Некатегоризирано

Одредби за радиус во законите за отстранување на отпадот од храна

By |2022-09-23T11:48:57-04:00Септември 22nd, 2022|Некатегоризирано|

Помеѓу деветте американски сојузни држави кои го усвоија комерцијалниот закон за отстранување на отпадот од храна, пет вклучуваат одредби за радиус. Бизнисите што генерираат залудно потрошена храна се предмет само ако има капацитет за преработка на отпад од храна на одредено растојание - да речеме, 15 или 20 милји. Секако, стандардното толкување на овие одредби за радиус е дека опфатените ентитети се

Намалување на потрошената храна во Род Ајленд

By |2022-08-29T17:25:15-04:00Август 29th, 2022|компостирање, образование, Донација на храна, Остатоци од храна, Зелена за бизнис, Теренски, Одржливост, Некатегоризирано, Пренасочување на отпад, нула отпад|

Губењето храна е голем проблем за нашата животна средина, економија и заедници, особено кога толку многу семејства се несигурни во храната. CET делува како катализатор на национално ниво за да го забрза развојот на енергичниот пазар насочен кон пренасочување на потрошената храна од комерцијалниот и институционалниот сектор. Во Род Ајленд, CET работи директно со бизнисите

Utility Led забрзување на резиденцијална ефикасност и доградба на електрификација

By |2022-08-17T15:20:09-04:00Август 16th, 2022|Енергетска ефикасност, Заштеда на енергија, иновации, Лидерство, Некатегоризирано|

Физибилити студија за тарифно финансирање на сметка во Ипсвич, Масачусетс Ешли Муспрат1 и Џон Блер2 1Центар за екотехнологија, Оддел за електрична светлина 2Ипсвич Замислете дека вашата компанија ви кажала дека сака да инвестира во најсовремена технологија за вашиот дом. Без преземање долгови, без кредитни проверки, без разлика дали сте изнајмувач и без разлика

Декарбонизирање на нашата заедница

By |2022-08-15T16:36:39-04:00Август 11th, 2022|Згради, Климатските промени, EcoBuilding поволни цени, Енергетска ефикасност, Заштеда на енергија, Енергија на фармата, Зелена за бизнис, Здравје и Безбедност, иновации, Повторно користени градежни материјали, Некатегоризирано|

Заедницата за климатски фонд CET ја завршува нашата трета година од распоредувањето на нашиот климатски фонд на заедницата (CCF). CCF е средство за регионалните институции и бизниси да спонзорираат локални проекти за намалување на јаглеродот со големо влијание кои помагаат да се забрза праведна и правична транзиција кон економија со ниска потрошувачка на јаглерод. Фондот започна

Во случај да сте го пропуштиле: Преглед на вебинарот за временски услови!

By |2022-02-03T17:22:31-05:00Февруари 3rd, 2022|Згради, Еко -соработници, Домашни енергетски оценки, Одржливост, Некатегоризирано, Webinar|

Метеоризацијата работи! На 31 јануари го одржавме нашиот вебинар за Weatherization Works. Ако сте го пропуштиле вебинарот или сакате повторно да ја посетите темата што ја опфативме, погледнете ја снимката подолу! Извршувањето на временските услови на вашиот дом е лесно решение што може значително да ја зголеми вашата удобност, а истовремено да ги намали трошоците за живот. Фокусот на вебинарот вклучуваше енергетска ефикасност во домот,

Оди до врвот