Искористете го нашето искуство и експертиза за да ви помогнеме да ги исполните своите цели.

Контакт со нас денес!

Да работиме заедно!

Ако сте комунална компанија, здружение на индустрија, фондација или владина агенција, можеме да ви помогнеме да развивате и да обезбедуваме чиста енергија   намалување на отпадот решенија за вашите клиенти / заинтересирани страни.

Контактирајте не да научиме повеќе и да видиме како можеме да помогнеме!

УСЛУГИ

Администрација на програма и услуги за водечки продавачи

Дизајн и имплементација на програма

Иновативно пилотско програмирање

Услуги за енергетска ефикасност

ВЛАДА & ОСНОВИ

Решенија за потрошена храна: Градење и обука на капацитети, развивање и ширење на ресурси, политика и програмирање

Градење на политика за деконструкција и програмирање

БИЗНИС И ИНДУСТРИЈА

Енергетска ефикасност

Раствори за потрошена храна

Декарбонизација и електрификација

ГРАДЕЕ И ДИЗАЈН СТРУЧАНИ

Зграда со високи перформанси

Домашни енергетски услуги

Декарбонизација и електрификација

"Центарот за екотехнологија работи огромна работа соработувајќи со деловните субјекти за да обезбеди опции за рециклирање за да им каже што можат да направат за да бидат сигурни дека ги користат не само еколошките, туку и економските предности на рециклирањето ... тие се многу проактивни и кориснички пријателска организација."

Комесарот на MassDEP, Марти Сууберг

„[CET] беше лидер во движењето за ефикасност во нашиот регион, помагајќи им на бизнисите, помагајќи им на домаќинствата и владите, да донесат попаметни одлуки“.

Конгресменот Jimим Лангвин, претставник за Род Ајленд

"CET и помогна на Супер четка да се движи низ програмата за енергетски стимулации на MassSave, што резултираше со попуст од 45,000 американски долари за проектот. Проектот е добар за компанијата, нивните вработени и економското здравје на Масачусетс."

Фил Барлоу, продажба и инженерство во МекКормик Алум копродукции, клиент за комерцијална енергетска ефикасност

„Задоволство беше да се работи со [CET] бидејќи тие имаат можност да имаат поширока слика“.

Кристин Белинг, ЕПА

„ЦЕТ работи многу напорно за да ги најде решенијата што работат за индивидуалните земјоделци, бизниси и луѓе во нашата заедница“.

Georgeорџ Кривда, УСДА

CET има долгогодишно искуство во сите аспекти на развој и испорака на програма.

Дизајн и планирање на програмата

Буџетирање

Администрација на програмата

Евалуација и известување

Нашиот 70+ стручен кадар има голема експертиза.

Чиста енергија (енергетска ефикасност и обновлива енергија)

Намалување на отпадот

Ангажман на клиентите (продажба, маркетинг и комуникација со клиенти и едукација)

чиста енергија

 • Енергетско моделирање
 • Анализа на градежен код
 • Обука за градење на кодови
 • Проценки и сертификати вклучувајќи:
  • Пасивна куќа
  • Нула енергија
  • ЛИД
  • BPI
  • РЕЗЕНТ / НЕГОВИ
 • Проценки на енергијата
 • Акциони планови за енергетика
 • Водење преку комунални, државни и федерални грантови
 • Водење преку апликации за стимулација и попуст
 • Координирани услуги за дизајн и инсталација
 • обука
 • упати
 • Специфицирање на работата
 • Изведувач на аранжмани и надзор
 • Обезбедување на квалитет

Намалување на отпадот

 • Залудно потрошена храна
 • Отпад од градежништво и рушење
 • Планирање на нула отпад
 • Управување со сите други струи за рециклирање

Ние сме регионален лидер во намалувањето и пренасочувањето на отпадот од храна повеќе од 20 години, спроведувајќи некои од првите програми за компостирање на отпад од храна во земјата и создавајќи и управувајќи со наградувани напори за намалување на отпадот од храна во Масачусетс. Ги проширивме овие напори на североисток и советуваме за другите државни и локални политики и програми на национално ниво.

 • Практична обука
 • Техничка помош од рака, е-пошта и телефон
 • Дизајн и имплементација на програмата за намалување и рециклирање на отпад
 • Упати до најсоодветниот од нашите стотици даватели на решенија
 • Корисни ресурси на индустријата / владата, вклучително:
  • Студии на случај (видео и печатење)
  • Документи за најдобра практика на управување
  • Како да водичи
  • Совети за креирање на политики и програми
 • EcoBuilding Bargains прифаќа донации со квалитетни материјали за подобрување на домот и ги продава на јавноста по намалени цени.
 • Продавницата им помага на сопствениците на домови во Englandу Англија да спречат совршено добар градежен материјал да оди на депонија и го прави подобрувањето на домот подостапно за повеќе луѓе.

Ангажман на клиенти

 • Учество во управувачот
 • Постигнува амбициозни цели на програмата и политиката
 • Продажба
  • Упатени мрежи
  • телефон
  • Врата до врата
 • Маркетинг
  • Креирање и администрација на веб-страница
  • Социјални медиуми и е-пошта кампањи
  • Односи со јавноста и медиуми
  • Создавање преку Интернет, печатење и видео содржина
  • Рекламирање
  • Директна пошта
 • Теренски и едукација
  • Вработени дисплеи на настани во заедницата или корпорациите
  • Едукативни работилници и веб-работилници
  • Презентации на конференции и состаноци

Потоа им помагаме на клиентите сè до донесување одлуки и имплементација на проекти, притоа навигајќи во сложени понуди за стимулации и регулаторни барања.

Контактирајте не!

Имате прашање? Тука сме да помогнеме!

"*" Означува потребни полиња

Каде можеме да ви помогнеме да заштедите енергија и да го намалите отпадот?*
Адреса*