MassRecycle Виртуелна есенска социјална церемонија и доделување на награди

MassRecycle 2021 Fall Social & Awards Celebration (виртуелно) Оваа годишна прослава ги собира претставниците на општините, клучните носители на одлуки од локалната и државната власт, претставници на индустријата за рециклирање, ентузијасти за рециклирање и други организации за да се вмрежат и да се погледнат следната година. Зошто да се придружите? Едукација и насоки за најдобрите практики Поврзете се со други професионалци во отпадот и

Намалување на отпадот од храна во Newу erseyерси: Стратегии за спречување, донирање и пренасочување на отпадот

Дали знаевте дека до 40% од храната одгледана и увезена во САД се троши? Ова претставува можност за бизнисите и институциите да спроведат практики за расипничко управување со храна што заштедуваат пари, имаат корист од општеството, градат лојалност на клиентите и ја подобруваат животната средина. Со стапување на сила на Законот за отпад од храна во Jу erseyерси во октомври, бизнисите се

RecyclingWorks WasteWise форум

Форумот за есен 2021 WasteWise ќе се одржи практично во среда, 10 ноември, од 10:00 часот до 12:00 часот. На овој форум, Одделот за заштита на животната средина во Масачусетс ќе обезбеди ажурирања за предложените измени на постојните државни забрани за отстранување. Агенцијата за заштита на животната средина ќе ги истакне програмските промени во WasteWise и предизвикот за наплата на храна, како и ќе додели награди

Оди до врвот