Се вчитува ...

Подобрување на деловните перформанси

Контактирајте не денес!

CET спроведува и зајакнува програми за намалување на отпад за деловни субјекти и институции од сите големини со докажано успешно достигнување. Можеме да му помогнеме на вашиот бизнис во поставување или подобрување на постојните програми за рециклирање и компостирање.

Раствори за потрошена храна

Нашата веб-страница на CET, Раствори за потрошена храна, им овозможува на деловните субјекти, давателите на услуги и креаторите на политиките пристап до ресурсите што им се потребни за решавање на еден од нашите најголеми предизвици: потрошената храна.

  • CET делува како катализатор за забрзување на развојот на жив пазар за пренасочување на потрошената храна од комерцијалниот и институционалниот сектор.
  • Ние бевме лидер во се отвора во нов прозорецзалудно потрошено намалување на храна и движење на пренасочување повеќе од 20 години, спроведувајќи некои од првите програми за компостирање на потрошена храна во земјата и придонесувајќи кон ефективна јавна политика.
  • Ние веруваме дека подобро управување со потрошената храна е од клучно значење со цел да се решат климатските промени, да се хранат повеќе гладни луѓе и да се развие нашата економија.

Ако сте град, држава или федерална агенција, индустриска група или фондација и сакате да го решите проблемот со потрошената храна, контактирајте не!

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ за решенија за потрошена храна

Повик: (888)-813 8552отвора бирач за телефон   Е-пошта:  wastedfood@cetonline.org

Погледнете го ова кратко видео за да дознаете како пристапуваме кон развојот на потрошениот пазар на храна низ целата земја и посетете ја нашата веб-страница за Залудно потрошена храна за да дознаете повеќе.

Рециклирање Работи во Масачусетс

се отвора во нов прозорецРециклирање Работи во Масачусетс е програма за помош за рециклирање дизајнирана да им помогне на деловните субјекти и институциите да ги зголемат можностите за рециклирање, повторна употреба и компостирање.

RecyclingWorks е финансиран од Министерството за заштита на животната средина во Масачусетс (MassDEP) и испорачан од CET со следниве услуги:

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ за MA RecyclingWorks MA:

Повик: (888)-254 5525отвора бирач за телефон   Е-пошта:  info@recyclingworksma.com

ЗЕЛЕНА ЕКИПА

се отвора во нов прозорецЗЕЛЕНА ЕКИПА е интерактивна едукативна програма за училиштата К-12 и ги овластува учениците и наставниците да и помагаат на животната средина преку намалување на отпад, рециклирање, компостирање, зачувување на енергијата и спречување на загадувањето. CET управува со ЗЕЛЕНАТА ЕКИПА во име на MassDEP.

  • Учесниците на ЗЕЛЕНА ТИМ добиваат едукативни алатки, како што се постер во училница, планови за лекции, совети за рециклирање и предложени активности.
  • Часовите што учествуваат добиваат сертификати за признание и имаат право да освојуваат награди.
  • се отвора во нов прозорецРЕГИСТРИРАЈТЕ ДЕНЕС!

Контактирајте не за Зелената екипа:

Повик: (888)-254 5525отвора бирач за телефон   Е-пошта:  recycle@thegreenteam.org

EcoBuilding поволни цени

се отвора во нов прозорецEcoBuilding поволни цени е најголемата продавница за користени градежни материјали во Нова Англија, нудејќи неверојатни зделки за повторна употреба и вишок материјали! EcoBuilding Bargains е претпријатие на Центарот за еко-технологија.

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ за поволни цени за EcoBuilding
Повик: (413)-788 6900отвора бирач за телефон   Е-пошта:  ecobuildingbargains@cetonline.orgкреирајте нова е-пошта

Рециклирање на флуоресцентни светилки и производи од жива

Флуоресцентни светилки се енергетски ефикасни, користејќи една четвртина од енергијата за да се произведе иста количина на светлина како блескаво сијалица, но тие исто така содржат жива и треба безбедно да се ракуваат и да се рециклираат. Во Масачусетс, сите флуоресцентни светилки се бара да се рециклираат со закон. Другите вообичаени уреди што содржат жива вклучуваат постари термостати, термометри и барометри.

Можеме да ви помогнеме безбедно да фрлате флуоресцентни светилки и други производи што содржат жива!

  • MassDEP има список на државно ниво на локации за безбедно рециклирање на овие производи
  • За повеќе информации во врска со ефектите на живата, безбедни алтернативи и процедури за излевање, видете го нашиот материјал Меркур во животната срединаотвора PDF-датотека (pdf) или оваа страница на MassDEP.
  • на Корпорација за рециклирање на термостат нуди бесплатна помош за рециклирање, известување и усогласеност на термостатот што содржи жива.
  • Центарот за еко-технологија им помага на деловните субјекти, институциите и општините ефективно да пронајдат соодветни опции за рециклирање на ламби скоро цела деценија. Ние сме на располагање за да му помогнеме на вашиот бизнис ефикасно да управува со овие материјали преку поддршка од Кованта енерџи. Ве молиме контактирајте не за помош.

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ за рециклирање на универзален отпад:
Повик: (413)-586 7350 отвора бирач за телефон  Е-пошта:  cet@cetonline.org

Гледајте како овие бизниси имаа корист од помошта на CET за намалување на отпадот:

Универзитет во Масачусетс, Амхерст