Бидејќи времето станува постудено, можеби почнувате да размислувате како да ја одржувате вашата куќа топла. Времето е процес во кој ја заштитувате вашата куќа од надворешните елементи, вклучувајќи снег, дожд и студено време! Времето ќе ја намали потрошувачката на енергија во вашиот дом и ќе ви заштеди енергија и пари. Исто така, тоа е прилично лесно да се направи!

Зошто е важно да се направи?

Една од причините за загревање на времето е важна за да бидете попријатни во вашиот дом. Не само што временската состојба ќе обезбеди подобра удобност и помалку нацрти, туку исто така ќе ви заштеди пари на трошоците за енергија, правејќи го вашиот дом поекономичен и еколошки. Многу сопственици на куќи се занимаваат со повисоки сметки за енергија во текот на целата година и не сфаќаат дека правилните техники за загревање на времето можат трајно да го решат проблемот. Времето исто така го подобрува квалитетот на воздухот, ја зголемува контролата на влагата и спречува кондензација на работи како ледени брани, цевки за замрзнување и раст на мувла (бидејќи повеќе ја контролирате влагата).

Какви се заштедите на трошоците?

Преку подобрувања и надградувања на временската временска состојба, домаќинствата можат да заштедат во просек 283 УСД или повеќе секоја година според национална евалуација на програмата. Во согласност со Министерство за енергетика, исто така можете да заштедите дури 10% годишно на греење и ладење со едноставно вртење на вашиот термостат назад 7 ° -10 ° F за 8 часа на ден од неговото нормално поставување.

Значи, што можам да направам како сопственик на куќа / изнајмувач?

Најдоброто нешто што можете да направите е да закажете проценка на енергијата во домот, каде специјалист за енергија ќе ви каже како вашиот дом може да биде поефикасен во енергијата! Оди до masssave.com за да дознаете повеќе.

Но, постојат и многу самодоверливи начини на кои можете да го загреете вашиот дом со материјали што можете да ги купите во која било продавница за градежни работи.

Која ставка? Како да го користам? Каде можам да го користам?
Вид силикон Купете цевка за заптивање во која било продавница за градежни работи и прицврстете ја на пиштол за заптивање. Полека и континуирано држете го чкрапалото за да создадете долга мушка. Потоа измазнете го и оставете го да се исуши. Околу рабовите на прозорците / вратите (вклучително и во вашиот подрум!), Околу вашите грејачи на основни плочи, каков било отвор на wallидот од вашата куќа како излези, отвори за сушење, како и цевки за гас и вода. Сè што можете да запечатите наоколу!
Пена за заптивање Бидете сигурни дека носите ракавици и заштитни очила. Притиснете го полека, тој продолжува да се ослободува дури и откако ќе го пуштите активирањето. Било какви големи празнини (поголеми од 1 инч), како што се околу цевки во вашиот подрум / поткровје или пукнатини.
Временска лента и кабел за заптивање Може да се купат во која било домашна продавница. Земете го кабелот и притиснете го на место. Лесно отстранлив, не е потребен пиштол за заптивање, но не и повеќекратно! Околу прозорците (откако вашиот прозорец е добро затворен) или вратите. Може да се користи и како пригушувач на звук!
V-заптивка / пена временска лента Исечете лента V или пена до саканата должина и ставете ја надолу, со V свртена внатре за да создадете заптивка. Во рамките на вратите или прозорците да се создаде печат.
Комплет за намалување на изолација на прозорецот Истегнете пластика обезбедена преку прозорецот, а потоа користете фен за коса за да го намалите преку прозорецот. Не може да се користи повеќекратно! Околу вашите рамки на прозорците.

Гледајте го нашиот сегмент за масовни жалби за да дознаете повеќе!