Од Шелби Куензли, Дигитален маркетинг EcoFellow, ажуриран од EcoFellows Фатин Чаудри и Кеси Роџерс

Што е EcoBuilding поволни цени?

Центарот за еко-технологија е горд што може да каже дека успешно дававме смисла во зелените изминативе 45 година. Еден од многуте начини на кои влијаеме е да работиме со нашите EcoBuilding поволни цени продавница. Откако се отвори во 2001 година (тогаш наречена ReBuild), EcoBuilding Bargains стана најголема продавница за користени градежни материјали во Нова Англија. Ја поддржува мисијата на CET со тоа што чува илјадници тони материјали надвор од депониите. Во 2019 година, спречивме 222 тони совршено добри материјали да одат во отпад нудејќи им ги на нашите клиенти.

Ги сакаме нашите донатори!

EcoBuilding Bargains прифаќа донации од висококвалитетни материјали за подобрување на домот и ги продава на јавноста по ниски цени во погодно опкружување за малопродажба. Ние го правиме процесот неверојатно лесен донатори нудејќи удобна бесплатна услуга за подигање, даночни намалувања и заштеда на трошоците за отстранување. Овие донации не само што ја спасуваат животната средина, туку можат да заштедат и донатори и клиенти значителна сума пари!

ја отвора датотеката IMAGE Некои од најголемите донатори на материјали се изведувачи и сопственици на домови кои имаат вишок материјали од изградба или деконструкција на дом. Деконструкцијата е внимателно демонтирање на зградата за да се користат нејзините материјали за повторна употреба, пренамена, рециклирање и управување со отпад.

Зошто деконструкцијата е важна

Оваа внимателна деконструкција на домовите за да се овозможи пренамена на градежни материјали има многу сериозни придобивки за животната средина:

  • Деконструкцијата ја намалува стаклена градина што ја менува климата ја отвора датотеката IMAGE емисии на гасови од депонии и согорувачи.
  • Ја намалува потребата за повеќе токсични депонии. Потребни се повеќе и повеќе депонии, бидејќи отпадот од градежништво и рушење е во пораст. Овој отпад брои повеќе од половина од целиот цврст отпад во САД.
  • Ги намалува штетните ефекти на екстракција на природни ресурси, транспорт и потрошувачка на енергија за нови градежни материјали.
  • Рециклира употреблив материјал за повторна употреба и креативно пренаменување.
  • Го задржува материјалот локално, намалувајќи ги дополнителните негативни ефекти на бербата, рударството и транспортот.

ја отвора датотеката IMAGE

Влијанија на клиентите и заедницата

Покрај влијанието на пренасочувањето на отпадот на EcoBuilding Bargains, продавницата има и влијание преку обезбедување дополнителни еколошки опции за клиентите. На пример, продаваме широк спектар на LED светилки, домашни канти за компост и буриња за дожд. Исто така, достапни се економични и прифатливи опции за боја кои се направени од рециклирани латекс бои.

EcoBuilding поволни цени продолжува да цвета. Донациите се на највисоко ниво, како и продажбата на наменски материјал. Продолжуваме да правиме значајно влијание врз животната средина со намалување на количеството отпад што оди на депонии и правиме разлика во Спрингфилд со создавање работни места, нудење програмски простор и активности во заедницата и обезбедување квалитетни производи за клиентите по пристапни цени. Застанете покрај продавницата за да видите за што станува збор и како можете да бидете дел од правењето смисла на зелената боја!

ја отвора датотеката IMAGE

Како да не најдете

EcoBuilding Bargains е отворен од 9:00 до 6:00 часот од понеделник до сабота и од 11:00 до 5:00 часот во недела. EcoBuilding Bargains се наоѓа на улица Ворвик бр. 83, Спрингфилд, MA 01104.

Пробајте Виртуелен термин за купување и дозволете ни да ви ја покажеме нашата продавница LIVE со виртуелен специјалист за продажба! Дополнително, можете посетете ја нашата продавница на eBay за предмети кои се достапни за испорака директно до вас.

За информации за тоа како да донирате, кликнете овде. Посета нашата веб-страница за да видите избор од она што го имаме на залиха или јавете ни се на (413)-788-6900 ако имате какви било прашања.

Едвај чекаме да те видиме!