Вчитување на настани
Овој настан помина.

Дали знаевте дека до 40% од храната одгледана и увезена во САД се троши? Ова претставува можност за бизнисите и институциите да спроведат практики за расипничко управување со храна што заштедуваат пари, имаат корист од општеството, градат лојалност на клиентите и ја подобруваат животната средина. Со стапување на сила на Законот за отпад од храна во Jу erseyерси во октомври, бизнисите бараат решенија за воспоставување нови иницијативи и зајакнување на постојните програми за намалување на потрошената храна.

Придружете се на оваа виртуелна работилница ко-домаќин на Центарот за Екотехнологија (ЦЕТ) и Советот за компостирање во Newу erseyерси (НЈЦЦ) за да научите за стратегиите за спроведување на програми за превенција од трошење храна, донации и пренасочување во бизнисите во секторот за услуги за храна. Работилницата, исто така, ќе ги истакне информациите за одвојување на остатоците од храна за анаеробно варење, еден метод за пренасочување на отпадот од храна при генерирање енергија. Покрај презентерите од CET и NJCC, експерт од Одделот за заштита на животната средина во Newу erseyерси (NJ DEP) исто така ќе биде достапен за да одговори на вашите прашања во врска со Законот за отпад од храна.

Учесниците ќе заминат со разбирање за следните чекори за изградба на управување со отпад во нивните операции и пристап до дигитални ресурси и документи за насоки. Сите присутни, исто така, ќе имаат пристап до бесплатна поддршка еден-на-еден од CET, која ќе се одржи во последниот час од работилницата.

Оваа работилница е во партнерство со NJCC, со финансирање од Грантот за поддршка на анаеробното варење во заедниците на ЕПА. Посебна благодарност до NJ DEP за нивното учество.

РЕГИСТЕРА ТУКА!

Оди до врвот