Нечистотија при компостирање

By |2021-06-01T12:57:32-04:00Јуни 1st, 2021|компостирање, Остатоци од храна, Зелена за домови, Webinar|

Залудно потрошената храна сочинува над 20% од приливот на комунален цврст отпад во САД. Поголемиот дел од оваа потрошена храна завршува на депонии, со само околу 4% од овој отпад од храна да се компостира. Ова е проблем затоа што додека храната се распаѓа на депониите, таа поминува низ анаеробен процес, за време на

Разговор за иновации на CET

By |2021-04-23T11:32:53-04:00Април 23rd, 2021|Климатските промени, Месец на Земјата, Остатоци од храна, Оди зелено, иновации, Одржливост, Webinar|

Секоја година, Центарот за еко-технологија (CET) поставува амбициозни цели за трансформација на начинот на живеење и работа; и да ја подобриме нашата заедница, економија и животна средина. Ние ја движиме иглата преку иновативни пилот-напори, вклучително и локални проекти за намалување на јаглерод, декарбонизација, врвно намалување на товарот, деконструкција и многу повеќе! Во 2020 година, CET ги намали емисиите еднакво на земањето

Градење на одржлива иднина

By |2021-03-08T12:24:36-05:00Март 2nd, 2021|Архитектура, Згради, Климатските промени, изградба, Енергетска ефикасност, Инженеринг, Зелена градба, Зелена за домови, Домашни енергетски оценки, ЛИД, Нов градежен тим, Повторно користени градежни материјали, Некатегоризирано, Webinar|

Овој пост на блогот е преглед на нашиот неодамнешен виртуелен настан „Градење на одржлива иднина“. Снимка за настанот може да се најде на дното на оваа страница. Прочитај повеќе "

Не трошете отпад, не сакате: Вебинар за потрошена храна

By |2020-11-23T16:54:40-05:00Ноември 23rd, 2020|компостирање, Остатоци од храна, Зелена за домови, Webinar|

Прашање при рака Околу 30-40% од храната во САД е потрошена, а поголемиот дел од оваа потрошена храна се јавува на ниво на потрошувач. Залудно потрошената храна чини просечно семејство од 4 над 1500 УСД годишно, и севкупно, тоа ги чини земјоделците, деловните субјекти и потрошувачите околу 218 милијарди долари. Исто така, губењето храна троши ресурси и придонесува

Резиме на веб-семинари на МФЕП

By |2018-03-07T14:16:31-05:00Март 6th, 2018|Енергија на фармата, Одржливост, Webinar|

Фармата Маунтин Вју во Истхемптон, м-р доби 30,000 УСД преку грант МДАР за да ги добие своите соларни панели. Програмата за енергија на фармите во Масачусетс (МФЕП) е заеднички проект на Центарот за еко-технологија и Одделот за земјоделски ресурси во Масачусетс (МДАР) кој нуди низа услуги на фармите во Масачусетс за да им помогнат

Оди до врвот