Одржливост

Намалување на потрошената храна во Род Ајленд

By |2022-08-29T17:25:15-04:00Август 29th, 2022|компостирање, образование, Донација на храна, Остатоци од храна, Зелена за бизнис, Теренски, Одржливост, Некатегоризирано, Пренасочување на отпад, нула отпад|

Губењето храна е голем проблем за нашата животна средина, економија и заедници, особено кога толку многу семејства се несигурни во храната. CET делува како катализатор на национално ниво за да го забрза развојот на енергичниот пазар насочен кон пренасочување на потрошената храна од комерцијалниот и институционалниот сектор. Во Род Ајленд, CET работи директно со бизнисите

Јадење диета со малку јаглерод

By |2022-04-21T15:19:08-04:00Април 21st, 2022|Климатските промени, Месец на Земјата, Еко -соработници, образование, Енергија на фармата, Оди зелено, Зелени резолуции, иновации, Одржливост, нула отпад|

Овој Ден на планетата Земја, прославете ја одржливоста со вашата чинија! Иако мислиме дека секој ден треба да биде Ден на планетата Земја, денес е добар потсетник за сите работи што можеме да ги направиме за да и помогнеме на планетата. Неодамнешните студии проценуваат дека нашиот глобален систем за храна, сложената мрежа на индустрии вклучени во производството, транспортот и маркетингот на храна

Сега готвиме со магнети!

By |2022-05-11T15:21:26-04:00Март 10th, 2022|Еко -соработници, Енергетска ефикасност, Оди зелено, Зелена за домови, Одржливост|

Дали сте слушнале за индукциско готвење? Дали се прашувате за што се работи за зуи? Или можеби сте сопственик на куќа и се прашувате дали вреди да се префрлат индукциските печки? Центарот за екотехнологија (CET) започна кампања, Готвење со магнети, за да ви помогне да одговорите на тие прашања! Што е индукциско готвење? За разлика од гасот, пропанот и електричниот

Лесни одржливи идеи за подароци за вљубените!

By |2022-02-10T16:55:11-05:00Февруари 10th, 2022|Креативна повторна употреба, Одржливост|

Има толку многу начини да се намали отпадот на Денот на вљубените, особено кога станува збор за подароци. Иако можеби не е традиционален, тоа не значи дека подарокот или искуството ќе вредат помалку! Денот на вљубените е следната недела, па ако не сте сфатиле што да подарите на вашата сакана(и), еве неколку

Во случај да сте го пропуштиле: Преглед на вебинарот за временски услови!

By |2022-02-03T17:22:31-05:00Февруари 3rd, 2022|Згради, Еко -соработници, Домашни енергетски оценки, Одржливост, Некатегоризирано, Webinar|

Метеоризацијата работи! На 31 јануари го одржавме нашиот вебинар за Weatherization Works. Ако сте го пропуштиле вебинарот или сакате повторно да ја посетите темата што ја опфативме, погледнете ја снимката подолу! Извршувањето на временските услови на вашиот дом е лесно решение што може значително да ја зголеми вашата удобност, а истовремено да ги намали трошоците за живот. Фокусот на вебинарот вклучуваше енергетска ефикасност во домот,

Оди до врвот