Во Нова Англија, греењето на нашите домови може да стане начин на живот, без разлика дали тоа е сечкање дрва за да се запали оган, или непрестајно следење на термостатот - се грижиме колку енергија трошиме и знаеме дека сме направиле добро кога можеме да ја видиме промената нашите сметки за комунални услуги. Затоа, топлинските пумпи со извор на воздух (ASHP) можат да бидат одлична опција за вас! ASHP не се нужно нови, тие се сертифицирани со EnergyStar од 1995 година, но како што технолошкиот напредок продолжува да ја подобрува нивната ефикасност, тие станаа врв на греењето и ладењето. Така е - тие можат и двете!

ја отвора датотеката IMAGE

Можете ли да го најдете ASHP во овој модерен дом? Тие се доволно дискретни за да се сокријат пред очи! Дом од remереми Левин Дизајн

Кои се топлинските пумпи со извор на воздух?

Топлински пумпи со извор на воздух се високоефикасни уреди за греење и ладење кои работат на електрична енергија. Тие работат со земање топлина од надворешниот воздух и пренесување во домот во време на студено време, но со флип на прекинувач можат да ја отстранат топлината од вашиот дом и да ја канализираат надвор. Ова е различно од повеќето системи за греење, кои мораат да генерираат топлина пред да може да се користи, бидејќи ASHP само ја движат топлината.

Кои се придобивките од топлинските пумпи со извор на воздух?

  • Пониски комунални трошоци
  • Намалете ја енергијата што се користи за загревање и ладење на вашиот дом
  • Намалете го јаглеродниот отпечаток на вашиот дом со производство на помалку гасови од стаклена градина
  • Можност да се осигурате дека вашето греење се напојува од обновлива енергија со приклучување Нова Англија GreenStart или Нова Англија Ветер
  • Еден систем и за греење и за ладење
  • Единечна и дискретна инсталација - веќе нема големи климатизери на вашите прозорци

Дали е соодветна топлинска пумпа со извор на воздух?

Во Нова Англија, ASHPs најчесто се користат за поместување на формите на греење што веќе се во домот, како нафта, пропан или електричен отпор, но домовите загреани со природен гас или дрво може да не видат толку многу заштеди дури и со поефикасно топлинска пумпа поради ниските трошоци за гориво. Станува сè почесто да се гледаат ASHP како единствен извор на греење и ладење во домот додека напредува технологијата. Во согласност со Партнерства за североисточна енергетска ефикасност, заменувањето на електричното греење на плинтусот со ASHP ги намалува трошоците за греење за приближно 3000kWh секоја година, што е приближно 459 УСД. Истата организација проценува годишна заштеда од 948 американски долари при префрлување од нафта!

Што треба да барам во ASHP?

Треба да земете предвид два различни оценки за ефикасност за ASHP, оценките SEER и HSPF. SEER се залага за сезонски сооднос на енергетска ефикасност, и тоа е мерка за способноста на единиците ефикасно да го ладат просторот. HSPF, или Фактор на сезонска изведба на греење, е мерка за ефикасноста на греењето. Топлинските пумпи со извор на воздух не биле отсекогаш ефикасни како денес, но благодарение на неодамнешниот технолошки напредок, ASHP може да се користат под 0 ° F кога се користи ASHP од типот на ладна клима. Lивеејќи на поладно место како северо-исток, поважно е вашиот ASHP да има повисок рејтинг HSPF со цел да се бори против тие студени зими!

За повеќе информации за топлинските пумпи со извор на воздух, посетете го Министерството за енергетика .