Се вчитува ...

Заштедете корисни материјали од депонијата

Контактирајте не денес!

Деконструкција

ЕПА процени дека околу  се отвора во нов прозорец600 милиони тони материјали за градба и рушење беа фрлени во САД во 2018 година. Овие фрлени материјали доаѓаат од уривање и реновирање на згради и нивната вкупна тежина е  се отвора во нов прозорецповеќе од двојно оној на сите други годишни комунални цврсти отпадоци на САД. Одличен начин да се пренасочи овој отпад од депониите и да им се даде на спасените материјали втор живот е преку деконструкција.

Деконструкција е процес на одвојување на зграда, дел по дел, и спасување на апарати и материјали наместо да се рушат. До  се отвора во нов прозорец70% од материјалите можат да се рециклираатотвора PDF-датотека , и до  се отвора во нов прозорец25% од материјалите можат повторно да се користатотвора PDF-датотека  во домашна деконструкција. Ова може да се направи на два начина: мека лента или целосна деконструкција.

Придобивки од деконструкција:

Деконструкцијата е конкурентна алтернатива на трошоците на конвенционалното уривање згради. Со повторна употреба на градежни материјали, може да се остварат многу еколошки и социјални придобивки, вклучувајќи: 

  • Намалување на потрошувачката на нови ресурси
  • Создавање пазар со додадена вредност од отпадни материјали
  • Минимизирање на отпадот и загадувањето од депониите
  • Проширување на можностите за работа и вештини за развој на работна сила

Корисни ресурси:

Рашири збор за деконструкција! Споделете ги овие графики на вашите страници на социјалните медиуми.

Графика за деконструкција 1
Графика за деконструкција 2

Рециклирање Работи во Масачусетс

се отвора во нов прозорецРециклирање Работи во Масачусетс е програма за помош за рециклирање е дизајнирана да им помогне на деловните субјекти и институциите да ги зголемат можностите за рециклирање, повторна употреба и компостирање.

Центарот за еко-технологија соработува со MassDEP за администрирање на оваа програма и следниве услуги:

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ за MA RecyclingWorks MA:
Повик: (888)-254 5525отвора бирач за телефон   Е-пошта:  info@recyclingworksma.comкреирајте нова е-пошта

EcoBuilding поволни цени

се отвора во нов прозорецEcoBuilding поволни цени е најголемата продавница за користени градежни материјали во Нова Англија! Донирајте ни предмети за да ги чуваме од депонијата.

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ за поволни цени за EcoBuilding
Повик: (413)-788 6900отвора бирач за телефон   Е-пошта:  ecobuildingbargains@cetonline.org