Varësia nga lëndina e Amerikës

By |2021-04-26T16:49:51-04:0026th prill, 2021|Ndryshimet Klimatike, kompostimi, Energjisë Kursimeve, E gjelbër për Shtëpi, Qëndrueshmëria, Pa kategorizuar|

Ahh pranvera! Pas një dimri të gjatë e të ftohtë, më në fund po bëhet mjaftueshëm bukur për të dalë nga shtëpitë tona pa pallto, doreza, kapelë, ansamble shami që shumë prej nesh i dinë shumë mirë. Pranvera është një kohë për shëtitje, pikniqe dhe sporte në natyrë, dhe për shumë amerikanë, është gjithashtu koha të hapin barin

Biseda për Inovacionin e CET

By |2021-04-23T11:32:53-04:00Prill 23rd, 2021|Ndryshimet Klimatike, Muaji i Tokës, Shpërdorim i ushqimit, Shko jeshile, Risi, Qëndrueshmëria, Webinar|

Çdo vit, Qendra për EkoTeknologji (CET) vendos qëllime ambicioze për të transformuar mënyrën e të jetuarit dhe të punës; dhe për të përmirësuar komunitetin, ekonominë dhe mjedisin tonë. Ne jemi duke lëvizur gjilpërën përmes përpjekjeve inovative pilot, duke përfshirë projekte lokale të reduktimit të karbonit, dekarbonizim, ulje maksimale të ngarkesës, dekonstruksion dhe më shumë! Në vitin 2020, CET uli emetimet e barabarta me marrjen

Ndërtimi i një të ardhme të qëndrueshme

By |2021-03-08T12:24:36-05:00March 2nd, 2021|arkitekturë, Ndërtesat, Ndryshimet Klimatike, Ndërtim, Efikasitetin e Energjisë, Inxhinieri, Ndërtimi i Gjelbër, E gjelbër për Shtëpi, Vlerësimet e Energjisë në Shtëpi, LEED, Ekipi i Ndërtimit të Ri, Materiale ndërtimi të ripërdorura, Pa kategorizuar, Webinar|

Ky postim në blog është një përmbledhje e ngjarjes sonë të fundit virtuale Ndërtimi i një Ardhmërie të Qëndrueshme. Një regjistrim i ngjarjes mund të gjendet në fund të kësaj faqe. Lexo më shumë "

A është më mirë puna nga shtëpia për mjedisin?

By |2020-09-22T15:33:14-04:00Shtator 11th, 2020|Ndryshimet Klimatike, Efikasitetin e Energjisë, Energjisë Kursimeve, E gjelbër për Shtëpi|

Pandemia COVID-19 na ka detyruar të ndryshojmë shumë nga zakonet tona. Tani duhet të mbajmë maska, distancë shoqërore, të shmangim ndërtesat dhe ngjarjet e mbushura me njerëz dhe të kufizojmë udhëtimet tona në distanca të gjata - vetëm për të përmendur disa. Jetë dhe rutinat e përditshme të panumërta janë ndryshuar në një mori mënyrash të ndryshme, por të paktën një nga ato ndryshime duket

Dita e Tokës Feston 50 Vjet!

By |2020-04-22T08:17:51-04:00Prill 22nd, 2020|Ndryshimet Klimatike, Muaji i Tokës, Arsim, Efikasitetin e Energjisë, Riciklimi, Energjia e Rinovueshme, Qëndrueshmëria|

Këtë vit, 22 Prill 2020, shënon 50 vjetorin e Ditës së Tokës! Dita e parë zyrtare e Tokës u mbajt në 1970, kur 22 milion Amerikanë u përfshinë në tubime, marshime dhe programe edukative për të mbrojtur ajrin e pastër, tokën dhe ujin. Që atëherë, Dita e Tokës është rritur duke u bërë një festë globale duke rritur ndërgjegjësimin për çështjet mjedisore

Shko tek Top