Не сум сигурен од каде да започнам? Закажете проценка на енергијата во домот! Јавете се на Масовна заштеда на 1-866-527-7283 денес! 

CET спроведува домашни проценки на енергијата за корисниците на гас што штедат масовно во Беркшир

Mass Save нуди проценки на енергијата на домот без трошоци за да им помогне на сопствениците на домови да направат подобрувања во домот што заштедуваат пари, електрична енергија и гориво за греење. CET ги спроведува енергетските услуги на Mass Save за Беркшир Гас во Западна Масачусетс. Наш експерт се отвора во нов прозорецПерсонал сертифициран од БПИ ќе ви помогне да ги идентификувате и дадете приоритет на ефективни подобрувања за вашиот дом и ќе ве известиме за попустите и стимулациите за да го направите подостапен. Да се ​​направи вашиот дом енергетски ефикасен е полесен од кога било со големи стимулации од „Масовно заштеда“:

 • Заштедете до 2,000 УСД за надградба на енергијата во домот, како што се изолацијата и запечатувањето на воздухот
 • 0% камата КРЕДИТ КРЕДИТ (до 25,000 УСД - види се отвора во нов прозорецMassSave.com за најновите понуди)

Сопствениците на куќи кои се квалификуваат за заем можат да финансираат препорачани надградби како изолација, запечатување на воздухот, системи за греење и топла вода со висока ефикасност, прозорци и соларна топла вода. Вашиот прв чекор за да се квалификувате за стимулации е да се регистрирате за проценка на енергијата за заштеда на домаќинството без трошоци.

Јавете се на 1-866-527-7283 за да закажете проценка на енергијата во домот и кажете му на MassSave претставник што ти го испрати CET.

Може да имате право на заем од 0%

Ако живеете во куќа од една до четири семејства во западна Масачусетс, услужена од Eversource или National Grid, може да имате право на заем од 0% до 25,000 $ * што може да ви помогне да финансирате подобрувања на ефикасноста на домот, како замена на тековното греење или систем за топла вода со модел на висока ефикасност, или инсталирање на соларен систем за топла вода во домот.

Подобри подобрувања на енергетската ефикасност во домот вклучуваат:

 • Изолација за поткровје и wallsидови
 • Системи за греење со висока ефикасност
 • Системи за топла вода за домаќинства со висока ефикасност
 • Соларни системи за топла вода
 • ENERGY STAR квалификувани прозорци за замена на постојните единечни прозорци во загреани простории за живеење
 • 7-дневни дигитални програмибилни или термостати оценети со ENERGY STAR

* Квалификуваните учесници ќе добијат 0% камата за заем преку учесник заемодавател со услови до 7 години. Заемот HEAT може да се искористи за финансирање квалификувани подобрувања на енергетската ефикасност во домот со вкупни трошоци за учесникот до 25,000 УСД, во зависност од комуналната услуга.

CET, исто така, спроведува HELPS Домашна енергетска ревизија за градовите учеснички

Програмата HELPS (Услуги за спречување на загуба на енергија во домот) е доставена од Електрична компанија за трговија на големо со општина во Масачусетс (MMWEC).Му помага на логото

ХЕЛПС обезбедува енергетско образование, домашна ревизија на енергија, помош за подобрување на енергијата во домот и попусти на апаратите ЕНЕРГИ СТАР за комунални потрошувачи во следните градови:

Ешбурнхам, Бојлстон, Чикопи, Гротон, Холден, Холиук, Хал, Ипсвич, Мармблхед, Пакстон, Пибоди, Принстон, Расел, Шреусбери, Саут Хедли, Стерлинг, Темплтон, Вејкфилд и Вест Бојлстон

Подобрување на подобрувањето на енергетската ефикасност во домот може да вклучува:

 • Запечатување и изолација на воздухот
 • Високо ефикасна опрема за греење, ладење и греење на вода
 • Апарати
 • Безжични термостати
 • Соларната
 • Проекти за нови градежни работи и рехабилитација на цревата
 • Полнење за станбено електрично возило опремено за Wi-Fi

За да дознаете повеќе за тоа што нуди секој град на ХЕЛПС во моментов, посетете ја страницата www.munihelps.org.

За да закажете ревизија на вашата домашна енергија без трошоци, јавете се на 1-888-333-7525.

Клиенти на Peabody Municipal Light Plant (PMLP), ве молиме јавете се на 978-531-5975 за да закажете домашна енергетска ревизија.