Се вчитува ...

Откријте ресурси за да потрошите помалку

Контактирајте не денес!
1

Рециклирање и компостирање

Откријте корисни совети и ресурси за рециклирање и компостирање дома:

Опасен отпад

Опасен отпад е отпад што е опасен или потенцијално штетен за нашето здравје или околината. Опасните отпадоци можат да бидат течности, цврсти материи, гасови или тиња. Тие можат да бидат отфрлени од комерцијални производи, како што се течности за чистење или пестициди или нуспроизводи од производните процеси. Правилно фрлајте го опасниот отпад.

1

EcoBuilding поволни цени

се отвора во нов прозорецEcoBuilding поволни цени е најголемата продавница за користени градежни материјали во Нова Англија, нудејќи неверојатни зделки за повторна употреба и вишок материјали! EcoBuilding Bargains е претпријатие на Центарот за еко-технологија.

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ за поволни цени за EcoBuilding
Повик: (413)-788 6900отвора бирач за телефон   Е-пошта:  ecobuildingbargains@cetonline.org