Се вчитува ...

Бидете поудобни

Контактирајте не денес!

Домашни проценки на енергијата

--1 888 333 7525-отвора бирач за телефон *

NextZero, порано позната како програма HELPS (Услуги за спречување на загубата на енергија во домот), е испорачана од општинската компанија за големопродажба на електрична енергија во Масачусетс (MMWEC).

NextZero обезбедува енергетско образование, домашна енергетска ревизија, помош со подобрувања на енергијата во домот и попусти за апарати ENERGY STAR на клиентите за комунални услуги во следните градови:

Ешбурнхам, Бојлстон, Чикопи, Гротон, Холден, Холиук, Хал, Ипсвич, Мармблхед, Пакстон, Пибоди, Принстон, Расел, Шреусбери, Саут Хедли, Стерлинг, Темплтон, Вејкфилд и Вест Бојлстон

Подобрување на подобрувањето на енергетската ефикасност во домот може да вклучува:

 • Запечатување и изолација на воздухот
 • Високо ефикасна опрема за греење, ладење и греење на вода
 • Апарати
 • Безжични термостати
 • Соларната
 • Проекти за нови градежни работи и рехабилитација на цревата
 • Полнење за станбено електрично возило опремено за Wi-Fi

Дознајте за програмата NextZero Heat Pump тука.

За да дознаете повеќе за тоа што моментално нуди секој град NextZero, посетете ја https://nextzero.org/.

* Клиенти на Peabody Municipal Light Plant (PMLP), ве молиме јавете се на 978-531-5975 за да закажете домашна енергетска контрола.

Лого за гас и електрична енергија на Вестфилд

--1 844 403 7960-отвора бирач за телефон *

Подобни подобрувања на енергетската ефикасност во домот може да вклучуваат:

 • Запечатување и изолација на воздухот
 • Високо ефикасна опрема за греење, ладење и греење на вода
 • Апарати
 • Безжични термостати
 • Соларната
 • Проекти за нови градежни работи и рехабилитација на цревата
 • Опрема за двор
 • И многу повеќе!

Кликнете овде за да дознаете за топлинските пумпи со извор на воздух!

--1 866 527 7283-отвора бирач за телефон

Mass Save нуди проценки на енергијата на домот без трошоци за да им помогне на сопствениците на домови да направат подобрувања во домот што заштедуваат пари, електрична енергија и гориво за греење. CET ги спроведува енергетските услуги на Mass Save за Беркшир Гас во Западна Масачусетс. Наш експерт  се отвора во нов прозорецПерсонал сертифициран од БПИ ќе ви помогне да ги идентификувате и дадете приоритет на ефективни подобрувања за вашиот дом и ќе ве известиме за попустите и стимулациите за да го направите подостапен. Да се ​​направи вашиот дом енергетски ефикасен е полесен од кога било со големи стимулации од „Масовно заштеда“:

 • Заштедете до 2,000 УСД за надградба на енергијата во домот, како што се изолацијата и запечатувањето на воздухот
 • 0% камата КРЕДИТ КРЕДИТ (до 25,000 УСД - види  се отвора во нов прозорецMassSave.com за најновите понуди)

Сопствениците на куќи кои се квалификуваат за заем можат да финансираат препорачани надградби како изолација, запечатување на воздухот, системи за греење и топла вода со висока ефикасност, прозорци и соларна топла вода. Вашиот прв чекор за да се квалификувате за стимулации е да се регистрирате за проценка на енергијата за заштеда на домаќинството без трошоци.

Формулар за контакт за проценка на енергијата во домот

Пополнете го формуларот за да започнете.

"*" Означува потребни полиња

Адреса*

Обновлива енергија

Без разлика дали ја неутрализирате вашата моќност или инсталирате сопствен PV систем, изборите за обновлива енергија прават големи чекори за намалување на отпечатокот на јаглерод.

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ за обновливите извори на енергија:
Повик / СМС: -413 341 0418-отвора бирач за телефон Е-пошта: се отвора во нов прозорецcet@cetonline.org

Направете го вашиот дом поекономично

Сите домови можат да бидат енергетски поефикасни и поудобни. Правењето на вашиот дом поефикасно ќе ви заштеди и пари на сметката за електрична енергија секој месец!

Изградете дом со високи перформанси

CET им помага на професионалците во градењето и дизајнот да дизајнираат и градат куќи и повеќе семејни згради што ги исполнуваат денешните врвни стандарди за перформанси. Дознајте повеќе за тоа како можеме да ви помогнеме.

се отвора во нов прозорецУслуги за градење со високи перформанси

 • Пасивна куќа
 • Нето нула енергија
 • ЕНЕРГЕТСКА STВЕЗДА
 • НЕГОВИ Оцени
 • LEED за домови
 • LEED за повеќе семејство
 • Тестирање на врата на дувалка
 • Тестирање на истекување на канали
 • Програми за поттикнување:
  Mass Save, NYSERDA, Energize CT

се отвора во нов прозорецВидови на проекти

 • Самостојна семејна нова градба
 • Реновирање и дополнување на едно семејство
 • Мултифамилијарна градба
 • Повеќе семејно реновирање и дополнувања
 • Проекти за мешана употреба
 • Градови со низок пораст и среден пораст до 8 спрата
 • Нестанбени згради

Примери за проект

Пасивна куќа
Куќа Гарфилд
Вилијамс Колеџ
Вилијамстаун, м-р

Пасивна куќа
Резиденција Аранго
М-р Амхерст

Нејзините оценети
Резиденција Маркешич
Портланд, КТ

ЛИД
Резиденција Булит / Jonонас
Градители на Рајт
Нортхемптон, MA

ЕНЕРГЕТСКА STВЕЗДА
Достапно домување на Лејден Вудс
Градителите на заедницата, АД
М-р Гринфилд

ЕНЕРГЕТСКА STВЕЗДА
Хабитат за човештво -
MetroWest / Greater Worcester
М-р Холистон

Реновирање и дополнувања
Мулти-семејство Aveак Аве
Ворчестер заедничко тло
М-р Ворчестер

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ за градењето со високи перформанси:
Повик / СМС: -888 452 8805-отвора бирач за телефон Е-пошта: се отвора во нов прозорецcet@cetonline.org