Секоја година, Центарот за еко-технологија (CET) поставува амбициозни цели за трансформација на начинот на живеење и работа; и да ја подобриме нашата заедница, економијата и животната средина. Ние ја движиме иглата преку иновативни пилот-напори, вклучително и локални проекти за намалување на јаглерод, декарбонизација, врвно намалување на товарот, деконструкција и многу повеќе!

Во 2020 година, CET ги намали емисиите еднакви на одземање 35,000 автомобили од патот за една година, заштеди доволно енергија за напојување над 7,500 домови за една година и намали доволно отпад за да наполни 6,000 депонии. Ова влијание создаде над 14,000,000 УСД заштеда за цел живот за жителите и сопствениците на деловни активности. Ние сме посветени на наоѓање и имплементација на иновативни решенија за да им помогнеме на луѓето и деловните субјекти да заштедат енергија и да го намалат отпадот повеќе од 45 години и имаме планирано многу возбудлива работа за во иднина.

За да ја прославиме 51-годишнината од Денот на планетата Земја, седнавме со директорот за иновации на ЕЦЕ, Ешли Муспрат и една од нашите специјалисти за животна средина, Карен Францик. Разговаравме за важноста на потрошените решенија за храна, декарбонизацијата, енергетската ефикасност и многу повеќе. Разговорот се фокусираше на динамичната работа што ја планираше CET за иднината, како и на некои возбудливи неодамнешни проекти. Ако сте го пропуштиле, проверете ја снимката подолу.

CET помага луѓе бизниси заштеда на енергија и намалување на отпадот. Наши Зграда со високи перформанси тимот работи за да им помогне на градежните и професионалните професионалци да дизајнираат и градат домови и повеќе семејни згради. Контактирајте не на 413-586-7350 или обратете се овде.

Дали сакате дополнително да го намалите влијанието? Купувајте за набавени градежни материјали на EcoBuilding поволни цени, најголемата рекламирана и вишок продавница за градежни материјали во Нова Англија. EcoBuilding Bargains прифаќа донации од различни квалитетни материјали за подобрување на домот и ги продава со попуст на јавноста. Ова го пренасочува отпадот од депониите и им дава втор живот на многу убави предмети.

Дали сакате да направите повеќе за да го прославите Денот на планетата Земја? Прочитајте го нашиот 10 начини да го прославиме Денот на планетата Земја блог за да дознаете повеќе за начините на кои можете да станете поодржливи секој ден! Погледнете го видеото за влијанието на мисијата 2020 подолу за да дознаете сè за работата што ја направи CET во изминатата година.