Ndërtesa me performancë të lartë: Kodet e shtrirjes

By |2020-12-28T12:29:00-05:00Dhjetor 28th, 2020|arkitekturë, Ndërtesat, Ndërtim, Efikasitetin e Energjisë, Energjisë Kursimeve, Ndërtimi i Gjelbër, E gjelbër për Shtëpi, Vlerësimet e Energjisë në Shtëpi, Pa kategorizuar|

Çfarë është një kod shtrirjeje? 40% e të gjithë energjisë së konsumuar në SH.B.A. konsumohet në ndërtesa dhe shumë shtete kanë zbatuar kode ndërtimi të efiçiencës së energjisë për të provuar dhe zvogëluar gjurmën e karbonit në mjedisin e ndërtuar. Massachusetts ka qenë në prag të prerjes së këtyre kodeve të ndërtimit që nga viti 2008 kur ato kaluan

Ndërtesa me performancë të lartë: Testet e dyerve të ventilatorëve

By |2020-12-07T09:44:17-05:00Dhjetor 7th, 2020|Ndërtesat, Ndërtim, Efikasitetin e Energjisë, Inxhinieri, Ndërtimi i Gjelbër, E gjelbër për Shtëpi, Vlerësimet e Energjisë në Shtëpi, LEED, Ekipi i Ndërtimit të Ri|

Ndërtimi me performancë të lartë Këtu në Qendrën për EkoTeknologji (CET) ne kemi një ekip të dedikuar për Ndërtimin e Performancës së Lartë që udhëzon banorët dhe ndërtuesit përmes procesit të ndërtimit me efikasitet të energjisë për rinovime, shtesa dhe projekte të reja ndërtimi. Ekipi ynë shikon projekte dhe plane dhe udhëzon ndërtuesit dhe kontraktorët për t'i ndihmuar ata të arrijnë qëllimet e tyre

Punimet e motit!

By |2020-10-30T11:44:39-04:00Tetor 29th, 2020|Efikasitetin e Energjisë, Energjisë Kursimeve, E gjelbër për Shtëpi, Qëndrueshmëria|

Vjeshta është sezoni i gjetheve shumëngjyrëshe, erëzave të kungujve gjithçka dhe shtëpive të përhumbura. Ai sjell gjithashtu ditë më të shkurtra dhe temperatura më të ftohta, kështu që është një kohë e shkëlqyeshme për të menduar për Efikasitetin e Energjisë në Shtëpi! Nëse shtëpia juaj është e përhumbur nga skica të ftohta dhe faturat e frikshme të shërbimeve, ju mund të merrni masa për ta bërë shtëpinë tuaj më efikase në energji

A është më mirë puna nga shtëpia për mjedisin?

By |2020-09-22T15:33:14-04:00Shtator 11th, 2020|Ndryshimet Klimatike, Efikasitetin e Energjisë, Energjisë Kursimeve, E gjelbër për Shtëpi|

Pandemia COVID-19 na ka detyruar të ndryshojmë shumë nga zakonet tona. Tani duhet të mbajmë maska, distancë shoqërore, të shmangim ndërtesat dhe ngjarjet e mbushura me njerëz dhe të kufizojmë udhëtimet tona në distanca të gjata - vetëm për të përmendur disa. Jetë dhe rutinat e përditshme të panumërta janë ndryshuar në një mori mënyrash të ndryshme, por të paktën një nga ato ndryshime duket

Ndërtimi më i mirë: Shtëpia pasive

By |2020-06-15T11:46:02-04:00Qershor 15th, 2020|Ndërtesat, Ndërtim, Efikasitetin e Energjisë, Energjia e Rinovueshme, Qëndrueshmëria|

Ndërtimi ka mbetur kryesisht i njëjtë për rreth njëqind vitet e fundit, me përjashtim të dizajnit dhe teknologjisë së re të rastit ose prezantimit të materialeve më të sigurta. Në vitin 1996, kjo ndryshoi me Certifikimin e Shtëpisë Pasive, e cila fillimisht filloi në Gjermani me emrin PassivHaus. Ai përqendrohet në përdorimin e elementeve natyrore përreth

Shko tek Top