Се вчитува ...

Подобрете ги перформансите на зградата

Контактирајте не денес!

Нашите услуги

CET им помага на професионалците во градењето и дизајнот да дизајнираат и градат куќи и повеќе семејни згради што ги исполнуваат денешните врвни стандарди за перформанси.

Контактирајте не за да започнете денес! Јавете се -888 452 8805-отвора бирач за телефон или да ги искористиме нашите Контакт форма.

Имаме посебна експертиза и искуство во мулти-семејни проекти со високи перформанси, од кои многу се проекти за домување со пристапна цена. Ние, исто така, се фокусираме на семејни домови со високи перформанси, вклучувајќи ги Нето нула и Пасивна куќа.

Со нетрпение очекуваме да работиме со вас во Масачусетс, Конектикат, Newу Хемпшир и Newујорк.

Пасивна куќа

Пасивните куќи и пасивните згради користат многу малку енергија и обезбедуваат супериорна удобност со вклучување на многу тесни воздушни бариери, супер изолација, застаклување со високи перформанси, вентилација за обновување на топлина и други карактеристики. CET може да ви помогне да утврдите дали сертификацијата за Пасивна куќа е реална цел за вашиот проект и потоа да ви помогне да се движите низ процесот на сертифицирање од почеток до крај.

се отвора во нов прозорецДознајте повеќе за Пасивната куќа.

НЕГОВИОТ

Домашните системи за оценување на енергијата (HERS) се користат за усогласеност со кодовите, попусти и како предуслов за други сертификати како ENERGY STAR, Indoor Air Plus и Zero Energy Ready. Може да се користи за нова градба, реновирање и дополнувања за станбени згради од сите големини. CET може да ви помогне да креирате специфичен план за постигнување на кој било HERS индекс економично.

се отвора во нов прозорецДознајте повеќе за нејзините рангирања.

LEED / LEED потврдува

Системите за LEED за домови и LEED за повеќеслојно оценување ги оценуваат одликите за одржливост на животната средина кај станбените згради, вклучувајќи локација, ефикасност на вода, енергетски перформанси, употреба на материјали и квалитет на животната средина во затворените простории. CET може да ви помогне да идентификувате кредити што се соодветни за целите на вашиот проект за да постигнете LEED сребро, злато или платина.

се отвора во нов прозорецДознајте повеќе за LEED.

ЕНЕРГИЈА СТАР®

Новите домови и повеќе семејни згради на „ЕНЕРGИ СТАР“ се 20% поефикасни од новите стандардни згради и тие вклучуваат здраворазумни карактеристики за да обезбедат добар квалитет на воздухот, издржливост и удобност. CET може да работи со вас за време на фазите на дизајнирање и изградба за да ги вметне сите карактеристики на ENERGY STAR во вашата зграда и да обезбеди непречен и успешен процес на проверка и тестирање.

се отвора во нов прозорецДознајте повеќе за ENERGY STAR®.

Реновирање и дополнувања

Постоечките реновирања и дополнувања на зградите претставуваат уникатни предизвици и можности за подобрување на перформансите на зградата. CET има децениско искуство во проценка на постојните згради и им помага на клиентите да се движат по тешките избори вклучени во нивното подобрување.

проекти

Пасивна куќа
Куќа Гарфилд
Вилијамс Колеџ
Вилијамстаун, м-р

Пасивна куќа
Резиденција Аранго
М-р Амхерст

НЕЈЗИНО Оценето
Резиденција Маркешич
Портланд, КТ

ЛИД
Резиденција Булит / Jonонас
Градители на Рајт
Нортхемптон, MA

ЕНЕРГЕТСКА STВЕЗДА
Достапно домување на Лејден Вудс
Градителите на заедницата, АД
М-р Гринфилд

ЕНЕРГЕТСКА STВЕЗДА
Хабитат за човештво -
MetroWest / Greater Worcester
М-р Холистон

Реновирање и дополнувања
Мулти-семејство Aveак Аве
Ворчестер заедничко тло
М-р Ворчестер

Нашиот тим

Со нетрпение очекуваме да работиме со вас во Масачусетс, Конектикат, Newу Хемпшир и Newујорк

Контактирајте не!

Имате прашање? Тука сме да помогнеме!

"*" Означува потребни полиња

Каде можеме да ви помогнеме да заштедите енергија и да го намалите отпадот?*
Адреса*