Wendy Penner Earns Center for EcoTechnology's Cena za vedenie v oblasti životného prostredia

Wendy Penner získava cenu Alana Silversteina a Laury Dubesterovej za rok 2019

Vedenie spoločnosti v oblasti životného prostredia

4 Pittsfield, MA - Wendy Pennerová získala Cenu Alana Silversteina a Laury Dubesterovej za rok 22 za vedenie komunity v oblasti životného prostredia od Centra pre ekotechniku ​​(CET).

Penner bude ocenená dnes večer v pondelok 22. apríla (ktorý sa stane Dňom Zeme) na zasadnutí výberovej komisie Williamstown Select Board. Udeľovať sa majú menovka Laura Dubester a členka predstavenstva CET Nancy Nylen. Cena je pomenovaná po Silversteinovi a Dubesterovi, ktorí desaťročia pôsobili ako spoluriaditelia CET, až kým neodišli do dôchodku v roku 2010. Dubester nastúpil do CET v roku 1977 a Silverstein v roku 1978. Spoluriaditeľmi organizácie sa stali v roku 1988. Silverstein zomrel v r. 2014.

„Hlboko obdivujem Lauru a Alana za ich víziu a odhodlanie hľadať pozitívne a praktické riešenia, ktoré ľuďom zo všetkých spoločenských vrstiev umožnia„ myslieť globálne, konať lokálne, “uviedol Penner. "Je pre mňa obzvlášť zmysluplné, aby som bol ocenený cenou, ktorá bola pre nich pomenovaná."

CET udeľuje CET miestnemu občanovi alebo skupine, ktorá pracuje vo svojej komunite v prospech miestneho životného prostredia so zameraním na znižovanie škodlivých dopadov, ktoré môžu mať ľudia na životné prostredie, a na pozitívne kroky, ktoré môžu ľudia urobiť doma, v ich komunitách, ktoré pomáhajú chrániť životné prostredie, zlepšovať kvalitu života a budovať komunitu.

„Wendy Penner je skutočná vodkyňa komunity, ktorá sa snaží zvyšovať povedomie a povzbudzovať ľudí k pozitívnym akciám na ochranu nášho životného prostredia na miestnej úrovni i mimo nej,“ uviedol prezident CET John Majercak. "Veríme, že najlepším spôsobom, ako si uctiť prácu Alana a Laury, je oceniť prácu a odhodlanie ďalších pozoruhodných ľudí, ako je Wendy."

Penner je predsedom výboru pre COOL (znižovanie CO2) vo Williamstowne a aktívne sa ako člen angažuje od roku 2005. Vo výbore spolupracoval Penner so základnou školou vo Williamstowne, regionálnou strednou školou v Mount Greylock a s Centrom pre ekotechniku ​​s cieľom dosiahnuť dosah a vzdelávanie študentov a ich rodín o energetickej účinnosti a obnoviteľnej energii. Pod jej vedením sa niekoľko stoviek študentov zúčastnilo energetických dní na ich školách a absolvovalo turné po neďalekých čistých energetických zariadeniach, ako je napríklad veterná turbína Jiminy Peak. Wendy v úzkej spolupráci s Williams College a ďalšími komunitnými partnermi priniesla do Williamstownu množstvo vzdelávacích a informačných akcií, vrátane rozhovorov o zmene podnebia od Billa McKibbena a niekoľkých energetických veľtrhov ku Dňu Zeme.

Jej úsilie o zvýšenie povedomia sa rozšírilo na kampaň, kde viac ako 80 domácností v Williamstowne počítalo svoju uhlíkovú stopu a zaviazalo sa ju znížiť pomocou nástroja New England Carbon Challenge. Penner a výbor COOL im pomohli splniť tento prísľub koordináciou série workshopov s názvom „In My Backyard“, ktorých cieľom je vzdelávať a povzbudzovať ľudí, aby podnikli kroky na zníženie svojej uhlíkovej stopy inštaláciou energeticky efektívneho osvetlenia, izoláciou svojich domovov, kompostovaním odpadu a inštaláciou šnúr na bielizeň .

Wendy tiež pomohla viesť úsilie povzbudiť obyvateľov k účasti na programe Mass Save a výbere zelenej elektriny prostredníctvom programu National Grid GreenUp. Jej pomoc pomohla Williamstownu získať špeciálny bonus, ktorý im umožňoval inštalovať solárne panely do verejnej knižnice na napájanie ich nového klimatizačného systému.

Pod vedením Pennera výbor COOL úzko spolupracoval s Williamstown na dosiahnutí označenia ako Zelené spoločenstvo a na koordinácii veľmi úspešného programu Williamstown Solarize MA v roku 2013, počas ktorého si takmer 80 domácností inštalovalo solárne fotovoltické systémy. Na základe tohto úspechu spoločnosť Penner nedávno koordinovala predloženie žiadosti spoločnosti Williamstown o uskutočnenie Solarize Plus - mnohostrannej solárnej kampane s cieľom dramaticky zvýšiť počet inštalácií čistej energie v našej komunite.

Pre tých, ktorí sa nemôžu zúčastniť zasadnutia výberovej komisie Williamstown, bude k dispozícii na vysielanie v komunitnej televízii WilliNet.

\

Už viac ako 40 rokov pomáha Centrum pre ekotechnológiu ľuďom a podnikom šetriť energiu a znižovať množstvo odpadu. Viac informácií nájdete na cetonline.org.

Ocenenie CET Community Environmental Leadership Award, držiteľka Wendy Pennerová z WilliNet.

Ďakujeme sieti WilliNet za streamovanie tejto prezentácie ocenení!

Dodatočná tlač:

iBerkshires - Centrum pre ekologické technológie vyznamenáva Williamstown's Penner

CET vyznamenáva Pennera