Hitchcockov center za okolje je izobraževalno središče, katerega cilj je razviti globlje vezi med ljudmi in naravnim svetom. Hitchcock Center je certificirana bivalna stavba, ki se nahaja v kampusu Hampshire College v Amherstu, s pogledom na verigo Holyoke.

O Center za ekotehnologijo je lahko The Hitchcock Center pomagal izmeriti njihovo energetsko učinkovitost z izvajanjem preskusov vrat puhala za oceno zrakotesnosti stavbe med gradnjo in še enkrat, ko je bil projekt končan. CET je tudi že vrsto let sodeloval s The Hitchcock Center na različnih izobraževalnih in terenskih dogodkih.

odpre IMAGE datoteko

CET je pred kratkim omogočil razpravo in delavnice o energetski učinkovitosti in zapravljanju hrane na mladinskem podnebnem vrhu 2019, ki je potekal v Hitchcock centru.

Kaj je izziv Living Building?

Izziv Living Building Challenge je eden najstrožjih gradbenih standardov danes. Žive stavbe morajo biti samozadostne in uporabljati samo lokalne vire. Poleg tega morajo žive zgradbe pozitivno vplivati ​​na ljudi, ki jih zasedajo, pa tudi na okoliško okolje. Merila Living Building so zasnovana kot cvet, tako zaradi samozadostnosti kot zaradi preprostosti simbola. Obstaja 7 cvetnih listov ali celostnih gradbenih kriterijev, ki jih mora izpolnjevati živa stavba v skladu z Mednarodni inštitut za živo prihodnost: kraj, voda, energija, zdravje, materiali, pravičnost in lepota. Poglejmo, kako The Hitchcock Center podrobneje izpolnjuje ta merila!

odpre IMAGE datoteko

Kraj: Obnovitev zdravega odnosa z naravo

Da bi si prislužila cvetni list, mora stavba izboljšati okolico. Center Hitchcock je bil zgrajen na mestu zapuščenega nasada jabolk, ki so ga zajele invazivne vrste. Tla so bila kontaminirana z arzenom zaradi dolgotrajne uporabe pesticidov v nekdanjem življenju kot sadovnjak. Kot sanacijski ukrep so onesnaženo površinsko plast zemlje odstranili in zakopali pod parkirišče. Kot nadomestek je bila deponirana zdrava zgornja plast zemlje in uvedena je bila krajinska ureditev, vključno z vrtom domačih ptic in opraševalcev, deževnim vrtom, biološkim zemljiščem in zgrajenim mokriščem. Skupno parkirišče na Hampshire College, avtobusne proge in mreža poti omejujejo število avtomobilov, ki prihajajo v prostore.

 

Voda: Ustvarjanje dogajanj, ki delujejo znotraj vodne bilance določenega kraja in podnebja

Zgradba doseže neto nič vode z nabiranjem deževnice s strehe kot edinega vodnega vira za celotno stavbo. Nato se voda v kleti filtrira in prehaja skozi UV svetlobo. Center uporablja tudi stranišča za kompostiranje! Stranišča s splakovanjem uporabljajo peno, gravitacija pa trdne odpadke premakne v komoro v kleti, kjer se pomeša z žagovino in sekanci. Siva voda se čisti skozi zgrajeno mokrišče. Skoraj ves odtok zajema travniška vegetacija in vrsta deževnih vrtov.

 

Energija: zanašamo se samo na trenutni sončni dohodek

Poleg tega, da je Hitchcock Center dosegel neto nič vode, je v 12-mesečnem obdobju delovanja dosegel neto pozitivno proizvodnjo energije. Center si je energijski cvetni list prislužil z uporabo sončnih kolektorjev in minimalno uporabo avtomatiziranih sistemov. Stikala za luči, stropni ventilatorji in okna so ročni, tako da se obiskovalci naučijo izklopiti elektroniko, kadar niso v uporabi. Stavba uporablja pasivno regulacijo temperature, ki ji pomaga avtomatiziran sistem, vgrajen s pasivnim prezračevanjem, ki kaže, kdaj se okna lahko in ne odprejo za določeno območje udobja. Posledično stavba proizvede več energije, kot jo porabi!

 

Zdravje in sreča: Ustvarjanje okolij, ki optimizirajo fizično zdravje in dobro počutje

Stavba ni le v harmoniji z okoljem, ampak je tudi učno orodje za okoljska načela. Ko hodite skozi stavbo, okna omogočajo veliko sončne svetlobe, brezhiben dostop na prostem in očarljiv pogled na naravo. Notranji in zunanji prostori olajšajo raziskovanje in interakcijo med ljudmi in naravo. Za zagotovitev zdravja svojih obiskovalcev par enot za obnovo energije (ERU) vzdržuje kakovost zraka v zaprtih prostorih.

 

Materiali: Podpiranje izdelkov, ki so skozi čas varni za vse vrste

Rdeči seznam spodbuja gradbenike, naj se izogibajo nekaterim materialom in kemikalijam, ki imajo negativne vplive na zdravje, kot so azbest, svinec in nekatere obdelave lesa. Poleg tega, da materiali ne povzročajo škodljivih učinkov na dobro počutje ljudi, jih je treba nabavljati trajnostno. Večina materialov, uporabljenih v The Hitchcock Center, je bila pridobljena v krogu 300 milj. Center je lesena zgradba iz vzhodne bele cedre lokalnega izvora, ki jo je mogoče v prihodnosti razstaviti za ponovno uporabo. Materiali so bili kombinacija certificiranega gozdarskega sveta (FSC), lokalno pridobljenega in rešenega materiala. Rezultat je odgovorno pridobljena stavba.

 

Pravičnost: podpora pravičnemu in pravičnemu svetu

Center Hitchcock ne zaračunava startnine in je javni vir za spodbujanje okoljske pismenosti. Za razbijanje ekonomskih ovir se večina programov ponuja brezplačno ali poceni, na voljo pa so štipendije. Center je dostopen na različne načine prevoza: avto, avtobus, kolo in javni prevoz.

odpre IMAGE datoteko

Lepota: Praznovanje dizajna, ki dviguje človeški duh

Lesena stavba se dobro vklopi v ekosistem, streha pa je prekrita s sončnimi kolektorji, ki vpijejo sončno energijo. Stavba je oblikovana po vzoru rože kot "eno samoregulativno telo". Z zračnega pogleda je stavba razdeljena na dve vzporedni krili, ki ustvarita dvorišča Den in Nest. Den in Nest imata zaradi svoje orientacije in lege dve različni mikroklimi. Glavni vhod je na južni strani in ob dvorišču Nest, sončno mesto za razcvet suhih vrst ob pogledu na zaščitena zemljišča in na katerem je vrt opraševalcev. Den se nahaja diagonalno na severozahodni strani, ugnezden je v senčnem pobočju in obkrožen s pomladnimi mokrišči in drevesi.

Ob vstopu v stavbo obiskovalce pozdravi freska šestih načel naravnih sistemov ter prikaz živih in taksidermičnih živali. Ekoton, opredeljen kot ekološki prehod, povezuje severno in južno krilo. Tam je tudi razvodje stavbe. Obstajajo štirje prozorni rezervoarji, ki se polnijo, ko dežuje, povezani z barvnimi cevmi, ki kažejo pot vode skozi stavbo. Prikaz reke Connecticut ob betonskem dnu krepi občutek kraja, medtem ko ostaja v okviru teme hidroloških ciklov. Merila izziva žive stavbe so postavljena na interaktiven način v celotni stavbi in so vključena v učni načrt centra. Obiščite The Hitchcock Center's interaktivna nadzorna plošča zgradbe za trenutne posodobitve o tem, kako se ta različna merila pojavljajo v stavbi. Ti kriteriji skupaj puščajo obiskovalcem občutek upanja, ker je stavba primer človeka, ki živi v sožitju z okoljem.

 

Delamo na visoko zmogljivih projektih iz Massachusettsa, Connecticut, New Hampshire in New York. Naše storitve segajo tako do stanovanjskih kot poslovnih zgradb, prenove in novogradnje. Naša ekipa sodeluje pri številnih projektih, kot so Pasivna hiša, Net Zero Energy, HERS, LEED in drugi! Potrebujete pomoč pri projektu High Performance Building? Mi lahko pomagamo! Pokličite 888-452-8805 ali uporabite našo Kontaktni obrazec.