Për lirim të menjëhershëm

Kontaktoni: John Majercak, Qendra për President të EkoTechnology, 413-586-7350 x228

Al Blake fiton Qendrën për Ekoteknologjinë Çmimi i Lidershipit Mjedisor

Al Blake merr çmimin Alan Silverstein dhe Laura Dubester 2022 për Lidership Mjedisor në Komunitet

 

Pittsfield, MA – Al Blake i Becket ka marrë çmimin Alan Silverstein dhe Laura Dubester 2022 për Lidershipin Mjedisor në Komunitet nga Qendra për EkoTeknologji (CET). Çmimi është emëruar pas Silverstein dhe Dubester, të cilët shërbyen si bashkëdrejtorë të CET për dekada derisa u pensionuan në vitin 2010. Dubester iu bashkua CET në 1977 dhe Silverstein në 1978. Ata u bënë bashkëdrejtorë të organizatës në 1988. Silverstein vdiq në 2014. Blake filloi Komitetin e Klimës/Drejtësisë Mjedisore të Degës NAACP Berkshire.

"Ne kemi nevojë për liderët tanë bazë, të cilët Al i ilustron," tha adashja e çmimit Laura Dubester. "Një vizion pozitiv, i kombinuar me shumë edukim për të sjellë njerëzit me vete, durimi dhe iniciativa janë disa nga cilësitë e lidershipit të Al."

Çmimi jepet nga CET për një qytetar ose grup lokal që po punon në komunitetin e tyre për të përfituar mjedisin lokal me një përqendrim në uljen e ndikimeve të dëmshme që njerëzit mund të kenë në mjedis dhe hapat pozitivë që njerëzit mund të marrin në shtëpi, punën, dhe në komunitetet e tyre që ndihmojnë në mbrojtjen e mjedisit, përmirësimin e cilësisë së jetës dhe ndërtimin e komunitetit.

“Al Blake është një udhëheqës i vërtetë i komunitetit, i cili ka punuar për të rritur ndërgjegjësimin dhe për të inkurajuar njerëzit që të ndërmarrin veprime pozitive për të mbrojtur mjedisin tonë, në nivel lokal dhe më gjerë”, tha presidenti i CET, John Majercak. "Ne besojmë se mënyra më e mirë për të nderuar punën e Alan dhe Laura është të njohësh punën dhe angazhimin e njerëzve të tjerë të shquar si Al."

Blake ka një histori mbresëlënëse të komunitetit, kujdestarisë mjedisore. Ai ndihmoi në fillimin e kapitullit 350Mass – Berkshires i cili vazhdoi për tetë vjet. Kapitulli ishte pjesë e 350 Massachusetts për një projekt të ardhme më të mirë, një rrjet i drejtuar nga anëtarët e aktivistëve të klimës. Ai është gjithashtu anëtar i Ekipit Legjislativ 350Mass në mbarë shtetin. Blake ishte gjithashtu themeluesi i Komitetit të Energjisë Becket në 2016, të cilin ai e drejtoi për gjashtë vjet. Për më tepër, Blake lehtësoi një Forum lokal vjetor të Energjisë, si dhe takime dhe forume me ligjvënësit e Berkshire për të avancuar ndërgjegjësimin dhe legjislacionin për klimën.

\

Për më shumë se 45 vjet, Qendra për Ekoteknologji ka ndihmuar njerëzit dhe bizneset të kursejnë energji dhe të reduktojnë mbetjet.

Për më shumë informacion vizitoni centerforecotechnology.org.