Sot shënohet 51 vjetori i Ditës së Tokës! Zyrtari i parë Dita e Tokes u mbajt në 1970 kur 22 milion Amerikanë u përfshinë në tubime, marshime dhe programe arsimore për të mbrojtur ajrin e pastër, tokën dhe ujin. Që atëherë, Dita e Tokës është rritur duke u bërë një festë globale duke rritur ndërgjegjësimin për çështjet mjedisore dhe duke inkurajuar ndryshime pozitive për të adresuar shqetësimet e klimës. Festoni Ditën e Tokës me ne sot duke zvogëluar gjurmën tuaj të karbonit në këto mënyra të thjeshta!

1- Ndaluni në tregun tuaj të vogël lokal- Bleni produkte dhe ushqime që bëhen dhe kultivohen në vend. Kjo zvogëlon shumë lëndët djegëse fosile që përdoren gjatë transportimit të mallrave nga larg. Sigurohuni që të kontrolloni nëse ata kanë një seksion ushqimesh me shumicë dhe mos harroni të sillni çantat tuaja të ripërdorshme! Kjo është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për të mbështetur bizneset tuaja të vogla lokale.

2- Programoni një audit të energjisë në shtëpi- Kurseni në masë dhe Programi i Shërbimeve për Parandalimin e Humbjes së Energjisë në Shtëpi (HELPS) ofrojnë vlerësime pa kosto të energjisë në shtëpi për të ndihmuar pronarët e shtëpive të bëjnë përmirësime në shtëpi që kursejnë para, energji elektrike dhe karburant për ngrohje. Stafi i çertifikuar nga BPI do të ndihmojë në identifikimin dhe prioritizimin e përmirësimeve me kosto efektive për shtëpinë tuaj dhe do t'ju njoftojë për zbritjet dhe stimujt për ta bërë atë më të përballueshëm. Regjistrohuni këtu!

3- Dekoroni shtëpinë tuaj me sende të rikuperuara dhe të shpëtuara- Dyqani ynë, Pazaret e EcoBuilding, është dyqani më i madh i materialeve të ndërtimit të rikuperuar dhe të tepërt në New England! E vendosur në Springfield, MA dhe në internet në eBay. Përdorimi i materialeve të rikuperuar në vend të materialeve të rinj është një mënyrë e shkëlqyeshme për të zvogëluar gjurmën tuaj të karbonit. Ndaluni nga EcoBuilding pazaret ose dyqani juaj lokal i lulëzimit për të marrë disa copa unike të shpëtuara!

Duke lare rrobat

4- Bëni ngarkesën e lavanderisë së sotme në ujë të ftohtë- Kjo krijon kursime të konsiderueshme të energjisë nga mos ngrohja e ujit, gjë që mund t'ju kursejë para gjithashtu! Dhe mos u shqetësoni, detergjenti i rrobave funksionon po aq mirë në ujë të ftohtë.

5- Testoni njohuritë tuaja rreth riciklimit- RecycleSmart MA ka një kuiz argëtues dy minutësh për t'ju ndihmuar të bëheni një riciklues edhe më i zgjuar. Merrni quizin këtu!

6- Pini nga shishja juaj e ujit që mund të ripërdoret- Ju do të ndihmoni mjedisin duke zvogëluar plastikën me një përdorim dhe duke pasur një gotë më pak për të shpenzuar para, energji dhe pastrim të ujit më pas.

7- Hidhni rrobat e padëshiruara për dhurim- Tekstilet kontribuojnë 8-10% të CO2emetimet në nivel global. Konsumi i energjisë për prodhimin e pëlhurave dhe transportimin e produkteve përfundimtare është i konsiderueshëm pasi që industria e tekstilit mbështetet shumë në lëndët djegëse fosile. Prandaj sigurohuni që të dhuroni rrobat tuaja në mënyrë që ato të ri-vishen ose riciklohen!

njeri me biçikletë

8- Nëse keni mundësi, ecni ose biçikletoni kudo që keni nevojë të shkoni sot- Kjo jo vetëm që zvogëlon emetimet e CO2, por është edhe më e shëndetshme për trupin tuaj!

9- Fik dritat shtesë dhe elektronikën- Fikni çdo dritë kur nuk jeni aktualisht në atë dhomë dhe hiqni nga priza pajisjet elektronike kur ato nuk janë në përdorim për të kursyer energji!

10- Shmangni ngrënien e mishit sot- Rritja e bagëtive kërkon shumë tokë, ujë, burime dhe energji. Prodhimi blegtoral prodhon më shumë gazra serë sesa i gjithë sektori i transportit në botë - makina, kamionë, trena avionësh - së bashku. Kapërcimi i mishit edhe për një ditë mund të sjellë një ndryshim të madh!

ngjarja e ardhshme CET Ne gjithashtu shpresojmë që të na bashkoheni në mesditë për një bisedë rreth inovacionit në CET, për të mësuar më shumë rreth asaj se si kemi arritur të arrijmë qëllimet tona dhe çfarë shpresojmë të arrijmë në të ardhmen!