Qendra për EkoTechnology (CET) vazhdon Ofrimin e Ndihmës së Ushqimit të Humbur në Rhode Island me Mbështetje nga programi i granteve të 11 Hour Racing.

Sipas Këshillit të Mbrojtjes së Burimeve Natyrore (NRDC), 40% e ushqimit në SHBA shkon pa ngrënë. Ky ushqim i tretur vlerësohet në rreth 165 miliardë dollarë në vit dhe kur hidhet në një deponi, është një kontribues i rëndësishëm në gazrat serë. Devijimi nga hedhja e mbeturinave ushqimore në Shtet, qoftë me pakësimin e këtyre mbeturinave në radhë të parë, me donacion për të ushqyer njerëzit ose kafshët, ose me kompostim dhe tretje anaerobe, është një përparësi.

Rhode Island është vetëm një shtet që i jep përparësi rimëkëmbjes së ushqimit të ngrënshëm dhe devijimit të ushqimit të humbur. Strategjia e Ushqimit RI, Relish Rhody, përfshin synimet për të zvogëluar pasigurinë ushqimore në më pak se 10% dhe për të devijuar ushqimin e mbeturinave nga deponitë. Sipas këtij raporti, rreth 35% e të gjitha mbeturinave të depozituara në deponinë e Korporatës Rhode Island Resource Recovery Corporation (RIRRC) janë materiale organike.

Me mbështetjen e re nga programi i granteve të 11 Hour Racing, financuar nga The Schmidt Family Foundation, CET do të ofrojë edhe më shumë ndihmë ushqimore të tretur për shumë biznese në të gjithë shtetin për të zbatuar me sukses dhe me kosto efektive strategji për të adresuar ushqimin e tyre të tretur. Granti është pjesë e Healthy Soils Healthy Seas Rhode Island, një program kompostimi synon të frymëzojë sjellje afatgjata me përgjegjësi mjedisore të nevojshme për të përmirësuar shëndetin e oqeanit. Bashkëpunëtorët e tjerë përfshijnë: Komposti i Tokës së Zezë, Hyrja e pastër në oqean, dhe Fabrika e KompostitMe Komposti mund të përdoret si një ndryshim i tokës për kontrollin e erozionit të aksesit në bregdet dhe përmirësimin e shërbimeve të ekosistemit.

"Ne jemi të nderuar të marrim fonde nga programi i granteve të 11 Hour Racing për të na ndihmuar të trajtojmë ndryshimet klimatike duke mbajtur ushqimin e humbur jashtë deponive," tha John Majercak, President i CET. "Duke punuar së bashku me partnerët tanë të shumtë të industrisë dhe qeverisë në të gjithë rajonin, ne e dimë se mund të zgjerojmë ndikimin tonë."

CET është thellësisht i ditur për tregun rajonal dhe ndihmon bizneset ushqimore të punojnë në të gjithë territorin Hierarkia e rimëkëmbjes së ushqimit EPA për të identifikuar zgjidhjet e parandalimit, rimëkëmbjes dhe devijimit, duke i integruar ato pa probleme në operacionet ekzistuese. CET zhvillon një takim në vend ose virtual për të mësuar më shumë rreth një biznesi dhe nevojave të tyre unike, pastaj siguron një raport të personalizuar me rekomandime, të gjitha pa kosto për biznesin ose institucionin.

Kjo përpjekje bazohet në punën e CET gjatë viteve të fundit në Rhode Island e cila është mbështetur nga Agjencia për Mbrojtjen e Mjedisit (EPA), Departamenti i Menaxhimit të Mjedisit në Rhode Island (RIDEM) dhe Departamenti i Bujqësisë i Shteteve të Bashkuara (USDA).

CET zhvillon burime për të ndihmuar bizneset e Rhode Island të zbatojnë zgjidhje afatgjata për ushqimin e tretur dhe të frymëzojnë të tjerët. Tregimet mund të gjenden në Sektorët e sektorit të CET për Rhode Islandhap skedarin PDF , e cila përfshin veçori të tilla si Universiteti i Rhode Island, Projekti Elisha dhe Kisha Riverside. Për më tepër, pas Samitit të Sistemit Ushqimor të Rhode Island të vitit 2021, CET bashkëpunoi me Universitetin e Rhode Island për të pritur një webinar u përqëndrua në rastin e biznesit për reduktimin, shpëtimin dhe riciklimin e ushqimit të humbur. Webinari përfshinte anëtarë të restorantit Rhode Island dhe komunitetit të rikuperimit të ushqimit, si dhe një prezantim mbi strategjinë dhe burimet e parandalimit të tretur të ushqimit nga CET. Subjektet si North Restaurant dhe Stoneacre Brasserie theksuan zgjidhje të tilla si dehidratimi i lëvozhgave dhe bërja e uthullave të fermentuara si mënyra të thjeshta dhe efektive për të zvogëluar stolitë dhe mbeturinat e ushqimit në kuzhinë.

"Ashtë e mrekullueshme të sjellësh ekspertizën tonë pa kosto në restorante dhe biznese ushqimore në të gjithë Aquidneck Island," tha Coryanne Mansell, Përfaqësuese e Shërbimeve Strategjike në CET. Coryanne ndihmon bizneset të zbatojnë zgjidhje praktike të ushqimit të tretur që bëjnë ndikim. “Ne jemi mirënjohës për mundësinë për të ndihmuar bizneset të njohin vlerën dhe rëndësinë e zvogëlimit të ushqimit të humbur. Zgjidhjet janë të mira për planetin, për njerëzit dhe kanë kuptim ekonomik gjithashtu. ”

Ofertat CET ndihmë ushqimore e tretur falas dhe burime të shumta në tonë Zgjidhje të tretura të ushqimit faqe interneti. Këtu mund të gjeni edhe burimet specifike të shtetit për banorët e Rhode Island.

Kontaktoni CET për të mësuar më shumë në (888) 813-8552, ose wastedfood@cetonline.org.