Временски услови работи!

На 18 октомври го одржавме нашиот вебинар за Weatherization Works. Ако го пропуштивте вебинарот или сакате повторно да ја посетите темата што ја опфативме, погледнете ја снимката подолу!

Извршувањето на временските услови на вашиот дом е лесно решение што може значително да ја зголеми вашата удобност, а истовремено да ги намали трошоците за живот.

Фокусот на вебинарот вклучуваше енергетска ефикасност во домот, достапни програми за атмосферски влијанија и направи сам (направи сам) совети за временски услови.

Во однос на енергетската ефикасност во домот, разговаравме за фактот дека проценката на енергијата во домот е бесплатна за секој што плаќа сметка за комунални услуги во Масачусетс. Ова е дефинитивно ресурс за искористување! HEA се доставува преку Mass Save, вашата општинска енергетска компанија или организација за акција во заедницата, доколку ги исполнувате условите за приход. ХЕА ќе вклучува виртуелна или лично посета од специјалист по енергетика. Иако општинските комунални претпријатија можат да понудат различни работи, Mass Save HEA вклучува инспекција на домот, енергетски извештај, заем за HEAT со камата од 0%, мерки за инстант заштеда, попусти на апаратот, тестирање за безбедност при согорување, изолација со ниска цена и бесплатно запечатување на воздухот. Мерките за инстант заштеда може да вклучуваат работи како што се програмабилни термостати и аератори на славини.

Во однос на достапните програми за атмосферски влијанија, најдобриот ресурс е Mass Save. Можете да ги повикате на 1-866-527-7283 или да отидете кај нив . Можете исто така да отидете на Заштедете енергија на почетната страница на веб-страницата на Центарот за екотехнологија. Имајте на ум дека на Служба за спречување на загуба на енергија во домот (HELPS) важи за оние кои живеат во градови со општински комунални услуги. Енергетските програми за акција на заедницата, исто така, нудат помош за атмосферски влијанија според приходите.

Основната градежна наука е важно да се земе предвид во контекст на временските услови. Главно, Stack Effect е во игра. Ефектот на оџакот повлекува ладен, густ надворешен воздух кој влегува во куќата преку инфилтрација, додека топол, пловниот воздух излегува преку ексфилтрација, низ покривот. Ефектот се зголемува како што температурата се намалува. Разбирањето на Stack Effect ни помага за возврат да разбереме зошто е важно временските услови.

Во оваа насока, потоа ги опфативме советите „Направи сам“ за атмосферски влијанија во вашиот дом.

Запомнете: запечатувањето на воздухот е првиот чекор во атмосферските влијанија на секој дом. Процесот на запечатување на воздухот вклучува идентификување на местата во домот каде што се јавува истекување на воздух, а потоа преземање акција за да се спречи истекувањето на воздухот. После тоа, можете да започнете со изолација на вашиот дом. Изолацијата ја намалува загубата на топлинска енергија преку материјалите.

Специфичните промени, како што се инсталирање на бришачи на вратите, дихтунзи од пена и V-заптивка, додека се користат заштитници, пена за прскање и изолација на цевките од пена, исто така може да направат разлика.

Се надеваме дека нашиот вебинар за временски услови ви беше информативен и корисен. Запомнете, климатизацијата е најдобрата одбрана што може да ја има домот од неефикасноста!

Вебинар за работа со временски услови есен 2021 година од Центар за еко-технологија on Vimeo