Çdo vit që nga viti 2012, EcoFellows që diplomohen kanë shkuar në mundësi emocionuese në fusha të ndryshme. Për të mësuar se çfarë kanë arritur EcoFellows tonë 2020-2021, Ozette dhe Jared, lexoni!

Ku jane ata tani?

Jared Shein

Ishte e mrekullueshme të arrije me Jared Shein. Ai drejtoi Programin tonë Virtual të Kontaktit dhe punoi shumë për të vendosur standardin për prezantimet e CET, mes shumë projekteve të tjera. Gjatë vitit, ai gjithashtu mësoi se si të bënte një kuvertë efektive me përmbajtje tërheqëse. Ai tha se kjo ishte "aq, aq e dobishme" kur kërkonte hapat e ardhshëm pas kohës së tij në CET. Ai gjithashtu ndau mirënjohje për mentorët e tij që e ndihmuan të vlerësonte ofertat e punës drejt fundit të vitit. Jared tha se i mungon më shumë puna me Ekipin e Komunikimit, veçanërisht Ozette, kolegu i tij. Të dy pa dyshim krijuan një dyshe dinamike!

Jared tani punon në Ohio në Inovatorët e Energjisë Brite si Specialist i tyre i Përvojës së Fillimit. Atje, ai ndihmon teknikët e rinj të energjisë në kompanitë fillestare për të ndërtuar produktin e tyre, nga prototipi në treg. Duke përdorur aftësitë e komunikimit dhe rrjetëzimit të mësuara në EcoFellowship, Jared ka standardizuar rekomandimet e burimeve të Brite për klientët. Duke udhëzuar kompanitë e portofolit drejt rritjes së qëndrueshme, ai po ndihmon në promovimin e energjisë së pastër dhe efikase.

Duke parë prapa, Jared tregoi se nuk e filloi karrierën e tij duke e ditur se ku donte të shkonte. Tani, ai ndihet i sigurt në drejtimin që ka marrë. "Shoqëria më ndriçoi që karriera juaj nuk duhet të jetë vetëm një ëndërr që e keni njohur gjatë gjithë jetës tuaj. Shumica e njerëzve bëjnë një udhëtim karriere, jo një rrugë. Mësova se nuk keni nevojë të dini ose të keni punën tuaj të ëndrrave tani, vetëm mendësinë për të kërkuar hapin tjetër atje ku dëshironi të shkoni. "Jared dhe fjalët e tij të mençurisë do të mungojnë!

Ozette Ostrow

Ozette Ostrow, shoku tjetër 2020-2021, gjithashtu shtjelloi mënyrat se si shoqëria CET e përgatiti atë për punën e saj të re. Roli i saj i ri është në Reduction in Motion, si një Konsulente e Qëndrueshmërisë. Ajo tani kryen punë në vend, duke ndihmuar spitalet të merren me mbeturinat e tyre mjekësore të rregulluara, si dhe përpjekjet e tyre të riciklimit. Edukimi dhe konsultimi për reduktimin e mbeturinave formojnë aspektet kryesore të punës së saj.

CET ndihmon bizneset në përgjithësi sesa bizneset specifike të kujdesit shëndetësor. Sidoqoftë, Ozette ndjen se ajo që mësoi në CET përkthehet mirë në punën e saj të re. Kjo sepse ajo ishte e pajisur me njohuri përkatëse. Puna me publikun dhe të mësuarit se si të edukoni më mirë të tjerët ishte shumë e dobishme për zhvillimin e saj profesional. Konkretisht, të dish për përpunimin e mbeturinave për ripërdorimin e tij është ende e rëndësishme për punën e saj. Ka shumë më tepër mbivendosje në punën e dy organizatave. "Reduktimi i Lëvizjes ka të bëjë kryesisht me ndihmën e bizneseve për të zvogëluar mbeturinat e tyre, e cila është pjesë e misionit të CET." Ozette kujtoi.

Ajo tregoi se bursa e pajisi atë me përvojë dhe njohuri kuptimplote veçanërisht në marketing dhe komunikim. Si shoqe, ajo përfitoi nga mentorimi dhe krijoi aftësi të tilla si komunikimi i fokusuar në ekip. Aftësitë për zgjidhjen e problemeve dhe menaxhimin e kohës që ajo mori në CET e ka ndihmuar atë shumë.

Ndërsa planet e saj për të ardhmen nuk janë ngurtësuar, Ozette përmendi se ajo është gjithashtu e interesuar për qëndrueshmërinë e korporatës dhe po konsideron të ndjekë një MBA. Çfarëdo që ajo të vendosë, ne e dimë se kjo ish -shoqe e mahnitshme do të vazhdojë të shkëlqejë!

Njihuni me shokët e këtij viti!

Timeshtë koha të mirëpresim një tjetër raund të EcoFellows në ekipin në Qendrën për EkoTeknologji! Programi EcoFellowship është një pozicion i bursës me pagesë njëvjeçare për të punuar me stafin e CET dhe EcoFellows të tjerë për të kryer një sërë aktivitetesh që lidhen me iniciativat e veprimit klimatik dhe programimin arsimor në Massachusettsin Perëndimor. EcoFellows mbështet nismat e CET për të ndihmuar banorët, studentët, institucionet dhe bizneset në të gjithë rajonin në programet e vazhdueshme në efikasitetin e energjisë, shërbimet e energjisë në shtëpi, energjinë e rinovueshme dhe zvogëlimin e mbeturinave përmes riciklimit, ripërdorimit dhe kompostimit. EcoFellowship gjithashtu ofron mundësi zhvillimi profesional për këta të diplomuar të kolegjit të fundit, duke i inkurajuar ata që të përfshihen në komunikimin me komunitetin, programet shkollore dhe organizatat e tjera mjedisore.

Cassie Rogers

Unë jam një banor i përjetshëm i Minesotës, aktualisht i vendosur jashtë zonës së gjallë të qytetit të Minneapolis. Ne jemi të njohur si "Toka e 10,000 Liqeneve", kështu që nuk ka asnjë mungesë të aktiviteteve në natyrë për të bërë këtu! Unë do të doja të them se mësuesi im i parë ishte kopshti im. Kam kaluar shumë verëra të fëmijërisë sime duke fjetur mes shtresave të fasuleve dhe duke parë bletët që polenizonin bamjet. Duke qenë në gjendje për të ngrënë ushqim, unë isha rritur që në një moshë kaq të hershme, më ngjalli një kureshtje të thellë për natyrën dhe atë që do të mësoja më vonë të quhej ekologji njerëzore. Unë gjithmonë kam ndjerë një përgjegjësi të fortë për t'u kujdesur për tokën, dhe kjo është ajo që më bëri të ndjek një diplomë të Studimeve të Mjedisit në Kolegjin Macalester.

Megjithëse e dija se për çfarë doja të bëhesha, më duhej të bëja shumë eksplorime për të gjetur atë që doja të bëja në mënyrë specifike brenda fushës së gjerë mjedisore. Kam pasur fatin të gjej disa praktika të lidhura çdo vit që më mësuan mësime rreth ndryshimit të klimës, punës në ruajtje dhe udhëheqjes mjedisore. Të qenit në gjendje të zhvilloj stilin tim të punës më dha aftësinë për të krijuar ndikim pozitiv në komunitetet e mia. Kam provuar shumë rrugë karriere, nga etnobotanika deri tek arkitektura e qëndrueshme, dhe në një moment madje kam menduar të bëhem një kompozitor i muzikës i fokusuar në mjedis (të gjithë janë mirënjohës që një ishte jetëshkurtër)! Megjithëse e doja çdo minutë të atyre mundësive, asnjëra prej tyre nuk më bëri të ndihem aq e gjallëruar sa kur ndieja studimin e ushqimit dhe arsimit të qëndrueshëm.

Foto nga Parku Kombëtar Arches, e bërë në një udhëtim fotografik që bëra janarin e kaluar

Shpejt përpara në Dhjetor 2020, kur u diplomova nga Macalester me një diplomë në Studimet Mjedisore dhe Edukative me theks në Sistemet e Qëndrueshme të Ushqimit. Me aq shumë pasiguri, ishte një kohë shumë emocionuese dhe shqetësuese për të hyrë në fuqinë punëtore.

Isha i ngazëllyer për të aplikuar për EcoFellowship të CET sepse më pëlqyen shumëllojshmëria e programeve që ato ofrojnë, nga rimëkëmbja e ushqimit deri tek edukimi mbi auditimet e energjisë në shtëpi. Doja të mësoja sa më shumë për zgjidhjet efektive dhe të bazuara në shkencë për krizën klimatike. Megjithëse sapo kemi filluar, çdo ditë ndjehem sikur kam pak më shumë agjenci për t'iu përgjigjur çështjeve mjedisore. Ekipi është tepër mikpritës dhe gjithmonë na inkurajon të bëjmë pyetje, të cilat pa dyshim do të ushqejnë kureshtjen time. Unë jam shumë mirënjohës që jam një EcoFellow në CET dhe jam i emocionuar të shoh se ku na çon ky vit!

Fatin S. Chowdhury

Shtëpia ime ka qenë gjithmonë New York City- ndoshta e njohur më shumë për rrokaqiejt e saj sesa për natyrën. Sidoqoftë, besimi im islam dhe aspektet e qytetit, të tilla si parqet e tij çuditërisht të përhapura, më kanë mbajtur të lidhur me njohuritë shkencore dhe rëndësinë e kujdestarisë mjedisore.

Pasi studiova në Shkollën e Mesme të Kolegjit Hunter, unë u diplomova në Biologji dhe u specializova në Antropologji në Universitetin Stony Brook. Kjo përvojë e forcoi dashurinë time për Long Island. Në semestrin tim të fundit, para se klasat të bëheshin përkohësisht virtuale, unë isha në gjendje të merrja një kurs rehabilitimi të gjitarëve detarë dhe breshkave të detit në kampusin e bukur, pranë ujërave të Southampton. Klasa u mësua nga Profesor Maxine Montello, i cili është Drejtor në Qendrën e Shpëtimit Detar të Nju Jorkut. U tremba kur mësova më shumë prej saj për mënyrat e panumërta që njerëzit kërcënojnë jetën detare. Përfshirë gjëra të tilla si gjenerimi i tepërt i mbeturinave. Si i tillë, unë vendosa të luftoj shkatërrimin mjedisor përmes shtrirjes, edukimit dhe veprimeve të tjera.

Foto nga laboratori i breshkave të detit NYMRC, marrë nga Dr. Kurt Bretsch

Pas diplomimit, kalova ca kohë si mentor së pari me programin Full STEAM Ahead të Institutit të Teknologjisë në Masaçusets, dhe më pas me programin e tyre të shijes pas shkollës, duke punuar përkatësisht me gjimnazistë dhe kryesisht studentë më të vegjël. Kurrikula për programin e parë u përqëndrua në mësime fikse, ndërsa kurrikula e Afterschool-tastic ishte në varësi të mentorëve. Kështu, vendosa të ligjëroj mbi tema të ndryshme duke përfshirë arkeologjinë, folklorin dhe biodegradueshëm.

Menjëherë pas kësaj, unë hasa në CET dhe mundësitë e saj në Idealist, një faqe interneti që po e kërkoja në mënyrë rutinore për të gjetur një punë pozitive të orientuar drejt ndryshimit. Unë jam shumë i bekuar që kam gjetur pikërisht atë me EcoFellowship! CET vazhdon të besohet për të bërë punë novatore në shërbimet e mbeturinave dhe energjisë. Understandshtë e kuptueshme pse Qendra për Ekoteknologji ka ekzistuar për dekada të tëra. Unë jam aq i kënaqur saqë puna e tij lidhet me fenomene të tilla si Zero Mbetjet dhe lëvizjet e rritura të efikasitetit të ndërtimit. Unë jam i ngazëllyer për të mësuar se si secili departament në CET kontribuon në CET's Misioni.

Në të ardhmen, dua të regjistrohem së bashku me anëtarët e familjes për një program vullnetar që punon me orangutangët në Indonezi, duke përzier pasionet e mia për mjedisin dhe për shpëtimin e kafshëve. Për sa i përket aspiratave profesionale, do të doja të aplikoja aftësitë e ndryshme që kultivoj duke punuar për Qendrën për Ekoteknologjinë si një EkoFellow për t'u bërë një udhëheqës në një fushë të tillë si bioplastika ose konservimi.