Cila është zhurma me Elektrifikimin Strategjik?

By |2022-04-22T12:56:38-04:00Prill 22nd, 2022|Ndërtesat, Efikasitetin e Energjisë|

Çfarë është Elektrifikimi Strategjik? Elektrifikimi strategjik përfshin ndërrimin e pajisjeve, sistemeve të ngrohjes dhe ftohjes dhe përdoruesve të tjerë të energjisë në shtëpinë tuaj për t'u furnizuar me energji elektrike në vend që të varen nga lëndët djegëse fosile. Kur kombinohet me burimet e rinovueshme të energjisë, elektrifikimi strategjik rrit efikasitetin e energjisë dhe redukton ndotjen. Kjo metodë gjithashtu ka potencial për të ulur kostot e energjisë. Si

Tani po gatuajmë me magnet!

By |2022-05-11T15:21:26-04:00March 10th, 2022|EkoFellows, Efikasitetin e Energjisë, Shko jeshile, E gjelbër për Shtëpi, Qëndrueshmëria|

Keni dëgjuar për gatimin me induksion? A po pyesni se për çfarë bëhet fjalë gjithë zhurma? Apo ndoshta ju jeni një pronar shtëpie që pyesni veten nëse sobat me induksion ia vlen të ndërrohen? Qendra për Ekoteknologji (CET) ka nisur një fushatë, Gatim me magnet, për t'ju ndihmuar t'u përgjigjeni këtyre pyetjeve! Çfarë është gatimi me induksion? Ndryshe nga gazi, propani dhe elektrike

Liderët e zinj në efikasitetin e energjisë

By |2022-02-28T16:42:09-05:00Shkurt 28th, 2022|Muaji i Historisë së Zezë, Efikasitetin e Energjisë|

Për nder të muajit të Historisë së Zezë, ne po paraqesim disa liderë me ngjyrë në efiçencën e energjisë. Puna e këtyre burrave dhe grave ka vënë në skelë industrinë e efikasitetit të energjisë. Nga llambat, efikasiteti i udhëtimit, politikat e teknologjisë së pastër dhe më shumë - lexoni se si ato kanë formësuar disa nga teknologjitë më ekonomike dhe më efikase për energjinë e disponueshme! Dr Robert

10 Rezoluta të Qëndrueshme të Vitit të Ri!

By |2022-01-05T11:04:02-05:004th janar, 2022|Efikasitetin e Energjisë, Energjisë Kursimeve, Riciklimi, Qëndrueshmëria, zero mbeturinave|

Ashtë një vit i ri! Ndërsa të gjithë po vendosin qëllimet e tyre për 2022, këtu janë disa rezoluta të qëndrueshme të Vitit të Ri që mund t'ju ndihmojnë të bëni një ndikim në mjedis! 1. Sillni qese të përdorshme në porosi Çantat plastike janë të përshtatshme, megjithatë komoditeti i tyre është i kushtueshëm për mjedisin. Ato janë të vështira për t’u ricikluar dhe janë

Mënyra të thjeshta për ta bërë Ditën e Lavanderisë eko-miqësore!

By |2022-04-19T13:11:54-04:00Shtator 14th, 2021|Efikasitetin e Energjisë, E gjelbër për Shtëpi, Lajme, Qëndrueshmëria|

Kohët e fundit, kam dëgjuar Podcast të Malcom Gladwell's Pushkin Industries në mënyrën më të qëndrueshme për të larë rrobat tona. Më bëri të pyes veten, çfarë është pastruesi i qëndrueshëm i rrobave? A i pastron vërtet rrobat e mia larja me ujë të ftohtë? Me kaq shumë produkte të paketuara në hije të bukura të gjelbër dhe modele të natyrës këto ditë, është e vështirë

Shko tek Top