Се вчитува ...

Подобрување на деловните перформанси

Контактирајте не денес!

CET спроведува и зајакнува програми за намалување на отпад за деловни субјекти и институции од сите големини со докажано успешно достигнување. Можеме да му помогнеме на вашиот бизнис во поставување или подобрување на постојните програми за рециклирање и компостирање.

Раствори за потрошена храна

Добијте помош за потрошена храна, Посетете ја нашата веб-страница за решенија за потрошена храна денес!

Заштедете пари | Направете го вашиот бизнис поодржлив | Добијте бесплатна, персонализирана поддршка

CET има длабоки познавања за пазарот и им помага на бизнисите со храна да работат низ целиот свет Хиерархија за обновување храна на ЕПА да се идентификуваат решенијата за превенција, обновување и пренасочување, беспрекорно интегрирајќи ги во постоечките операции. CET спроведува на лице место или виртуелен состанок за да дознае повеќе за бизнисот и неговите уникатни потреби, а потоа обезбедува приспособен извештај со препораки, сето тоа без трошоци за бизнисот или институцијата.

Дознајте повеќе или контактирајте со нас денес!

 • CET делува како катализатор за забрзување на развојот на жив пазар за пренасочување на потрошената храна од комерцијалниот и институционалниот сектор.
 • Ние бевме лидер во се отвора во нов прозорецзалудно потрошено намалување на храна и движење на пренасочување повеќе од 20 години, спроведувајќи некои од првите програми за компостирање на потрошена храна во земјата и придонесувајќи кон ефективна јавна политика.
 • Ние веруваме дека подобро управување со потрошената храна е од клучно значење со цел да се решат климатските промени, да се хранат повеќе гладни луѓе и да се развие нашата економија.

Центар за алатки за екотехнологија

Овие ресурси првично беа развиени од Центарот за екотехнологија (CET) по договор со Одделот за заштита на животната средина во Масачусетс (MassDEP) како дел од програмата RecyclingWorks на MassDEP во Масачусетс. CET ги измени овие документи за да ги отстрани информациите специфични за Масачусетс за да можат да се применат низ целиот регион.

 • се отвора во нов прозорецУпатство за раздвојување на изворите
  • Документот Упатство за раздвојување на изворот беше развиен со здравствените службеници за здравствените службеници. Наменет е да обезбеди најдобри практики за прифатливо ракување, складирање и влечење на овој материјал и да им помогне на здравствените агенси кои можеби не се запознаени со одвојувањето на потрошената храна за компостирање.
 • се отвора во нов прозорецУпатство за донирање храна
  • Овој документ има за цел да обезбеди насоки за организациите заинтересирани за воспоставување програми за донирање храна, нудејќи широк преглед на тоа како успешните програми за донирање храна треба да бидат структурирани.

Дополнителни ресурси за вас

RecyclingWorks in MA Tools

Овие ресурси беа развиени од Центарот за екотехнологија (CET) по договор со Одделот за заштита на животната средина во Масачусетс (MassDEP) како дел од програмата RecyclingWorks на MassDEP во Масачусетс. Иако овие документи се однесуваат на државата Масачусетс, тие се јавни документи и може да се применуваат низ целиот регион.

 • се отвора во нов прозорецАлатка за проценувач на отпад од храна
  • RecyclingWorks ги состави податоците од индустријата од објавените извештаи и студии, кои може да се користат како насоки за објекти со малку или без актуелни програми за пренасочување на потрошената храна. Изберете ја категоријата индустрија која најдобро одговара на вашиот бизнис или институција за да започнете да ја проценувате вашата потрошена храна уште денес.

Дополнителни ресурси за вас

 • се отвора во нов прозорецПонатаму со храна
  • Сеопфатни информации за губење и отпад на храна во Соединетите Држави и решенија посветени на нивно намалување. Овој виртуелен ресурсен центар нуди широк спектар на корисници – како што се бизниси, владини субјекти, инвеститори, невладини организации, академици и поединци – платформа за наоѓање и споделување информации за докажани решенија и иновативни нови пристапи за намалување на обемот на генериран вишок храна, хранете гладни луѓе и пренасочете ја храната и остатоците за најкорисна употреба.
 • се отвора во нов прозорецЗачувајте ја храната
  • Советот за одбрана на природните ресурси соработуваше со Советот за рекламирање за да развие мноштво ресурси за да им помогне на заедниците и на поединците да се справат со важното прашање со потрошената храна.
 • Спасување храна САД
  • Food Rescue US е составен од поединци и непрофитни организации кои обезбедуваат храна несигурни поединци и семејства.
 • се отвора во нов прозорецAmpleHarvest.org
  • Ресурс на национално ниво за да помогне во намалувањето на потрошената храна со цел да се намали гладот ​​и да се подобри животната средина. Преку  се отвора во нов прозорецAmpleHarvest.org, градинарите кои имаат вишок на производи можат да лоцираат остава за храна во нивна близина, да најдат насоки до оставата, како и денот/времето на оставата за примање донации.

Дополнителни ресурси за вас

Погледнете го ова кратко видео за да дознаете како пристапуваме кон развојот на потрошениот пазар на храна низ целата земја и посетете ја нашата веб-страница за Залудно потрошена храна за да дознаете повеќе.

Програми за отпад од државата Масачусетс

RecyclingWorks и ЗЕЛЕНИОТ ТИМ се финансирани од Одделот за заштита на животната средина во Масачусетс (MassDEP) и се администрирани од CET.

се отвора во нов прозорецРециклирање Работи во Масачусетс е програма за помош за рециклирање дизајнирана да им помогне на деловните субјекти и институциите да ги зголемат можностите за рециклирање, повторна употреба и компостирање.

RecyclingWorks е финансиран од Одделот за заштита на животната средина во Масачусетс (MassDEP) и доставен од CET со следните услуги:

Повик: (888)-254 5525отвора бирач за телефон   Е-пошта:  info@recyclingworksma.com

се отвора во нов прозорецЗЕЛЕНА ЕКИПА е интерактивна едукативна програма за училиштата К-12 и ги овластува учениците и наставниците да и помогнат на животната средина преку намалување на отпадот, рециклирање, компостирање, заштеда на енергија и спречување на загадувањето.

 • Учесниците на ЗЕЛЕНА ТИМ добиваат едукативни алатки, како што се постер во училница, планови за лекции, совети за рециклирање и предложени активности.
 • Часовите што учествуваат добиваат сертификати за признание и имаат право да освојуваат награди.
 • се отвора во нов прозорецРЕГИСТРИРАЈТЕ ДЕНЕС!

Повик: (888)-254 5525отвора бирач за телефон   Е-пошта:  recycle@thegreenteam.org

Помош за отпад во Конектикат

CET им помогна на многу бизниси и институции во Конектикат да научат повеќе за обновувањето на храната и за трошените можности за пренасочување на храната. Кога станува збор за спречување и пренасочување на широк спектар на материјали од фрлање, можеме да понудиме бесплатна поддршка! Ние им помагаме на голем број бизниси, од оние кои штотуку почнуваат до оние кои сакаат да ги подигнат своите постоечки напори на следното ниво.

Без разлика дали сакате да ја намалите потрошената храна, или само вашиот отпад воопшто, можеме да помогнеме.

Според ReFED, во 2019 година американските бизниси создале приближно 50 милиони тони вишок храна - што е еквивалент на 80 милијарди оброци, што претставува загуба од 244 милијарди долари во секторите за прехранбени услуги, малопродажба, производство и фарми. Обезбедуваме решенија за намалување на отпадот за бизнисите во Конектикат!

 • Заштеди пари
 • Направете го вашиот бизнис поодржлив
 • Добијте бесплатна персонализирана поддршка

Ние нудиме лесни, практични решенија:

 • Консултирајте се со експерт без ваша цена
 • Добијте приспособени препораки
 • Спроведување решенија со континуирана бесплатна поддршка

Повик: -888 410 3827-отвора бирач за телефон  Е-пошта: reducewasect@cetonline.org

Овие ресурси беа овозможени преку договор со CET и Одделот за енергија и заштита на животната средина во Конектикат.

 • се отвора во нов прозорецНасоки и ресурси за донирање храна од училиштата во Конектикат
  • CET, во соработка со Одделот за енергија и заштита на животната средина во Конектикат, Одделот за јавно здравје, Министерството за образование, Министерството за земјоделство и други, разви документ за упатства за училиштата во Конектикат за можностите за донирање храна внатрешно преку споделување табели, како и надворешно на банки за храна и добротворни организации. Документот ги консолидира федералните и државните регулативи, вклучувајќи информации за заштита од одговорност, здравствени кодови и многу повеќе.

Помош за отпад во Њујорк

Rethink Food Waste NY обезбедува решенија за отпадоци од храна за бизниси во Њујорк, општини, органски рециклатори, организации за помош на храна и други. Нудиме бесплатни консултации со експерти за отпад од храна, приспособени препораки за вашата организација и континуирана бесплатна поддршка низ процесот на имплементација.

Без разлика дали сакате да ја намалите потрошената храна, или само вашиот отпад воопшто, можеме да помогнеме.

Според ReFED, во 2019 година американските бизниси создале приближно 50 милиони тони вишок храна - што е еквивалент на 80 милијарди оброци, што претставува загуба од 244 милијарди долари во секторите за прехранбени услуги, малопродажба, производство и фарми. Обезбедуваме решенија за намалување на отпадот за бизнисите во New Y0rk!

 • Заштеди пари
 • Направете го вашиот бизнис поодржлив
 • Добијте бесплатна персонализирана поддршка

Ние нудиме лесни, практични решенија:

 • Консултирајте се со експерт без ваша цена
 • Добијте приспособени препораки
 • Спроведување решенија со континуирана бесплатна поддршка

Повик: -866 306 0911-отвора бирач за телефон  Е-пошта: RethinkFoodWasteNY@cetonline.org.

Овие ресурси беа овозможени преку договор со CET и Одделот за заштита на животната средина на државата Њујорк.

 • Од 1 јануари 2022 година, Њујорк ќе го спроведе  се отвора во нов прозорецЗакон за донирање храна и рециклирање отпадоци од храна. Овој закон бара од бизнисите кои генерираат најмалку 2 тони отпад од храна неделно и се на оддалеченост од 25 милји од објект за рециклирање на органски материи, како што се локација за компост, постројка за анаеробни дигестиви или работа за добиточна храна, да рециклираат органски материјал. Овој закон, исто така, им наложува на сите назначени создавачи на остатоци од храна да донираат вишок храна за јадење за човечка исхрана до степен што е можно. Здравствените установи, како што се болниците и домовите за стари лица, и основните и средните училишта се исклучени од барањата на законот. Почнувајќи од март 2023 година, генераторите се обврзани да поднесат годишен извештај кој ја вклучува количината на донирана и рециклирана храна, како и употребените рециклатори и транспортери на органски производи. Назначените генератори на остатоци од храна може да поднесат барање за привремено откажување од овие барања доколку можат да покажат непотребни тешкотии.
 • Мандат за рециклирање на комерцијални органски производи во Њујорк ( се отвора во нов прозорецЛокален закон 146) наведува дека од 1 јули 2015 година, одредени генератори од големи размери имаат мандат да организираат рециклирање или да користат методи одобрени од одделот за самите да ги обработуваат материјалите. Бирото за спречување, повторна употреба и рециклирање на отпадот на Њујорк е одговорно за спроведување на законот. На  се отвора во нов прозорецМандат за комерцијално органско рециклирање, направено од  се отвора во нов прозорецИнститутот за локална самоуправа, ги опишува оние создавачи на органски отпад што се бара да се усогласат. На почетокот на 2018 година, Одделот за санитација во Њујорк го усвои и објави  се отвора во нов прозорецконечно правило поврзано со проширување на мандатот за рециклирање на комерцијални органски производи, кој ќе стапи на сила во август 2018 година.
 • се отвора во нов прозорецИзвештај за законодавството за пренасочување на потенцијални отпадоци од хранаотвора PDF-датотека
  • Управата за истражување и развој за енергетика на државата Њујорк (NYSERDA) објави извештај во кој се анализираат потенцијалните придобивки од барањето капацитети кои создаваат најмалку два тони отпад од храна неделно, а се наоѓаат надвор од Њујорк и на 50 милји од управувањето со отпадот од храна објект, да ја донираат својата храна за јадење или да испратат остатоци од храна во капацитети за органска преработка. Извештајот ја прикажува очекуваната придобивка до 22 милиони долари годишно и значително намалување на емисиите на стакленички гасови.

EcoBuilding поволни цени, Посетете ја нашата веб-страница за да купувате онлајн

Најголемата продавница за користени градежни материјали во Нова Англија, која нуди неверојатни зделки за повторно употребени и вишок материјали! EcoBuilding Bargains е претпријатие на Центарот за екотехнологија и има огромно влијание врз животната средина со пренасочување на 400 тони корисни материјали од депониите секоја година.

Донеси: Закажете бесплатно подигање на вашите предмети за донирање

се отвора во нов прозорецПродавница: Најдете уникатни зачувани предмети по одлични цени, испорачани веднаш до вашата врата!

Повик: (413)-788 6900отвора бирач за телефон   Е-пошта:  ecobuildingbargains@cetonline.org

Рециклирање на флуоресцентни светилки и производи од жива

Флуоресцентните светилки се енергетски ефикасни, користат една четвртина од енергијата за да се произведе исто количество светлина како сијалицата со вжарено, но тие исто така содржат жива и треба безбедно да се ракува и рециклира. Во Масачусетс, сите флуоресцентни светилки се обврзани со закон да се рециклираат. Други вообичаени уреди што содржат жива вклучуваат постари термостати, термометри и барометри.

Можеме да ви помогнеме безбедно да фрлате флуоресцентни светилки и други производи што содржат жива!

 • MassDEP има список на државно ниво на локации за безбедно рециклирање на овие производи
 • За повеќе информации во врска со ефектите на живата, безбедни алтернативи и процедури за излевање, видете го нашиот материјал Меркур во животната срединаотвора PDF-датотека (pdf) или оваа страница на MassDEP.
 • на Корпорација за рециклирање на термостат нуди бесплатна помош за рециклирање, известување и усогласеност на термостатот што содржи жива.
 • Центарот за екотехнологија речиси една деценија им помага на бизнисите, институциите и општините економично да најдат соодветни опции за рециклирање на светилки. Ние сме на располагање да му помогнеме на вашиот бизнис ефикасно да управува со овие материјали преку поддршка од Covanta Energy. Ве молиме контактирајте со нас за помош.

Повик: (413)-586 7350 отвора бирач за телефон  Е-пошта:  cet@cetonline.org

Гледајте како овие бизниси имаа корист од помошта на CET за намалување на отпадот:

Универзитет во Масачусетс, Амхерст