11 Hour Racing

By |2021-09-14T09:23:35-04:00Shtator 14th, 2021|Shpërdorim i ushqimit, Njoftim për shtyp, Devijimi i mbeturinave|

Qendra për EkoTechnology (CET) vazhdon Ofrimin e Ndihmës së Ushqimit të Humbur në Rhode Island me Mbështetje nga programi i granteve të 11 Hour Racing Sipas Këshillit të Mbrojtjes së Burimeve Natyrore (NRDC), 40% e ushqimit në SHBA shkon pa ngrënë. Ky ushqim i tretur vlerësohet në rreth 165 miliardë dollarë në vit dhe kur hidhet në një deponi, është

Papastërtitë në kompostim

By |2021-06-01T12:57:32-04:00Qershor 1st, 2021|kompostimi, Shpërdorim i ushqimit, E gjelbër për Shtëpi, Webinar|

Ushqimi i tretur përbën mbi 20% të rrjedhës së mbeturinave të ngurta komunale në Shtetet e Bashkuara. Pjesa më e madhe e këtij ushqimi të tretur përfundon në deponi, me vetëm rreth 4% të këtyre mbetjeve ushqimore të shkojnë në plehra. Kjo është një çështje sepse ndërsa ushqimi zbërthehet në deponi kalon nëpër një proces anaerobe, gjatë

Biseda për Inovacionin e CET

By |2021-04-23T11:32:53-04:00Prill 23rd, 2021|Ndryshimet Klimatike, Muaji i Tokës, Shpërdorim i ushqimit, Shko jeshile, Risi, Qëndrueshmëria, Webinar|

Çdo vit, Qendra për EkoTeknologji (CET) vendos qëllime ambicioze për të transformuar mënyrën e të jetuarit dhe të punës; dhe për të përmirësuar komunitetin, ekonominë dhe mjedisin tonë. Ne jemi duke lëvizur gjilpërën përmes përpjekjeve inovative pilot, duke përfshirë projekte lokale të reduktimit të karbonit, dekarbonizim, ulje maksimale të ngarkesës, dekonstruksion dhe më shumë! Në vitin 2020, CET uli emetimet e barabarta me marrjen

Beqar vs Rrjedhë e Dyfishtë: Zgjidhja e debatit të riciklimit

By |2020-12-21T14:52:35-05:00Dhjetor 21st, 2020|Arsim, Shpërdorim i ushqimit, E gjelbër për Shtëpi, Riciklimi, Pa kategorizuar|

E mërkura është dita e plehrave ku jetoj. Ju mund të dalloni nga koshat të gjithë të rreshtuar mjeshtërisht përgjatë bordurës; një blu për plehra dhe një jeshile për riciklimin. Zyra jonë është pak më ndryshe. Edhe pse shumë prej nesh nuk kanë qenë në zyrë për mjaft kohë, mbeturinat dhe riciklimi kanë

Mos hidhni, mos dëshironi: Uebinar i ushqimit të kota

By |2020-11-23T16:54:40-05:00Nëntor 23rd, 2020|kompostimi, Shpërdorim i ushqimit, E gjelbër për Shtëpi, Webinar|

Çështja në dorë Afërsisht 30-40% e ushqimit në SH.B.A. është tretur, dhe shumica e këtij ushqimi të kotë ndodh në nivelin e konsumatorit. Ushqimi i harxhuar kushton një familje mesatare prej 4 mbi 1500 dollarë në vit, dhe në përgjithësi, u kushton fermerëve, bizneseve dhe konsumatorëve rreth 218 miliardë dollarë. Humbja e ushqimit gjithashtu harxhon burime dhe kontribuon

Shko tek Top